Connery

Månedens Bond, Blachman og Bendtner vin

Vi smager, bedømmer og finder en testvinder...

Månedens Bond, Blachman og Bendtner vin
Connery.dk vil fremover hver måned bringe en vintest, hvor formålet er, at finde de bedste vine i forskellige prisklasser og til alle målgrupper. Der testes flere vine, men vi udvælger kun én i hver kategori. Vintesten leveres i samarbejde med Finansbureauet.dk

Til de ægte feinschmeckere, der i bedste Bond stil er i stand til at kende forskel på kaviar og kaviart, udpeger vi månedens bedste vin til over 200 kr.

Til alle wannabe feinschmeckere, der i bedste Blachman stil, tror de er noget ved musikken, udpeger vi den bedste vin i prisklassen 100 til 199 kr.

Og endelig - til alle, der i bedste Bendtner stil tror at feinschmecker er navnet på en tjekkisk dåseøl - udpeger vi den bedste vin til under 100 kr.
ANNONCE
Definitioner:
Vintesten er udarbejdet i samarbejde med FinansBureauet.dk, som hver måned tester en lang række vine for Connery.dk med det formål, at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt.

Vinene inddeles i følgende kategorier: 


Officiel definition: Månedens bedste vin til 200 kr. og derover 
Uofficiel definition: Den vin du bør servere til din middagsdate med en pige, der har gået på Herlufsholm Kostskole og rent faktisk kan tænkes at vide, hvad det er, du serverer. Men husk lige at læse lidt på teksten først, så du ikke risikerer at bliver afsløret.
 
Officiel definition: Månedens bedste vin til mellem 100 og 199 kr. 
Uofficiel definition: Den vin du bør servere til din middagsdate med en pige, du gerne vil have til at tro, du har stil - uden at komme i RKI. Men husk at lade prismærkatet blive siddende på, eller virker finten ikke. 
 
Officiel definition: Månedens bedste vin til under 100 kr. 
Uofficiel definition: Den vin du bør servere til din middagsdate med en pige som i sig selv bliver overrasket over, at du kan finde på at servere andet end dåse øl, og derfor ikke behøver en dyr vin for at blive imponeret. Men husk at skifte ølglasset ud med et vinglas
ANNONCE

Testvinder: Heinz Schmitt Riesling Mosel Beerenauslese 2006
Forhandler: Haller Vine
Pris: 200 kr. (100 kr. for en halv flaske)

Kommentar: Indrømmet - tysk vin er lidt kinky. Men ikke desto mindre er en Beerenauslese en ægte connoisseur vin, som kun fremstilles i ganske begrænsede mængder. Vinen fremstilles af overmodne druer, der er ramt af råddenskab. Det lyder måske ikke umiddelbart særligt lækkert - men det er det. Det er en sublim vin, der eksploderer i munden med toner af nødder, abrikos og honning. Beerenauslese er normalt rasende dyrt, så det er noget af et fund til prisen. Prøv den sammen med fois gras eller blåskimmelost, og du vil aldrig gøre grin af tysk vin igen.

ANNONCE

Testvinder: Luca Syrah Double Select Laborde Mendoza Laura Catena 2006
Forhandler: Philipson Wine
Pris: 129,95 kr.

Kommentar: Hvis du kan sige det fulde navn på vinen uden at snuble over ordene, har du ikke drukket nok af vinen. For det er kraftig alkoholrig sag med masser af peber, der skiller drenge fra mænd. Men vinen er ikke kun muskler - den er også finesse og blødhed. Vinen burde koste et pænt stykke over 200 kr. og er super value for money.

ANNONCE

Testvinder: Apaltagua Carmenère Reserva 2010
Forhandler: SuperBest
Pris: 28,75 kr. (sælges som tre liters bag in box til 114,95 kr. til kampagnepris)

Kommentar: Appearance betyder alt, også indenfor vinens verden. Vine der kommer i papkartoner, eller i en såkaldt "bag in box" bliver således aldrig medlem af det fine selskab, og man plejer ikke sit James Bond image ved at servere en sådan vin. I alle tilfælde ikke uden først at hælde den på en karaffel. Gør man det, har man til gengæld alle forudsætninger for at narre mangt en feinschmecker wannabe. Især hvis den vin man serverer er Apaltagua Carmenère Reserva 2010. For det er et brag af en "bag in box" vin. En super lækker tæt og frugtrig vin, der skal indtages i rigelige mængder på kolde aftener foran pejsen i skihytten. Et fantastisk køb til prisen og langt bedre end mange andre "bag in box" vine i samme prisklasse. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce