Connery

Lukas Graham - 3 (The Purple Album) [Anmeldelse]

Et følelsesladet og ærligt udspil fra Forchhammer.

4 ud af 6 stjerner

Lukas Graham er uomtvisteligt den største musikalske eksportvare vi har her i landet. Derfor er det i sagens natur også et længe ventet album, der i dag rammer alverdens hitlister, med en forventning om toplaceringer de fleste steder.

Naturligvis fortsættes den visuelle identitet på coveret, med samme billede som på de foregående albums - dog i lilla (deraf kælenavnet "The Purple Album", eller blot "3"). Alt i alt et album, der især under de hjemlige himmelstrøg, har været ventet, efter et par sneakpeaks på årets Tønder Festival, der gav lovning om noget stort og ærligt.

Albummet startes op med et stærkt (i nogles øjne lidt for melodramatisk) nummer, i form af den lidt hårde ballade "Not A Damn Thing Changed". Det klæder den kære Lukas, at krænge sin sjæl ud, for det er jo der, at manden er bedst. Hvad ville Lukas Graham være, uden Forchhammes intense og insisterende vokal? Mediocre!

Går vi videre til "You're Not The Only One (Redemption Son)" - ja, den med stavefejlen på coveret. Nummeret er en ubetingen hyldest til John Lennon og Bob Dylan og fungerer meget godt. Der ligger en inddirekte sviner til middelmådige musikere og lallende mennesker i dag, for "we need one right now".

I det hele taget er nummeret en lille opsang til samfundet i dag. Musikalsk ligger vi også her på et højt niveau, for der bliver med den simple komposition og et sigende omkvæd der slutteligt suppleres med et velvoksent kor, til en flot helhed.

Hele albummet er generelt set i den mere rolige ende af skalaen, hvor især den universelle kærlighed og hyldesten af Forchhammers sociale ophav og menneskerne omkring ham er i hovedsædet. Måske en kende for meget af det gode, men det fungerer meget godt, når alt kommer til alt.

Et nummer som dog skiller sig ud fra mængden, ar det gospelinspirerede "Promise", der næsten allerede nu, lyder som en gedigen succes i USA's bibelbælte.

Slutteligt lukkes albummet med den søde og romatiske "Say Yes", der er en hyldest til Forchhammers bryllup, kærligheden og ikke mindst er det et spejl af de inderste tanker om hans kone og fremtiden. 

Klistret, flødeagtigt og uendelig smukt.

Tracklist:

1. Not A Damn Thing Changed
2. Lullaby
3. You're Not The Only One (Redemption Song)
4. Love Someone
5. Promise
6. Stisck Around
7. Unhappy
8. Everything That Isn't Me
9. Hold My Hand
10. Say Yes (Church Ballad)

ANNONCE
Lukas Graham - You're Not The Only One (Redemption Song)
Lukas Graham - 3 (The Purple Album)

Kunstner: Lukas Graham
Titel: 3 (The Purple Album)
Selskab: Warner Music
Udgivelsesdato: 26/10-18

Del

Seneste nyt

Annonce