Connery

Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg

Den store action-bøf har haft et noget hektisk liv før og efter sit internationale gennembrud på det store lærred.

Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Connery giver dig et kort portræt af en af vores generations action-klenodie, som har statueret sig selv som en af de største macho bad-boys i Hollywood – et portræt som åbner op for en fortid, du nok ikke kendte til.
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Mark Wahlberg blev født i 1971 i Dorchester i nærheden af Boston, Massachusetts, hvor han som den yngste af 9 børn forsøgte at komme frem i livet. Da Wahlberg trådte ind i teenageårene, begyndte han på et kriminelt sidespor, hvor han bl.a. blev medlem af en gadebande. Tre af hans brødre havde allerede været i fængsel og efter hans egne udtalelser, har hans søster været i fængsel flere gange, end han kan tælle til. Allerede som 13-årig droppede han ud af skolen og blev han afhængig af kokain og andre substanser, hvilket gjorde hans opvækst endnu værre. Hans udskejelser og kriminelle adfærd begyndte at gå i den racistiske retning, da han som 15-årig mobbede nogle mørke skoleelever under en skoleudflugt ved at kaste sten efter dem og råbe racistiske bemærkninger. Som 16-årig kom nogle af hans værste overfald på banen, da han slog en vietnamesisk mand bevidstløs med en kæp og råbte ’fucking vietnameser’. Det resulterede desuden i endnu et overfald på en anden vietnamesisk mand, som efter overfaldet blev permanent blind på det ene øje.

Disse ubehagelige overfald ledte til en retssag mod Wahlberg og han blev anklaget for mordforsøg. Efter en lang række retssager fik han en dom på 2 år i Bostons statsfængsel, hvor han dog kun sad i 45 dage. Wahlberg var dog ikke helt færdig med sit hidsige temperament, da han ved en anden lejlighed slog sin nabo ned i et uprovokeret angreb og flækkede hans kæbe. Wahlberg har selv udtalt, at han på daværende tidspunkt ønskede at blive en del af det kriminelle miljø, men da han kom ind i fængslet, fandt han hurtigt ud af, at det ikke var hans lod i livet. Han har aldrig beklaget sin kriminelle adfærd som værende resultatet af en dårlig opdragelse, da han tager alle sine forbrydelser på sine egne skuldre. Da han kom ud af fængslet, besluttede Wahlberg sig for at skride fra den kriminelle bande for altid, og måtte efter egen udsigelse kæmpe en brav kamp for at lægge det bag sig. Han har senere hen udtalt, at han inderligt fortryder sin ubehagelige personlighed i ungdommens år og har siden sit fængselsbesøg gjort alt for at betale sin synders forladelse ved at hjælpe andre og sig selv frem til en bedre tilværelse.
ANNONCE
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Musik og Calvin Klein
Wahlberg fik næsen op efter show business allerede midt i kriminaliteten og så for første gang rampelyset som 13-årig, da han joinede gruppen, New Kids on The Block, hvor storebroren og skuespiller Donnie Wahlberg var med i. Han sagde dog kort efter farvel til gruppen, da han ville forsøge sig med sit eget navn, Marky Mark and the Funky Bunch. Hiphop-bandet fik stor succes i 1991 med hittet, Good Vibrations, som blev anerkendt som en platin-single. Derefter gik det op og ned for bandet, som både fik succes og knap så stor succes med forskellige sangvariationer – bandet optrådte desuden som opvarmning til storebrorens gruppe, New Kids on the Block til en koncertopvisning. 

Hør hans hit-sang lige her:
ANNONCE
Marky Mark and The Funky Bunch
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Efter en karriere med hiphop blandet med reggaemusik blev han ringet op af modelbureauet bag Calvin Klein-firmaet, som havde set hans enorme fysik i musikvideoen til ’Good Vibrations’. Wahlberg fik derefter brandet ’Marky Mark’ som undertøjsmodel og blev hyppigt vist sammen med modeller som Kate Moss.
ANNONCE
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Filmkarrieren
Wahlberg blev hurtig træt af hans image som den undertøjsbærende bøf i reklamerne, og gav sig i kast med filmkarrieren som 22-årig. I 1993 fik han sin debut i filmen The Substitute, som fik lidt blandet kritik og ikke rigtig hev Wahlberg frem i søgelyset. Hans helt store debut i de høje rækker skete dog allerede året efter, hvor han fik en plads ved siden af Danny DeVito i filmen Renaissance Man. I 1995 blev han hurtigt opfanget af kritikere og andre medier, da han medvirkede i basketballfilmen, The Basketball Diaries - da han i forvejen var en fanatiker i denne sport, var rollen nærmest skabt til ham. Derefter blev det ikke noget problem for Wahlberg at skabe sig et navn i filmbranchen, og han var stjernen i klassikerfilm såsom Boogie Nights, The Perfect Storm, The Italian Job og Four Brothers. Alle sammen film som formåede at vise Wahlbergs alsidighed i skuespillet og ikke mindst hans talentfulde indlevelse i rollerne.
ANNONCE
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Macho-manden sagde endda nej til en af hovedrollerne i Brokeback Mountain sammen med Joaquin Phoenix, da sexscenerne efter sigende gjorde ham ukomfortabel. Senere hen fik han æren af at få en birolle i Martin Scorseses, The Departed, hvor Wahlberg blev nomineret til en Oscar for sin rolle som den bandende og røvprovokerende detektiv. Lige siden er det bare gået i den rigtige retning med film i en masse forskellige genre – Gangsterdrama med We Own The Night, Videospilsinspireret underholdning i Max Payne, boksning og sport i The Fighter og ikke mindst plat og underholdende humor i Ted. Hit-serien Entourage er desuden produceret af Wahlberg og beskriver løst hans oplevelser gennem Hollywood.
ANNONCE
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Os drengerøve kender ham nok allerbedst for rollen som… BOB LEE SWAGGER.
Filmen Shooter fra 2007 har vist sig som værende en af generationens bedste actionfilm og er absolut den rolle i Wahlbergs karriere, som gør ham til en über bad-ass.

BONUS: Da han skulle forberede sig til rollen, øvede han sig på langskud med gevær i Nevada, og formåede allerede på 2. dagen af ramme et mål på 1 kilometers afstand – noget de fleste tager uger om at opnå.
ANNONCE
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Hvor er han nu?
På nuværende tidspunkt er han gift med sin kone, Rhea Durham, med hvem han har fire børn. Derudover har han startet sit eget brand af ernæringstilskud til styrketræning kaldet ’Marked’ og sine enormt talentfulde evner indenfor vægtløftning, har han så sandeligt tænkt sig at vise frem i den kommende actionfilm af Michael Bay, Pain & Gain – en film om et par bodybuildere som laver et kup mod en gangsterboss.
ANNONCE
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Wahlberg har altså formået at smide den barske fortid og attitude bag sig og i stedet arbejdet sig op på at kunne levere den samme bad-ass attitude gennem det store lærred. Han har gennem tiden opbygget sig et fedt repertoire af livsfortællinger, og en mere varierende karrieresti har sjældent set sin mage siden Schwarzenegger dukkede frem fra det mørke Østrig. VI håber Wahlberg fortsætter sin drengerøvsstil på det store lærred, og vi nyder godt af hans ikoniske plads i Hollywood som en af generationens største action-bøffer.
ANNONCE
Mark Wahlberg – fra Scumbag Steve til Good Guy Greg
Del

Seneste nyt