Connery

Mads Steffensen: Bliv nu ved med at komme op og skændes med naboen..

En snak om The Bridge, Mads & A-holdet og livet med dilemmaer.

Prime Video har for nyligt løftet sløret for deres danskproduceret reality-program - og The Bridge er for alvor en ny spiller på banen.

Konceptet handler om, at 12 fremmede sendes ind i Sveriges vilde natur med intet i bagagen end viden om, at de kan vinde 500.000 kroner. Da de når frem til destinationen finder de ud af, at de skal arbejde sammen på godt og ondt om at bygge en 250 meter lang bro ud til en ø, hvor præmien er begravet.

På værtsfronten har de hentet det tunge skyts i form af Mads Steffensen, hvis behagelige røst er reality-speaker-pendanten til David Attenborough på Vores Planet.

Vi har taget en snak med Mads Steffensen om hans nye serie og dykker ned i hans historie.

Det første, som fangede Mads ved den nye serie The Bridge, var konceptet og måden, det hele var filmet på. Der var noget omkring hele idéen om, at mennesker stod overfor en række dilemmaer, som Mads kunne relatere til i forhold til et koncept, han har arbejdet med i 19 år.

“Det er virkelig et sympatisk og fedt program, som er utroligt flot produceret. Det dykker ned i menneskelige relationer, hvor seerne kan sætte sig i deres sted.”

Mads’ rolle er at binde handlingen sammen som en speaker - han er kun selv lige med i starten for at introducere konceptet og universet.

“Der var ingen grund til at jeg stod midt ude i den skov og lavede mine speaks - det er deltagerne der er de rigtige stjerner.”

The Bridge er et reality-program, som hæver det generelle niveau, og er på et filmisk niveau med et ambitiøst intentioner - det er en blanding af flot natur-program og konventionel reality.

The Bridge er første gang, at Mads hopper tilbage på skærmen efter at være stoppet ved DR, men er absolut ikke det eneste, han sidder med lige for tiden af tv-projekter - han kan dog endnu ikke afsløre, hvad fremtiden byder på den front, men der er mange jern i ilden.

Blandt andet en sæson 2 af podcasten Mads & Meldrup mellem venner på Podimo, som drager ud på nye eventyr samt nye afsnit af podcasten Mads & A-holdet.

ANNONCE
Foto: Prime Video "The Bridge" - Mads Steffensen: Bliv nu ved med at komme op og skændes med naboen.. Foto: Prime Video "The Bridge"

“Få den jyde ud af studiet”

Som barn var han ligesom alle andre med store planer blandt andet at være professionel fodboldspiller, men som mange andre børn, der har gået til sporten i nogle år, gik det ret hurtigt op for ham, at det nok ikke var hans lod i livet.

Han blev uddannet i shipping-branchen som skibsmægler, og så stod han på springbrættet til et formidabelt eventyr, da der var bud efter en nyuddannet som skulle overse bebyggelsen af et nyt firmakontor i Singapore.

“Det stod til sidst mellem mig og en der hed Jesper. Og så tog de Jesper. Det så jeg som et tegn på, at jeg skulle lave noget andet - og så søgte jeg ind på journalisthøjskolen.”

Selvom det stadig sidder lidt i ham, at han var så tæt på et singaporeansk eventyr, så filosoferer han alligevel over, hvordan disse små punkter i livet har så stor en magt over, hvordan fremtiden formes.

Han var stadig klar på at lære mere og valgte så at søge ind på Journalisthøjskolen i 1993, hvor han kom ind. 

“På en eller anden måde burde jeg jo nok takke Jesper for at tage en for holdet - hvis jeg var kommet med på det projekt, så havde jeg nok ikke lavet det, jeg laver i dag.”

Han startede efterfølgende sin journalistiske karriere på Berlingske Tidende, hvor han fik et vikariat som sportsjournalist - og som sportsinteresseret var det naturligt for ham. Men det var som om, der var noget, der manglede.

Det var for lille en verden for ham.

“Det var vildt spændende og jeg gik op i stoffet. Men jeg kan huske, jeg sad på Gladsaxe Stadion en november hverdagsaften for at se AB spille mod et andet hold. Jeg var i gang med at notere, at der var en spiller, der havde et skud tæt på overliggeren. Jeg kan huske, at jeg kiggede på den sætning og tænkte:

‘Jeg er faktisk ligeglad med, om den bold går ind eller ej’.”

En dag kom der så en åbning på DR - mere specifikt på P3, hvor han startede ud som reporter på programmet ‘Strax’.

En kollega skulle på orlov og programmet manglede derfor en radiovært til Strax på P3 - og så kiggede de på Mads og sagde, om ikke han kunne tage den.

Det havde altid været planen for ham at være bag om tingene og agere producer i radioen, men han valgte at prøve kræfter med at være manden i æteren.

“Det var ikke min plan at være radiovært og jeg tror heller ikke, jeg var særlig god til det. Min debut foregik i slutningen af 90’erne og dengang arbejdede vi med faxmaskiner - og jeg kan tydeligt huske, den første fax, der kom ind i studiet efter jeg havde min debut: ‘Få den jyde ud af studiet’.”

Efter at have været radiovært i flere år og desuden også på Go’Morgen P3 opstår muligheden så for at få sendefladen lørdag formiddag kl 9-12.

Og her begynder fundamentet til Mads & Monopolet at dukke op.

ANNONCE
Foto: Simon Birk, https://www.simonbirk.com/, @simonbirkphoto - Mads Steffensen: Bliv nu ved med at komme op og skændes med naboen.. Foto: Simon Birk, https://www.simonbirk.com/, @simonbirkphoto

Mads og bryllupsdilemmaet

Den første reelle idé til Mads og Monopolet dukkede op, da Mads skulle giftes.

Festen skulle afvikles i et telt ude i haven og her kom så diskussionen; hvordan skulle bordene se ud til gæsterne? Mads er nordjyde og i hans familie var der er ikke mange andre udveje i bordopstilling end at køre den klassiske hestesko, mens hans kommende hustru mente, at bordene skulle stå i små runde borde, så folk kunne snakke sammen i små grupper og placeres efter kendskab og interesser.

“Jeg har ikke haft en eneste familiebegivenhed, hvor vi IKKE har siddet i hestesko - og min kommende kone ville have de små borde, så folk kunne sidde med dem, de kendte. Og det havde vi en lang diskussion om.”

Tankerne begyndte at køre i, at der var noget interessant i, at man kunne diskutere så lille et emne så passioneret og måske dyrke et emne, som alle kunne relatere til i hverdagen - og inden længe fik Mads idéen om, at man skulle finde den store historie i de små detaljer.

“Efter diskussionen skrev jeg en lille lap papir. 3 store personligheder der diskutere et personligt dilemma og så en plade på."

Og resten er historie.

Siden 2003 har konceptet - trods forskellige skift på platforme - eksisteret som det ultimative samtaleprogram, der dykker ned i lytternes dilemmaer.

Mens mange bruger Mads & A-holdet som et indslag til et par hyggelige timer i sofaen eller på et roadtrip, så er det ikke bare rendyrket kaffestue og røverhistorier - Mads er en benhård strateg, som i årenes løb har udviklet en benhård mavefornemmelse for, hvilke holdmedlemmer kan bidrage positivt til hans program.

Det er en personlig fornemmelse, som Mads udvælger fra sammen med sin medproducer Louise Lolle, som har været hans producer de seneste 10 år, og hoppede med fra Mads & Monopolet på P3 og nu til Mads & A-holdet på Podimo.

Det er nemlig ikke bare alle personligheder, der kan komme med - der er Mads benhård i sin udvælgelse og har efter 19 år i gamet virkelig fundet de rette tangenter til at udvælge folk, som har noget flair - han leder tit efter selvironi, humor, stærke kommunikationsevner eller markante personligheder, som skal kunne mægle noget.

“Det handler for mig om, at man skal være villig til at give noget af sig selv i programmet. Det skal være personer, du rent faktisk godt kunne tænke dig at få et råd af.”

Mads reflekterer over, hvordan et koncept holder sig så aktuelt siden 2003, men har for længst givet op på at spekulere over, hvorvidt det kan blive ved - hans første mål, da de startede, var, at hvis det kunne fortsætte i 5 år, så ville det være fedt.

“Jeg har svært ved at se, hvorfor konceptet skulle stoppe - folk bliver ved med at fucke op.”

Hvortil han understreger:

“Nogle gange kan det være svært at spørge ind til dilemmaer i sit netværk, fordi der er følelser involveret. I Mads og A-holdet får man muligheden for at få fremmedes perspektiv på det. Danskerne er et konfliktsky folkefærd, som kan tage falske hensyn, man ikke kan bruge til noget. Prøver vedkommende at sige, hvad jeg gerne vil høre - eller er det ærligt? I studiet får du folk, der ikke kender alle mellemregningerne.”

ANNONCE
Foto: Simon Birk, https://www.simonbirk.com/, @simonbirkphoto - Mads Steffensen: Bliv nu ved med at komme op og skændes med naboen.. Foto: Simon Birk, https://www.simonbirk.com/, @simonbirkphoto

For Mads er det vigtigt at understrege, at Mads & A-holdet ikke er en jury eller domstol.

Det er ikke ment som et facit, men i stedet et sted, hvor forskellige mennesker giver deres ærlige holdninger - om folk så kan bruge det, er op til folk selv.

De får dog hele tiden feedback fra folk, som er gode til at vende tilbage og fortælle, at rådene virkede i praksis og de har været med til at løse en række hverdagsproblematikker.

Siden konceptet har skiftet over til Mads & A-holdet er de begyndt at optage om eftermiddagen i varierende længder, hvilket er blevet muligt i podcast-formatet.

En kæmpestor frihed, som gør, at man ikke skal køre løbende musik midt i dialogerne og gøre plads til radioavisen hver halve time og hver hele time. En stor ændring i dynamik og tempo.

“Vi har i nyere tid fået meget mere fokus på ensomhed, angst og psykisk sårbarhed. Jeg tror ikke, at der er kommet mere af det - det er bare blevet mere okay at sige det højt.”

For ham er Mads & A-holdet en måde at tage pulsen på Danmark på - hvad foregår der i Danmark lige nu. Og med et glimt i øjet har Mads en opsang til danskerne:

“Bliv nu ved med at komme op og skændes naboen, knald udenom og vær dårlig til at opdrage dine børn, så vi har noget at snakke om - jeg mener det ikke på den måde, selvfølgelig, men vi tager fat i alle de ting, hvor livet gør nas. Det vil vi gerne diskutere og blive bedre til!”

Vi kunne ikke dy os for lige at stille Mads et dilemma på falderebet:

Hvad ville du helst: Rejse tilbage i tiden og møde dine tipoldeforældre, eller rejse frem i tiden og besøge dine tipoldebørn?

“Jeg er i en spændende tid lige nu i mit liv. Jeg har 3 børn på 18, 21 og 25 år, hvor kun den yngste mangler af flytte fra reden, hvilket betyder, at min kone og jeg skal vænne os til en helt ny hverdag. Jeg griber så mange øjeblikke jeg kan med mine børn, mens jeg har dem i nærheden, så jeg vil naturligvis møde mine tipoldebørn og komme tættere på deres liv.”

Vi siger tak for din tid og glæder os til at høre endnu flere dilemmaer blive diskuteret på Mads og A-holdet langt ude i fremtiden! The Bridge ligger lige nu på Prime Video klar til streaming - se traileren herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce