Connery

Mark le Fêvre: Komisk topform

En snak med en hårdt arbejdende komiker

Hvis du ikke er stødt på Mark i dit Facebook-feed, har du formentlig boet under en sten - eller også kan du bare ikke lide sjov i gaden.

Mark har gennem det seneste år opbygget en massiv fanskare på 170.000 mennesker - bare på Facebook - igennem små sketches som for eksempel Jyde-man, ‘Ens hjerne’, LIFE-HACK og en række andre formater.

Man kan hurtigt fornemme, at manden er i komisk topform, men hvordan ser det ud med fysikken? Vi piskede Mark rundt i en fitness-sal for at finde ud af det. Resultatet taler for sig selv. 

 

Mark Le Fêvre

ANNONCE

Når vi nu kigger på dine videoer; hvordan har du så formået at give den lidt slidte...

Slidte?!?

.. duel mellem Jylland og København lidt af en renæssance?

Nå på den måde! Haha. Jeg troede, det var mine videoer, der var ved at være slidte. Jeg synes ellers, det var en dejlig kæk start! "Den der lidt slidte joke, du render og laver, Mark.."

Jeg ved det ikke. Jeg synes, det er lidt en generel ting. Jeg er komiker, og det er jo det, jeg laver. Emner, der er brugt før. Alle komikere laver også jokes om parforhold, men det er jo mit take på det. Jeg er lidt ligeglad med, hvor brugt præmissen er. Hvis man har et twist, der bringer noget nyt på banen, så synes jeg, at det på alle måder er velkomment - og så kan det jo gå som i mit tilfælde, hvor mange folk godt kan lide det.

Der er også en årsag til, at den slags komik er noget, man har hørt før. Komik bliver også tit anklaget for at være meget under bæltestedet, men det er der bare en årsag til, for det fylder så meget i vores hverdag.

Og lige nøjagtig det der med, at det er Jylland eller København... Nu ved jeg godt, at mine videoer slutter af med den der fine sang, L Ron Harald har lavet, men mine videoer handler jo ikke rigtig længere om forskellen på de to - det gjorde det lidt mere i starten. Jeg ser meget mere denne specifikke videoserie som noget, der gør grin med en type. Som i mit tilfælde er blevet jysk, fordi jeg selv kommer fra Jylland, og det lå mig nært. Det er en karikatur. Jeg kan hurtigt afsløre, at den er baseret på min bedste vens far og så en anden, vi ofte har været i byen med. Det er egentlig bare indtryk fra min opvækst, hvor jeg synes, der var lidt spøjse typer, som havde meget faste holdninger, og det kan jeg egentlig godt lide at gøre lidt grin med. Nogen gange deler jeg holdningen, andre gange synes jeg, den er helt ude at skide.

Jeg synes altid, det er sjovt at arbejde med, når folk ser noget SÅ sort og hvidt. At det tilfældigvis er blevet Jyde-man, ja - det kunne have været så mange andre ting. Jeg synes bare, at det er fascinerende, at man kan foreslå et eller andet, og så er der nogle folk, der bare går sådan helt i : "Hvaa? prøvoghørher, det er så’n her, det fungerer og på ingen andre måder!". Det, synes jeg, er meget sjovt at lave noget om. 

ANNONCE
Mark le Fêvre: Komisk topform

Nu siger du godt nok, det er baseret på en kammerats far, men hvor meget af Jyde-man kan du selv nikke genkendende til?

Det er nok mest, når man er lidt småfuld og er sammen med gutterne, så kan man godt slå over i det der. Det er som regel også med et glimt i øjet. Haha. Han minder altså ikke særligt meget om mig. På et tidspunkt, da jeg sad og drak et glas rosé, kom der én hen til mig og sagde: "Hvis folk ser det der, så er du jo færdig!". Men det ER en karakter, og det håber jeg da også, at folk ved. Det er mere bygget på mine indtryk.

Det kan også godt være, at jeg har lidt af det; jeg vil bare ikke indrømme det.

Hvornår kan vi forvente dit første onemanshow ?

 Åhh. Det ved jeg ikke. Jeg skal ud og varme op for Thomas Warbergs one-man show, så det skal i hvert fald overståes først.

Jeg laver også mit eget show som varer en time, men jeg er ikke et sted nu i mit liv eller min karriere for den sags skyld, hvor jeg er klar til at smide det mærkat på.  Det er helt klart på listen. Jeg tør ikke give dig en dato, det bliver også lidt dumt hvis jeg siger det er i 2017, og i så kommer og spørger i 2020 hvorfor det ikke er kommet endnu. Vi venter stadig?

Så jeg vil regne lave det, det skal bare lige give mening.

Lige nu er mit fokus stadig på at forbedre min videodel og mit standpunkt.  Jeg r nok lidt perfektionist. Det skal være helt rigtigt. Stjernerne skal stå rigtigt, før jeg sætter onemanshow mærkaten på noget. Der er også mange andre projekter jeg har gang i.

Hvordan forbereder du dit sæt?

Memorerer ting. Ti minutter inden mit sæt, trækker jeg mig lige lidt for mig selv. Samler tankerne. Får banket lidt nervøsitet væk.

Er du sådan en der bliver nervøs?

Det er lidt forskelligt.  Jeg tror mange synes jeg er nervøst anlagt. Men lige nøjagtigt  år det gælder det med at gå på scenen, skal der ret meget til at fucke mig op.

Det tror jeg bare kommer af at optræde så meget som jeg efterhånden har. Så vænner man sig til det.

Der skal lige pludselig være noget, hvor jeg føler der er endnu mere på spil, så kan jeg godt blive sådan lidt anspændt. Men det er ikke sådan at jeg tænker; åhhhh nej, åh nej. Jeg bliver mere tændt af det, ikke liderlig, men bare tændt.

Har du nogensinde haft er dårligt show?

Hah! Ja. Altså hvis man har haft et dårligt privatjob, hvor man kommer ud et sted, hvor det ikke skulle have været et stadn-up show, det kan være meget ubehageligt. 

Open-mic, det er jo en legeplads hvor man prøver ting af, men der kan det godt sidde i mig indtil næste gang, hvis jeg har haft en der ikke gik godt. Så skal man lige op og overveje den igen. 

ANNONCE
Mark le Fêvre: Komisk topform

Hvad kræver det af fysikken at lave den slags komik, du gør?

Jeg tror da, det er en fordel, når jeg skal ud på turné med Warberg, for det er rigtig mange shows. Eller hvis jeg skulle ud og lave mit eget en-times show rigtig mange gange i løbet af tre måneder, så er det vel en fordel.

Hvordan ser din træningsrutine ud?

Jeg har trænet en del det sidste stykke tid. Jeg har en knæskade og en skulderskade, så jeg genoptræner rigtig meget. At jeg så kommer i form og får bygget muskelmasse op, er bare en positiv bivirkning ved det. Jeg bliver da også bidt af det og får lidt blod på tanden - og jeg har trænet en del før i tiden, men mit hovedfokus er egentlig bare i forhold til scenen. Det er træls at stå deroppe og have ondt i knæet.

Hvilke komikere ser du op til?

Der er sgu mange. Inden for stand-up er det John Mulaney lige nu. Et af hans shows The Comeback Kid er på Netflix lige nu, hvis man vil tjekke det ud. Så er der en, der hedder Dylan Moran. Eddy Izzard var en af de første indenfor udenlandsk stand-up, som jeg tjekkede ud. Det var et rent tilfælde og let tilgængeligt, da jeg på tidspunktet arbejdede i Stereo Studio, da det fandtes.

Herhjemme er det sådan noget som Mandrilaftalen og Jonathan Spang. Anden er fantastisk, det syntes jeg også dengang.

Hvis du spurgte mig lige nu, hvem jeg bedst kan lide af danske komikere, så tror jeg, den hedder: Jonathan Spang, Frank Hvam og Christian Fuhlendorff.

På den anden side er jeg også fuldstændig oppe at køre over de gamle konger som Dirch Passer, Jørgen Ryg og Preben Kaas - jeg synes, at de havde en eminent levering.

Hvad er historien bag det fancy efternavn?

Det er fransk! Det er gået i arv i min familie gennem et par generationer, så jeg kender desværre ikke nogen vilde historier omkring det. Jeg har lidt jysk charme og lidt fransk charme, der kombineres til Mark Le Fêvre. Jeg kan desværre ikke sige, at Prins Henrik er min onkel eller sådan noget.

Men hvis jeg må afsløre en lille hemmelighed: Det betyder Smeden. Le Fêvre. Så det er altså slet ikke så fancy.

Husk at følge med Mark på Facebook - her offentliggør han også datoer for kommende shows

ANNONCE
Credits

Model: Mark Le Fêvre

Fotograf: Christian Grüner

Interview: Simone Borup

Location: Urban Gym - Lergravsvej

Mark er klædt ud i: 

Top billede

Top: Under Armour Cold Gear Jacquard Comp 550,-
Pants: J.Lindeberg Active Wear Athletic Tech Sweat Pants 700,-
Sko: Under Armour Speedform Gemini 1200,-

Nederste billede

Tee: Under Armour Alter Ego Comp SS 350,-
Pants: Tommy Hilfiger The Graduate Mick
Sweatpants 800,-

ANNONCE
Del

Seneste nyt