Connery

Mand dig op og få et godt job

Vi lever i en verden, hvor kønsrollerne er mere udviskede end nogensinde. Ligestillingsdebatten har raset – det er i og for sig en god ting –  men det har også betydet, at mænd ikke altid ved, hvor i livet de skal gøre af sig selv.

Nogle bruger dette som en undskyldning og som en sovepude. De lader deres kvinde tage alt sliddet og slæbet på arbejde derhjemme. Det kommer der sjældent noget godt ud af.

Faktum er, at kvinder gerne vil have en mand med en vis autoritet bag sig, og som kan overraske med en fin gave eller rejse, uden at skulle spørge om lov i form af ’lommepenge’. Derfor guider vi dig til, hvordan du kan mande dig op og få et godt job.

Start allerede under studierne

Der er kommet meget mere konkurrence i arbejdslivet. En større og større procentdel tager lange uddannelser, og det er ikke længere unormalt at score rigtig høje karakterer hele vejen rundt.

Det betyder, at du ikke længere udelukkende kan regne med din charme, og dit gode humør. Du bliver simpelthen nødt til at tage dig sammen og gøre noget ud af dine studier.

Et rigtig godt råd er at finde dig et relevant studiejob i stedet for at prioritere det, der lige umiddelbart er sjovest, og der hvor der efter arbejde bliver drukket øl sammen med dine kollegaer.

I stedet skal du finde en virksomhed, der er relevant for det, du gerne vil lave senere. En virksomhed hvor der eventuelt er mulighed for at avancere og endda blive fastansat, når du engang er færdig med studierne. I mindste fald en virksomhed, der vil give dig et skub i den rigtige retning.

Studietiden er et rigtig godt tidspunkt at finde sådan et job, da der er meget færre omkostninger forbundet ved at hyre dig.

Hvis du ikke har noget erfaring, når du er færdig med studierne, er det rigtig svært at konkurrere med alle dem, der også søger de samme jobs, men som har flere års erfaring på området.

Øv dig på jobsamtalerne

Hvis det er et fedt job, du søger, vil du næsten med 100 procent sikkerhed skulle gå til samtale. Det er virkelig her, det bliver afgjort, om du er det rette fit til jobbet.

Det er altså rigtig afgørende for din fremtidige muligheder i forhold til at få et job. At gå til jobsamtaler er en helt kunstart i sig selv, og det er ikke noget, man bare lige tager på venstreskøjten uden at have forberedt sig. Det er noget du skal forberede dig til og øve dig på.

Til en jobsamtale er det først og fremmest vigtigt, at du giver et godt førstehåndsindtryk. Det lyder overfladisk, men et godt førstehåndsindtryk handler også om udseende. Det nytter simpelthen ikke noget at komme i gammelt, laset tøj, uredt hår og langt hipsterskæg.

I stedet skal du tage en pæn og strøget skjorte på, sætte dit hår og tag en skægtrimmer frem fra skabet og klip det til. Det vil helt sikkert gøre en forskel. Derudover skal du øve på dit kropssprog samt din måde at gestikulere og artikulere på.

Hvis du kommer til en jobsamtale med erfaring og gode karakterer fra studietiden, og har en overbevisende og selvsikker udstråling og kropssprog, er der rigtig gode chancer for, at du får jobbet.

 
Del

Seneste nyt