Connery

Luc Besson

Et Connery-portræt af Nikita og Leons far, den franske filmskaber Luc Besson.

Luc Besson-imstars.aufeminin.com - Luc Besson Luc Besson-imstars.aufeminin.com

Luc Besson (født: 18 marts 1959) er en af fransk films største navne og har været det lige siden hans gennembrudsfilm Subway (1985).

Hans film er ofte beskyldt for at fokusere på stil frem for indhold, men ikke desto mindre blev hans film betragtet, som frisk luft i fransk film, som havde siddet fast i nybølge-stilen fra engang i 1960érne.


Han viste sans for karakterer med sine lejemorder-mesterværker Nikita (1990) og Leon (1994). Især den sidstnævnte viser Bessons yndlingsskuespiller, Jean Reno, at han kan spille badass samtidig med, han har et hjerte af guld. En meget ung Natalie Portman viste allerede dengang sit talent, mens Gary Oldman leverede en psykopat-rolle af klasse, som en korrupt og musikelskede strisser med hang til hårde stoffer.

ANNONCE
Det femte element - Gaumont - Luc Besson Det femte element - Gaumont

Besson har en stor kærlighed til havet og viste det, med den visuelle, smukke The Big Blue (1988) om to dykkere (Jean-Marc Barr og Jean Reno), som elsker at udfordre hinanden.

Alt i filmen bygger på Bessons egen interesse for dykning, fra han var yngre. Han lavede endnu en smuk undervandsfilm med dokumentaren Atlantis (1991). Begge film plus andre Besson-film har fremragende musik af Eric Serra, som Besson har et stærkt venskab med.


Med det kulørte sci fi-eventyr Det femte element (1997) fik Besson opfyldt en gammel barndomsdrøm, som på overfladen minder om de europæiske sci fi-tegneserier.

ANNONCE
Luc Besson-filmografi (som instruktør)

The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec (2010)

Arthur and the Revenge of Maltazard (2009)

Arthur and the Invisibles (2006)

Angel-A (2005)

The Messenger: The Story of Joan of Arc
(1999)

The Fifth Element (1997)

Leon
 (1994)

Atlantis
(1991)

La Femme Nikita
(1990)

The Big Blue
(1988)

Subway
(1985)

The Last Battle (1983)

ANNONCE
For mere information om Luc Besson

IMDB-side om Luc Besson

Wikipedia-side om Luc Besson

Del

Seneste nyt