Connery

Martin Thorborg

Eksklusivt interview med manden, der var med til at starte jubii.dk

Han er en af Danmarks mest succesfulde iværksættere. Han er en af Danmarks bedste foredragsholdere. Og vi fik et interview med ham, der for en sjælden gangs skyld ikke har så meget med business at gøre.
Thumbs up til Connery.dk - Martin Thorborg Thumbs up til Connery.dk
Jeg er ikke en smartass. Jeg gider som regel aldrig tale om biler og alle de der ting i interviews, men det er jo konteksten i det her. Derfor ville det være latterligt at holde tilbage, så jeg håber da, det er en flok drengerøve, der sidder bag højttaleren, og synes det er fedt at høre om.



Jeg kan være god for alt
mellem 3-4 millioner og en halv milliard. Jeg har en hel del investeringer ude – jeg ejer en del af Spamfighter, Amino og Minmave.dk, og det er svært at sige, hvad de forretninger er værd.



Som iværksætter er penge
en målestok. Ligesom hvis man spiller matador, så er penge også ret væsentlige. Jeg ser livet som et spil, og mit spil er et iværksætterspil, så på den måde er det vigtigt.



Privat er penge vigtige
for mig i den forstand, at jeg kan gøre det, jeg gerne vil. Jeg kan køre i de biler, jeg gerne vil – inden for rimelighedens grænser; jeg kan rejser de steder hen, jeg gerne vil; jeg har råd til at bo fornuftigt; råd til de rigtige skoler til mine børn og råd til ikke at bekymre mig om fremtiden. Men om jeg havde 50 mio. eller 500 mio., det betyder ikke en skid for mig.



Min favoritøl
er ubetinget en Bornholmerbryg Classic fra Svaneke Bryghus.
ANNONCE
Denne jetski med 255 hk er en del af Martin Thorborgs imponerende legetøjssamling. - Martin Thorborg Denne jetski med 255 hk er en del af Martin Thorborgs imponerende legetøjssamling.
Min Seedoo speedbåd med 510 hk er nok det legetøj, jeg er mest glad for lige i øjeblikket. Min jetski med 255 hk går fra 0-100 på 3 sek, men med børn og kone og arbejde er det sådan en lidt asocial ting. Det er mere socialt at tage båden og ræse ned til en sø, hvor vi bader og har det sjovt alle sammen. Så kan man fyre båden af undervejs – vi kan heldigvis alle sammen lide fart.



Der er sådan nogle små glimt
af lykke her og der, hvor jeg bare føler mig ekstremt levende. Når alt går op i en højere enhed på snowboard. Når jeg flår sømmet i bund på jetskien. Når en stor handel går hjem. Eller når jeg slapper af, lader være med at tjekke telefonen, og ser mine børn lege, og kommer til at tænke ’hvor er jeg en heldig mand, jeg har en familie, der stadig gider mig, på trods af at jeg arbejder så meget.’



Det mest irriterende ved damer
er, at man aldrig kan få et klart svar. Hun siger ’ja, gør du bare det,’ og så får man en herre-skideballe, når man har gjort det.
ANNONCE
Martin Thorborg har haft en del biler i garagen, men denne Audi S4 Cabriolet er hans favorit. - Martin Thorborg Martin Thorborg har haft en del biler i garagen, men denne Audi S4 Cabriolet er hans favorit.
Jeg gider ikke være den der røvkedelige far, der sidder der med pibe i munden.



Min 4-årige søn har
en gokart, der kan køre 15 km/t. Jeg tager min 7-årige datter med ud på jetski – hvis jeg styrer, kan hun ikke lide det, men hvis hun selv styrer, synes hun, det er skægt.

Når jeg accelererer
voldsomt, eller hvis jeg kan se, at der ikke er nogen bag mig, og så bare klampe bremsen i for vildt, så børnene ligger helt fremme i selen – så skriger de jo af grin deromme på bagsædet!



Jeg kunne aldrig
drømme om at lave noget, der var farligt for mine børn eller andre mennesker.



Der skal da nok
være nogle, der får moralske forkvabbelser over det her – min kone giver mig da også tæsk, når ungerne praler af, hvad jeg har gjort – men jeg kunne aldrig drømme om at gøre det, hvis jeg var det mindste i tvivl om, hvad jeg lavede. Man skal også forstå, at en Audi S4 med firehjulstræk og brede fælge flår man altså ikke bare af vejen på tør vej.



Jeg er lige
fyldt 40.



Jeg har fundet ud
af, at jeg er dødelig. Det er nok sådan, jeg har forandret mig mest, siden jeg var 18.
ANNONCE
Vandet og vejret er de vigtigste årsager til, at Martin Thorborg har slået sig ned i Florida.  - Martin Thorborg Vandet og vejret er de vigtigste årsager til, at Martin Thorborg har slået sig ned i Florida.
Jeg har lavet mange dumme ting, da jeg var yngre. Jeg fik Porsche på et tidligt tidspunkt, og jeg har kørt 250 km/t på danske motorveje. Det er jeg ikke en skid stolt af i dag. Jeg har paraglidet i de franske alper uden at have certifikat – bare hængt i 2.000 meters højde og redet på termikken – og når jeg tænker på det i dag, så er der jo nærmest 50/50 for at overleve.



Det er røvsygt
at spille golf, det interesserer mig ikke en skid. I stedet sidder jeg og bygger videre på mine forretninger.

Jeg vågner op med et smil på læben hver dag og glæder mig til at komme på arbejde.

Jeg har 9. klasse med, og har hverken gymnasium, MBA eller noget som helst andet. Derfor har jeg nok et behov for anerkendelse. Og når jeg laver noget, som andre folk køber, så er det jo en eller anden form for signal om at det jeg laver, er godt. Og det nyder jeg bare. Det er en sejr hver gang, man sælger et produkt.

Hvad fanden skulle jeg fortryde? Jeg har været så pisse heldig hele vejen igennem.
ANNONCE
Marton Thorborg er kåret som Danmarks bedste foredragsholder 2010 i kategorierne "Motivation" og "IT & Internet." - Martin Thorborg Marton Thorborg er kåret som Danmarks bedste foredragsholder 2010 i kategorierne "Motivation" og "IT & Internet."
Hvis man ikke har lyst til at gå på arbejde, når man slår øjnene op om morgenen, så er man i gang med at spilde sit liv!

Det vigtigste i livet er, at være drevet af en passion. Jeg var selv en meget forvirret ung mand – jeg har fået nej til jobs som fejedreng, været taxachauffør og opvasker. For at sige det lige ud har jeg lavet så meget lort, da jeg var yngre. og det tog mig noget tid, før jeg fandt mig selv.

Et godt råd er: Prøv systematisk at se på de dage, der er fede, og så få skrevet ned, hvad det var for nogle ting, der gjorde de dage fede. Og det samme med de dage, der var dårlige. Og så prøv at se, om der danner sig et mønster. Kig på det mønster på et eller andet tidspunkt og se, om der er eller andet der – det kunne være at blive selvstændig eller at skifte branche – og så bid tænderne sammen og brug de 3-4 hårde år, det typisk tager at få succes med noget. Få lortet lavet, og så nyd resten af livet med at lave lige præcis det, du gerne vil.
ANNONCE
Martin Thorborg er berømt for sine peptalks, så vi bad ham komme med et godt råd til de Connery-brugere, der måske ikke altid vågner med et smil på læben, og glæder sig til at komme på arbejde. Hvis du bare vil høre peptalken, skal du springe frem til 24:05.

Hvis du klapper hesten og tager interviewet fra starten, kan du blandt andet høre Martin Thorborg fortælle om sin vildeste bytur  – og den var vild! Hvordan han blev bange, da han dykkede ned til 18 meter uden ilt, hvorfor en Audi S4 Cabriolet er yndlingsbilen, og hvem hans forbilleder er.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce