Connery

Man Utd - FCK

Den vel nok største kamp med et dansk klubhold i mange år.

Der skal ikke herske et sekunds tvivl om, at de fleste normalt begavede fodboldfans i Danmark i aften sidder med en lille løve i hjertet, der brøler efter en dansk FCK chocksejr over mægtige Manchester United.

Man Utd - FCK
Gentag lige det klubnavn inde i hovedet - Manchester United. Det navn rummer klasse, stolthed og arrogance. Det er de tidligere Champions League vindere og mangedobbelte engelske mestre, som de danske og dobbelte skandinaviske mestre skal møde. Der er en smule forskel på de titler.

Allerede i navnet kan man mærke en betydelig klasseforskel, for Man Utd runger ligesom af lidt mere, end FCK [æf-se-kå].

Skal vi så også lige remse et par navne op, så vil navne som Wayne Rooney, Christiano Ronaldo, Rio Ferdinand og Edwin Van der Saar rage mile vidt op over navne som sølvbonden Silberbauer, Allbeck, Copenhagen Air Force Gravgaard og den tidl. angriber Jesper Christiansen.

At førstnævnte spiller fra Man Utd så med stor sandsynlighed tjener det samme, som hele førsteholdstruppen hos FCK sætter jo kun kampen i et endnu større perspektiv, end Davids kamp mod Goliath.

Jeg skal undlade, at komme med taktiske overvejelser om, hvordan FCK skal gribe kampen an, for det er vel egentlig noget, som kun Ståle Solbakken kan tillade sig, at kommentere. Solbakken som i øvrigt op til kampen, har afsløret at han er glødende Liverpool FC fan, med så lavt et medlemsnummer som nr. 65 i den skandinaviske fanclub.

Med den udmelding, er der lagt i ovnen til en nok ret speciel modtagelse af Solbakken, når han træder ind på Old Trafford - The Theatre of Dreams.

Selv om mit fodboldhjerte ikke banker synderligt højt for FCK, så håber jeg inderligt, at den hvide plage, personificeret i en flok underdanige, men alligevel storskrydende fodboldspillere af tvivlsom national herkomst med base i hovedstaden, formår at presse stjernerne fra Man Utd, i en lidt mere udpræget grad, end Brøndby IF gjorde for år tilbage.

Den gang vandt Man Utd med to (næsten) tennissæt over Brøndby IF - hhv. 2-6 i Parken og 5-0 på Old Trafford. Game - Set - Match...

Følg kampen live på 3+ fra kl. 19.00 (med optakt fra kl. 18.00) - kommentator Peter Piil og Peter Kjær.

Connery.dk tipper: 2-0 til Man Utd (Odds: 6,00). Første målscorer Louis Saha (Odds: 4,5). Halvleg/Fuldtid: 1/1 (Odds: 1,40) Danske Spil.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce