Connery

Lovende fanteori: Dette kunne være morderens identitet i True Detective sæson 3

Det er fandme godt tænkt!

Ud af de i alt 8 afsnit i sæson 3 af True Detective har vi haft mulighed for at se tre indtil videre.

Og efter at have glemt den fatale sæson 2 har skaberen Nic Pizzalatto vendt tilbage til samme tilgang som i sæson 1.

Og har du ikke set det endnu - SPOILER-advarsel.

-

-

-

-

-

Vi følger Purcell-sagen, hvor to søskende, en dreng og en pige, forsvinder efter en formodet legeaftale med en klassekammerat. Drengen bliver fundet dræbt i skoven af detektiven Wayne Hayes, som sammen med makkeren Roland West forsøger at opklare sagen. 

På nuværende tidspunkt er pigen stadig forsvundet, og forbliver det i et årti, indtil vi hører, at hendes fingeraftryk er fundet i et supermarked. 

Og vi sidder selvfølgelig alle og tænker - HVEM ER MORDEREN?

På reddit har en bruger fundet en ret solid teori om, hvem morderen kunne være. 

Vedkommende mener, at Amelia Reardon, Wayne Hays' kone, er morderen.

Her er de vigtigste pointer i teorien:

- Hun virker til at vide ret meget om sagsteknikker, måder at snakke med mennesker og udfritte oplysninger (INDEN hendes bogudgivelse).

- Hun har måske skrevet bogen for at dække over de rigtige facts.

- Vi ser hende ikke i den 'nyeste' tidsalder, hvor hun er ude af billedet. Måske har hun begået selvmord over, at en uskyldig mand fik dommen (vi ved, at de snakker om, at sagen ikke blev behandlet helt efter bogen).

- scenen i afsnit 3 viser Wayne Hayes blive hjemsøgt af sin kones ord, hvilket har en betydning, vi endnu ikke forstår - kan det være fordi, at Hayes inderst inde har haft en mistanke om, at hun havde en finger med i spillet. Og nu bliver hun så manifesteret som hans dårlige samvittighed?

- Notoriske forbrydere har ofte en 'trang' til at tage tilbage til det sted, hvor det skete - netop for at blive set, men ikke nødvendigvis fanget. Hun kunne have indledt forholdet til Hayes for at strikke sit edderkoppespind sammen og være tæt på sin egen sag.

- Amelia kunne have gjort dette for at kickstarte sin karriere som forfatter, da hun jo har fortalt Hayes, at det altid har været hendes drøm. Purcell-sagen er den perfekte måde at få sit navn på alles læber, da hun jo er i epicenteret af hele sagen. 

- Hun virker dog ikke til at vide, at Julie stadigvæk er i live årene efter, så måske er hun ikke direkte morderen, men har medvirket til at skubbe sagen udover klippen. 

Andre idéer går ud på Hayes forhold til datteren Rebecca kan skyldes en splid mellem forældrene i forbindelse med sagen - eller mere specifikt, at Hayes' datter faktisk er død, og hele scenen, hvor han spørger ind til hende ved middagsbordet, og tingene bliver akavet, er en måde at vise, at han jo er ved at miste sindet. 

Det er nogle vilde teorier - men ville man smide morderen så hurtigt op i ansigtet på folk allerede fra afsnit 1?

Ingen ved det.

Giv din mening til kende!

ANNONCE
Lovende fanteori: Dette kunne være morderens identitet i True Detective sæson 3
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt