Connery

Loungemøblerne rykker ud på terrassen i 2021

Hvis det står til en række af danske producenter, skal der skabes plads til mere afslapning og bæredygtighed i udendørsområderne

Vi har allerede set tendensen over de sidste par år: Havemøblerne er mere end bare et bord- og bænkesæt til grillen og en liggestol til at slikke stol - og det der er startede som en tendens bliver formentlig en trend i 2021: Man skal kunne slænge sig på terassen.

Det giver meget god mening i lyset af det seneste år med COVID19. I sommers var de fleste danskere begrænset til at holde deres sommerferie i Danmark - og hele året rundt meget isoleret til egne hjem. Det har medført en kæmpe bølge af fornyelse ude i hjemmene - og mens 2020 stod på investering i den indendørs indretning, er det ikke utænkeligt, at mange begynder at kigge på udendørsarealerne i løbet af dette forår - især med det in mente, at vi regner med de fleste nok engang må holde sommerferien herhjemme. 

To trends tegner sig især op, når man kigger rundt på de nye produkter der er kommet ind hos forskellige butikker, et er bæredygtighed - det andet er hygge. 

Hos Jysk er der en spændende forening i blandt andet den nye Scandinavian Sense kollektion for 2021, hvor der har været et stort fokus på bæredygtighed og skandinavisk design.

ANNONCE
Sadbjerg stolen  - JYSK - Loungemøblerne rykker ud på terrassen i 2021 Sadbjerg stolen - JYSK

Tilgangen ved at skabe møbeldesign med brug af genbrugsmaterialer og nye produktionsprocesser, ses mange steder i de nye produkter, og det manifesterer sig rigtigt flot i havestolen Sadbjerg, der er produceret med genbrugsplast sourcet fra gamle fiskegarn og FSC-certificeret træ på armlænene.

Mange af møblerne der er skabt til udendørs brug, er kreeret med gode materialer og et flot design, der alle peger på, at vi er begyndt at gå mere op i at møblerne ikke blot skal være funktionelle men også så pæne ud - også når det kommer til terassen. 

I hvert fald er mange af årets nyheder milevidt fra de notoriske hvide plastik havemøbler, som hjemsøgte mange haver og terasser for 10-20 år siden. 

ANNONCE
Vallestrup loungestol - JYSK - Loungemøblerne rykker ud på terrassen i 2021 Vallestrup loungestol - JYSK

Foruden de traditionelle bord og stole-sæt, kunne det godt tyde på, at danskerne rykker sofahyggen udenfor. 

I hvert fald er mængden af loungesæt og udendørssofaer eksplosiv stor i 2021, og her er jysk også med på trenden - her benytter man i stor stil det syntetiske polyrattan i flet, som gør det muligt at give møblerne samme organiske former og struktur, som man ville gøre med indendørsmøbler og materialer som træ og naturflet. Her er fordelen bare, at møblet får looket, men ender som et forholdsvis slidstærkt og vedligeholdelsesfrit produkt - helt perfekt til terrassen og sommerhuset. 

Tjek inspirationsbillederne fra Jysk lige her:

ANNONCE
Jegerup Outdoor sækkestole - JYSK - Loungemøblerne rykker ud på terrassen i 2021 Jegerup Outdoor sækkestole - JYSK
Rammeskov loungesofa - JYSK - Loungemøblerne rykker ud på terrassen i 2021 Rammeskov loungesofa - JYSK
Gjern hængestol - JYSK - Loungemøblerne rykker ud på terrassen i 2021 Gjern hængestol - JYSK
Del

Seneste nyt