Connery

Mafia II

”I’m going to make him an offer he can’t refuse.”

4 ud af 6 stjerner
Mafia II er efterfølgeren til det efterhånden legendariske Mafia fra 2002. I Mafia II indtager spilleren rollen som Vito Scaletta, der ankommer til Empire Bay i USA med sin familie i 1935, som ung knægt. Spillet starter først rigtig i 1943, hvor Vito bliver sendt i krig i sit hjemland. Handlingen udspiller sig i årene 1943-1951, og der er rigeligt at tage sig til.







ANNONCE
www.tothegame.com - Mafia II www.tothegame.com







Mafias gameplay er på ingen måder nyskabende. Det er missionsbaseret og ret lineært fra start til slut. Empire Bay er en enorm by, der kan udforskes fra starten af, men modsat en titel som GTA: IV, følte jeg ingen iver efter at gøre det. I stedet for valgte jeg at fokusere på hovedhistorien – hvilket på ingen måde er en dårlig ting, da denne er både spændende og varieret. Desværre skal man køre så umådeligt meget fra A til B, hvilket er så frustrerende, at man nogle gange glemmer, hvor godt Mafia II er.

ANNONCE
www.tothegame.com - Mafia II www.tothegame.com







Der er omkring 30 biler, alle med hver deres fordele og ulemper, hvilket nemt kan mærkes, når man kører dem. De reagerer utrolig forskelligt og nogle biler er direkte til lossepladsen, mens en hotrod eksempelvis er ret lækker.

Fartfornemmelsen er helt fantastisk taget i betragtning, Mafia ikke er et bilspil. Nogle gange kunne jeg nærmest ikke følge med. Bilernes styring er dog ret underlig, de nærmest bølger frem og tilbage, så man skal nok ikke køre for stærkt, hvis man har været i byen aftenen forinden.

ANNONCE
www.tothegame.com - Mafia II www.tothegame.com







Derudover skifter årstiderne løbende, våbenudvalget er ganske udmærket og der er et ”aktivt” politikorps i Empire Bay – eller det siges det i hvert fald. For utallige gange kørte jeg over for rødt, overhalede i modsatte side og smadrede ind i andre bilister, mens politiet holdte ved siden af og bare kiggede – tale om haltende AI?


Mafia indeholder omkring to timers cutscenes og stemmeskuespillet i disse er helt i top. Stemningen er fantastisk og man nyder at se de forskellige sekvenser, selvom der er mange.

ANNONCE
www.tothegame.com - Mafia II www.tothegame.com
Mit første indtryk af styringen i Mafia var forfærdelig. Jeg var vant til GTA og Red Dead Redemption, hvor jeg virkelig synes styringen er perfekt.

I Mafia var der lavet om på knapperne og jeg følte mig ikke rigtig hjemme i cover-systemet og deslige. Men efter flere timers spillen, må jeg overgive mig. Styringen fungerer rigtig godt, coversystemet er også godt skruet sammen og det ”auto-aim”, der er, er ikke så tilgivende, som i Red Dead Redemption. Du skal altså gøre noget for at ramme dine fjender, hvilket er ganske udfordrende.
ANNONCE
www.tothegame.com - Mafia II www.tothegame.com







Ouch! Grafikken er smuk. Cutscenes ligner film, gode karakter-animationer. Byen emmer af liv, sneen er realistisk og jeg kunne blive ved. Der er ikke mange fingre at sætte på det grafisk i PS3-versionen af spillet. Helt på højde med Red Dead Redemption. Dog mangler der lidt for at nå God of War III og Uncharted II.

ANNONCE
www.tothegame.com - Mafia II www.tothegame.com







Jeg er ingen ørn til 30’erne og 40’ernes musik, men hold da helt ferie – der er sgu god stemning! Når man tøffer rundt i en pickup-truck og lytter til julesange i radioen eller hører det glade budskab, at Europa er blevet befriet fra Hitler og hans tyranni, så føler man virkelig, man lever i perioden. Musikken er altså helt i top, hvilket også gør sig gældende for lydeffekterne.

Bilerne lyder rigtige og forskellige, hvilket er ret vigtigt efter min mening. Også våbnene lyder også forskelligt. Braget, der lyder, når man fyrer en Magnum ’45 af, er af en anden verden!

ANNONCE
www.tothegame.com - Mafia II www.tothegame.com







Mit første indtryk af Mafia II var ret dårligt. Mafia (2002) var, efter min mening, et af de bedste PC-spil, og er det stadig, i mange år. Spillet var så nyskabende og slår stadigvæk Godfather-spillene, der var en tynd kop te. Men efter flere store titler fra eksempelvis Rockstar, synes jeg Mafia II manglede lidt. Jovist, historien er lineær og byen er langtfra så levende som i GTA: IV, men historien er dragende og gameplayet godt.


Mafia II når desværre ikke op på siden af dets forgænger, dertil er det for ordinært, men der er tale om et rigtig godt spil, som man kan bruge mange timer på. Historien er spændende og godt fortalt og de redskaber, du som spiller skal bruge, er så tilpas forskellige, at det ikke føles som om, man blot gentager sig selv. Det føler man så til gengæld, når man for 10’ende gang på fem minutter kører fra A til B for at starte eller afslutte en mission – føj!


Topkarakter kan jeg ikke give spillet, men har du lyst til at være lidt mere aktiv end at smide Godfather I-III på DVD’en, så snup et par timer i selskab med Mafia II – du bliver ikke skuffet.

ANNONCE







Gameplay: 4/6


Grafik: 5/6


Lyd: 5/6


Holdbarhed: 3/6


Samlet score: 4/6


Drengerøvsfaktor: 82%

ANNONCE
Mafia II HD - Story and Characters trailer
Information







Titel: Mafia II


Platform: PS3/Xbox 360/PC


Genre: Action-adventure, 3. persons skydespil


Udvikler: 2K Czech, Massive Bear Studios (PS3)


Udgiver: 2K Games


Antal spillere: 1 – kun singleplayer


Udgivelsesdato: 27. august 2010

ANNONCE
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med Gamescribe.dk. Med Gamescribe.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når Gamescribe.dk modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om Gamescribe.dk og oprettelse her

Bemærk: 

Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis Gamescribe.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce