Connery

Mark le Fêvre [Ugens Profil]

Om drømme, chips og folkeskoleminder!

Han hedder Mark. Og så er han ret sjov! Du kender ham sikkert fra facebook, hvor han også går under navnet jyde-man. Vi har taget en snak med Mark om drømme, chips og folkeskoleminder! 

Hvem, hvad, hvor? 
Jeg er en relativt ung mand på 27 år. Jeg er komiker og bruger min tid på at lave stand-up og underholdende videoer til det store, farlige internet. Jeg har sågar også lavet radio uh-lala. Jeg bor i København, men jeg er født og opvokset hjemme i gode, gamle Jylland. Mere præcist Horsens.
 

ANNONCE
Mark le Fêvre [Ugens Profil]


Mange har sikkert for alvor fået øjnene op for dig igennem din facebook persona Jyde-man. Vil du fortælle lidt om, hvordan din karriere startede, og hvor længe du har været i gang?
Jeg har optrådt med stand-uppen i 6 års tid. Det hele startede i smilets by Aarhus, hvor jeg tog de første små comedy skridt. Med hensyn til de ting jeg laver på facebook, så tror jeg, at jeg har lavet videoer sådan mere fast i halvandet til 2 år. Jeg har altid elsket at lave videoer, og i takt med at det blev mere tilgængeligt med smartphones og platforme som Facebook og Youtube, fik jeg langt om længe taget mig sammen til at få gjort mere ved det.

ANNONCE

Har du altid været sjov?

Jeg har ihvertfald altid elsket at underholde. Ligeså langt jeg kan huske tilbage, har jeg elsket at få folk til at grine. Det var sådan, at jeg til tider fik lov til at underholde de sidste 5 minutter i matematiktimerne tilbage på min folkeskole sammen med en af mine klassekammerater. Jeg kan ikke huske, hvad vi forsøgte at være sjove med. To ting er dog sikkert: Det har helt sikkert været noget værre lort, og jeg er SINDSSYGT glad for, at vi fik lov til at gøre det. Tak til matematik-Erik!
 

ANNONCE

Vidste du så allerede dengang, hvad du ville være, når du blev stor? 
Ja, jeg har altid gerne villet være skuespiller/komiker. Jeg elsker at stå på en scene, hvilket gik op for mig ret tidligt, og det har været min drøm at optræde lige siden. I takt med at jeg allerede nu har fået lov til at optræde en masse, så ændrer drømmen sig bare til at prøve større og anderledes shows og få lov til at prøve sig selv af med forskellige genrer som radio, video, scene etc.
 

ANNONCE

Beskriv den seneste ting du har købt, hvad har det gjort for dig?
Det var desværre noget så sølle som en pose chips, men den gjorde mig semi-mæt og uden tvivl lidt tyk. Især fordi jeg puttede smeltet ost ovenpå. Det er nu ret fedt at være voksen og vælge sin egen mad! Af mere materielle ting har jeg lige købt en skide flot jakke, som jeg er noget så glad for. Men jeg kan nok ikke passe den, hvis det med chipsene bliver ved!
 

ANNONCE
Mark le Fêvre [Ugens Profil]

Hvad er dine styrker?
Min kreativitet og min arbejdsmoral, vil jeg tro. 
 

Hvad er din dårligste vane?
Jeg er ekspert i at bekymre mig.
 

Hvem ser du op til?
Et hav af mennesker. For at nævne et par stykker: Jørgen ryg, skaberne af It's always sunny in Philadelphia, Bill Hader, Dylan Moran, Jean-claude Van damme (da jeg var en bette knægt), John Mulaney, Dirch Passer... Og mange, mange flere ! 
 

ANNONCE

Hvad er dit arbejdsmæssige fokus for tiden?
Jeg forsøger altid at blive dygtigere til det, jeg laver, og jeg forsøger at blive bedre til at nyde det i nuet, mens det står på.
 

Hvor er du om tre år?
Der er vi nok nødt til at lave det her interview igen om tre år, så jeg kan svare på det. 
 

ANNONCE

Aftale! Men hvad er så din største drøm for fremtiden? 
At få lov til fortsat at bruge al min tid på at optræde og få folk til at grine. Jeg ville elske at prøve at lave spillefilm, og, uuh uh jo, så vil jeg også ønske, at man ikke blev tyk af nutella og hvidt brød! Ja, det er faktisk min største drøm, tror jeg. 
 

ANNONCE
Mark le Fêvre [Ugens Profil]

Har du et godt tip eller en anbefaling til dem, der læser med? 
Få set en god stak af de film, der ligger på IMDB’s top 250 liste - der er så mange gode film, der bare venter på at blive set. Jeg er filmnørd, hvis der skulle være nogen tvivl om det. 
 

ANNONCE

Filmnørd? Fedt. Er der andet, du her på falderebet synes, vi skal vide om dig?

Jeg har tegnet en del i mine unge dage. Og så er jeg faktisk ret smidig!
 

Mark le Fêvre

Find Mark her: 

Vil du opleve Mark live? 

Han optræder på Warbergs Comedy Club den 13. maj

ANNONCE
Del

Seneste nyt