Connery

Mænd der hader kvinder

Stieg Larssons bestseller er nu lavet som film.

5 ud af 6 stjerner
'Mænd der hader kvinder' er vel nok den film, der er størst forventning til i år og der er god grund til at glæde sig. Filmen leverer nemlig spænding, i bedste Hollywood stil.
Yellow Bird Films - Mænd der hader kvinder Yellow Bird Films
Den succesfulde erhvervsjournalist Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) står overfor en langvarig fængselsdom, efter beviser om bagvaskelse, er kommet frem i dagens lys. Men inden han skal ind og afsone sin dom, beder millionæren og koncerndirektøren, Henrik Vanger, om Mikaels hjælp til at opklarer mysteriet om hans forsvundne niece, Harriet.

Mikael rejser til en lille ø, hvor han mødes med Henrik Vanger. Han bliver sat ind i sagen omkring Harriet, der har været forsvundet i mere end 40 år og det er nu op til Mikael at finde frem til, hvad der er sket med Harriet.
Men det kniber for Blomkvist at få hul på sagen, indtil han en dag modtager en e-mail fra en person der kalder sig WASP.
ANNONCE
Yellow Bird Films - Mænd der hader kvinder Yellow Bird Films
Mikael finder frem til den mystiske person, der viser sig at være en ung kvinde, ved navn Lisbeth Salander. Hun er punker og professionel hacker og så er hun en pige med ben i næsen.

Mikael får Lisbeth overtalt til at tage med til det lille ø samfund, for at hjælpe ham med at opklare sagen. De viser sig at være det perfekte makkerpar og deres research fører dem hurtigt på sporet af nogle grusomme hændelser.

Lisbeth bliver spillet af Noomi Rapace, som man tidligere har kunne se i bl.a. Daisy Diamond.
Noomi leverer en solid og troværdig præstation som den dystre Lisbeth, der kæmper med sine personlige dæmoner.
ANNONCE
Yellow Bird Films - Mænd der hader kvinder Yellow Bird Films
Hvis der er noget svenskerne er gode til, så er det at skrive krimier.
De har en troværdighed og er i en klasse, hvor det næsten kun er englænderne, der kan være med. Og 'Mænd der hader kvinder' er absolut ingen undtagelse. Den er nervepirrende fra start til slut.
Som et andet Da Vinci mysterie afslører Salander og Blomkvist en pandoras æske af familiehemmeligheder, som Vanger familien har gemt på i over 40 år.

Manuskriptet er skrevet af makkerparet Nicolai Arcel og Rasmus Heisterberg, som tidligere har stået bag succeser som Kongekabalen og De fortabte Sjæles ø.
Instruktøren Niels Arden Oplev (Drømmen, To Verdener) instruerer med solid hånd og fortæller en stram historie, der ikke har 2 gram overskydende historie-fedt på kroppen.
ANNONCE
Yellow Bird Films - Mænd der hader kvinder Yellow Bird Films
Det havde selvfølgelig ikke været noget uden Stieg Larssons fremragende roman der emmer af spændende karakterer og suspense. Det skal blive spændende at følge Salander og Blomkvist i de næste film; 'Flickan som lekte med elden' og 'Luftslottet som sprängdes', der allerede er sat i produktion. Og det bliver også spændende at se, hvornår Hollywood får øjnene op for Stieg Larssons romaner og begynder at lave remakes af filmene, for det er næsten uundgåligt at det vil ske.

'Mænd der hader kvinder' er i biograferne fra den 27. februar, landet over.
ANNONCE
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 75 %

Teknisk information:
Original titel: Män som hatar kvinnor
Dansk titel: Mænd der hader kvinder
Sverige/Danmark 2008
Instruktør: Niels Arden Oplev
Medv: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Peter Haber og Ewa Fröling
Genre: Thriller
Billed format: 2.35:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital/DTS
Længde: 152 min
Dansk biograf premiere: 27. februar 2009
Distributør: Nordisk Film
Stillbilledfotograf: Knut Koivisto
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce