Connery

Love in the Time of Cholera

Den unge følsomme teenager Florentino (Jarvier Bardem) forelsker sig hovedkulds i den smukke Fermina. Det bliver en kærlighed der kommer til at varer hele livet og fører ham på en både fysisk og psykisk rejse.

6 ud af 6 stjerner
Hvad er kærlighed? En illusion? En sygdom, en sindslidelse? Det er et af de væsentlige spørgsmål 'Kærlighed i Koleraens tid' stiller. Det kan være svært at tro på kærligheden specielt, hvis man lige har mistet den og især, hvis man føler at man aldrig rigtig har oplevet den.

'Kærlighed i koleraens tid' handler om kærlighedens smerte og netop troen på den ægte kærlighed.
Filmen foregår i Columbia og begynder i slutningen af 1800 tallet.
Historien strækker sig over mere end 50 år og følger en mands utrættelige og brændende kærlighed til en kvinde, han møder da de begge blot er i deres teenage år.
ANNONCE
Love in the Time of Cholera
'Kærlighed i koleraens tid' er bestemt ikke en drengerøvs film, men den kunne måske lærer en drengerøv noget om kærlighed og rejsen på vej til at blive en 'rigtig' mand.
Det er en perfekt score film. Tag jeres (kommende) kæreste under armen og gå ud og spis en god, romantisk middag først. Se så filmen og så er der garanteret lagen gymnastik, når I kommer hjem.
ANNONCE
Love in the Time of Cholera
Hovedrollen som den kærligheds ramte Florentino Ariza spilles formidabelt af Oscar belønnede Javier Bardem, som vi allerede har kunne nyde i den Oscar vindende Coen brødre film 'No Country For Old Men', som havde premiere i starten af marts, i år.
Endnu en gang viser Javier, hvilken fremragende skuespiller han er.
Han bærer denne film via hans sympatiske karakter og lidenskabelige passion for kærligheden.

Man føler virkelig hans smerte og kompromisløse kærlighed til den eneste kvinde, han ikke kan få.
ANNONCE
Love in the Time of Cholera
I en alder af blot 17-18 år møder Florentino sit livs kærlighed, i form af den unge pige Fermina Urbino spillet af den, herhjemme forholdsvis ukendte, italienske skuespillerinde, Giovanna Mezzogiorno. Der går et år eller to, hvor de skriver hemmelige breve til hinanden, men en dag kan Florentino ikke vente længere. Han frier til Fermina og hun accepterer. Men Florentino er blot en budbringer og Ferminas far, meget intenst spillet af John Leguizamo (Romeo & Juliet, Moulin Rouge, Ice Age), vil overhovedet ikke hører tale om at hans datter skal giftes med noget så simpelt som en budbringer. Så den dominerende far tager sin datter og rejser væk, i to år. I den tid telegraferer de to forelskede unge hemmeligt til hinanden og deres kærlighed gror tilsyneladende ufortrødent. Men da Fermina hjemvender efter de 2 år og møder Florentino igen, indser hun at deres kærlighed blot var en illusion og aflyser forlovelsen.

Efter nogle år, hvor Florentino stadig uden held forsøger at vinde Fermina's kærlighed tilbage, kommer en anden bejler ind i historien, Det er lægen Juvenal Urbino, spillet af Julia Roberts ex kæreste, Benjamin Bratt (Miss Congeniality, Traffic, Catwoman). Dette er en mand af en vis status, hvilket passer Ferminas far meget bedre og Fermina og Juvenal ender med at blive gift, lidt mod Ferminas vilje, da hun måske alligevel stadig har nogle følelser for Florentino. Men hun har ikke meget at skulle have sagt overfor sin dominerende far.
ANNONCE
Love in the Time of Cholera
Florentino er sønderknust. Hans livs kærlighed, som han har ventet mange år på at være sammen med, vil ikke have ham alligevel og nu da hun er blevet gift, virker alt håb endegyldigt slukket.
Han har i et af sine mange breve til Fermina lovet hende evig kærlighed og troskab, hvilket Florentino holder, indtil han en aften nærmest bliver voldtaget af en fremmet kvinde, som han aldrig finder ud af, hvem er. Derefter beslutter han sig for at prøve at glemme Fermina, ved at have sex med andre kvinder.

Det bliver til 622 kvinder, alt i alt.

Men Florentino kan alligevel ikke glemme Fermina.

Denne ulykkelige kærlighed kommer til at spille en stor rolle i Florentino's liv og færten og kommer på mange måde til at skabe den melankolske og følsomme person Florentino utvivlsomt er.

Det er den erfarende britiske instruktør, Mike Newell (Harry Potter and the Goblet of Fire, Four Weddings and a Funeral, Mona Lisa Smile og Donnie Brasco), der står bag dette kærligheds drama.
Mike Newells næste projekt er en spillefilms udgave af Prince of Persia: Sands of Time og det bliver spændende at se om han kan løfte niveauet for spillefilms udgaver af computerspil.
ANNONCE
Love in the Time of Cholera
"Love in the Time of Cholera" er baseret på en roman, af samme navn, skrevet af den colombianske forfatter Gabriel García Márquez. Udover forfatter er Gabriel også journalist og samfundsdebattør. Márquez anses for at være Latinamerikas vigtigste nulevende forfatter. Han fik Nobelprisen i litteratur i 1982.

Også filmens musik er værd at nævne. Shakira er at finde på soundtracket, med hele tre sange.

Det er den brasilianske komponist Antonio Pinto, der blandt andet også stod for musikken til 'City of God', der har skrevet musikken og den er fremragende. Musikken er meget stemningsfyldt og understøtter filmens tema ganske smukt og tilføjer filmen både hjerte og sjæl.

'Kærlighed i Koleraens tid' er en stemningsmættet og storladen film. En hyldest til kærligheden, for alle de håbløse romantikere, der findes der ude. Og selv, hvis du har mistet troen på kærligheden, vil filmen utvivlsomt genoprette din tro.

'Kærlighed i Koleraens tid' er ganske enkelt et lille mesterværk og fortjener at bliver set!

Om ægte kærlighed virkelig findes der ude, kan du finde ud af i biograferne fra den 25. april, landet over.

Drengerøvs factor: 25 %

Teknisk information:
Titel: Love in the Time of Cholera
Dansk titel: Kærlighed i Koleraens Tid.
USA, 2007
Instruktør: Mike Newell.
Medv.: Javier Bardem, Giovanna Mezzogiorno, Benjamin Bratt, John Leguizamo og Liev Schreiber.
Genre: Drama, Romance
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS, Dolby Digital 5.1
Længde: 139 min.
Bio Premiere dato: 25. april.
Biograf distribution: Scanbox.
Kilde: Imdb.com
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce