Connery

Malou Stella - Ung mor møder reality tv

Malou Stella, åhh hende fra de dumme mødre? Fuck jeg hader hende??

Efter opfordringer på redaktionens e-mail om, at skyde en serie billeder med "hende den dumme fra de unge mødre" (Malou Stella), besluttede vi os for at finde ud af hvem Malou Stella egentlig er – og ikke mindst om det med dumhed, nu også holder stik?

Det blev til en lille 1950'er style serie, som vi passende kalder ”Ung mor møder reality TV”
Foto: Christian Grüner | Tøj: Narremissen.dk - Malou Stella - Ung mor møder reality tv Foto: Christian Grüner | Tøj: Narremissen.dk
Om Malou har jeg hørt folk sige følgende: "hun kan ikke synge, hun kan ikke passe sit barn, hun er decideret dum, jeg kan ikke klare hende, seriøst hun må virkelig have et problem med sig selv" - og jeg kunne fortsætte i samme bane et stykke tid endnu.

Men hvem er egentlig pigen bag billederne i de kulørte blade? Hvordan mon det er, altid at starte i minus, når man møder nye mennesker – som garanteret har en holdning til dig og dit liv?

Malou, du har fortalt mig, at hvis du kunne gøre det om, i forhold til at deltage i de unge mødre, så havde du gjort det – kan du uddybe det?

Jamen jeg har fået mange oplevelser ud af at deltage i programmet. Jeg er blevet inviteret til en masse spændende events, og mødt en masse mennesker, som man ellers ikke ville komme til – men jeg er rigtig ked af, at programmet har det med, at vise de negative sider altid. Den måde de klipper tingene på, kan virkelig få dig til at lyde dum.

Det har virkelig gjort mig ked af det, når folk har tvivlet på mine evner som mor! Især når vildt fremmede mennesker, ud fra det de ser i TV, sidder og siger, at jeg er en dårlig mor, det er hårdt! Kunne jeg spole tiden tilbage, havde jeg nok ikke valgt at stille op. Men altså, jeg har jo selv valgt det, og det negative følger jo så med.

Du var 15 år, da du tilmeldte dig til programmet? Kunne du forudse konsekvenserne?

Jamen jeg gjorde det for at vise Danmark, at det er fucking hårdt at være ung mor! Det er ikke meningen, at man skal se, at det er sjov og ballade hele tiden. De piger der frivilligt vælger at få et barn, når de er 16, er syge i hovedet. Det er de virkelig.

Programmet skulle jo gerne have advaret andre imod at blive ung mor – men det var slet ikke det resultat, jeg synes der kom ud af det. Jeg vil også gerne gentage mig selv og sige, at havde jeg fået et valg, havde jeg nok valgt anderledes. Jeg opdagede bare for sent at jeg var gravid, og så var løbet kørt. Misforstå mig ikke, jeg elsker min søn, men derfor kan jeg jo godt sige til andre unge piger, at de ikke skal gå samme vej som mig.

Malou og Musikken?

Jamen, jeg er selv pisse træt af det. Det var Joey Moe, der havde skrevet teksten til det, og jeg havde en manager, der havde lidt travlt. Jeg synes det var en fed udfordring - det har så givet lidt bagslag.

Jeg synes det blev bikset for hurtigt sammen, og jeg er ked af, at folk reagerer mod mig, for at nummeret er dårligt. Det er jo ikke mig, der har klippet det sammen, og jeg gider ikke engang være bekendt, at tage ud og synge det nogen steder.

Hvad vil du gerne fremadrettet?

Altså, det tager jo noget tid at have et barn, men ved siden af det, har jeg et deltids job i en tøjbutik, og så prøver jeg ellers bare at udforske de ting, jeg får mulighed for, at prøve kræfter med. Lige nu er jeg ved at prøve mine evner som DJ, det synes jeg er fedt. Ellers danser jeg en del også – og så håber jeg, at kunne få lov til at synge noget mere…

Hvis du skulle sige én ting til dem, der dømmer ud fra TV eller Se og Hør?

De skulle tage visse ting og vende dem mod sig selv engang imellem – og tænke sig om; Der er forskel på virkelighed og tv, det behøver man ikke være så klog for at kunne gennemskue.

Og til de der voksne kvindemennesker, der sidder med ondt i måsen: ”prøv du selv at få et barn som 16 årig, og fortæl mig, hvordan du ville klare dét!”. At man som 16 årig skal være mor er én ting, men at man på samme tid, skal have at vide hele tiden at man gør det dårligt…

Kan du gå i fred?

Der er folk der står og kigger, og en del spørger om forskellige ting. Jeg har kun mødt en, som har sagt noget negativt til mig face 2 face, ellers er folk kujoner og sidder og skriver på nettet. En del piger kommer også over til mig i byen, og spørger, om de må røre ved mine bryster.

Ja, du har fået lavet ret store bryster – var de meget små?

Jamen mine bryster er noget af et samtale emne. Der er folk der siger, at jeg prioriterer mig selv over ting til min søn, men det passer ikke – det kom sig af at vores hus brændte, og derefter finansierede vi alting selv i ½ år, indtil vi fik erstatning.

Da erstatningen så kom, havde vi pludselig en masse i overskud og mine bryster var, efter at have ammet, ikke særlig indbydende. Tidligere synes jeg de sad rigtig godt, og jeg var virkelig glad for dem – men de var jo allerede udvidet, og så valgte jeg at få dem fyldt ud. Det tror jeg mange piger vil kunne sætte sig ind i.

Hvad vil du helst have vi fortæller læserne om Malou?

Jo men det er jo nok, at mange folk tror, min søn bor hos min mor, og jeg ikke kan noget selv – men jeg vil altså gerne fortælle, at jeg har ham hver eneste dag, fra han står op og til han går i seng. Lige nu går han ikke engang i børnehave, og hans far har ham kun hver anden weekend.

Og jo, jeg har faktisk et arbejde og jeg er ikke bare ”hende fra de unge mødre”, jeg er Malou, der er faktisk et menneske bag, selvom folk glemmer det.

Jeg efterlader Malou. Der skal pakkes udstyr sammen. Jeg går ud med en følelse af flovhed – for hvor mange gange, har jeg ikke selv dømt et menneske ud fra det, jeg har set eller hørt – og med Malou er det bestemt ikke det billede, som masserne har tegnet, der står klarest.

I stedet ser jeg en fantastisk smuk pige med ben i næsen, en lille smule naiv på den gode måde og fantastisk sød! – Men sådan er det vel, når en ung mor møder reality tv?
Model: Malou Stella
Tøj: Narremissen.dk
Foto: Christian Grüner
Makeup: NewLook Alishba
Idé: Jakob Neua Nørgaard
Del