Connery

Logitech MX Master [Test]

"Når man vender sig til at bruge den, er livet bare bedre"

6 ud af 6 stjerner

Over de sidste to måneder har vi testet Logitechs MX Master mus her på redaktionen. Mastermusen er ved første umiddelbare indtryk, blandt andet af specifikationerne, en no-brainer.

Men med løfter som op til 40 dage på en opladning, kræver det selvfølgelig tid, at få testet sådan en sag igennem. 

ANNONCE

MX Master - Kort om musen

MX Master er en premium mus. Den er udviklet til folk der arbejder meget med mus, og som gerne vil have god ergonomi og flere knapper ved hånden. Prisniveauet ligger også i den højere ende; den vejledende udsalgspris ligger på 899,- kroner, og derfor forventer man også at få  noget for pengene. 

De penge rækker til en mus der både kan tilsluttes ved hjælp af Logitechs Unifying og Bluetooth, og tilmed konfigureres til tre forskellige enheder - som kan skiftes ved et hurtigt tryk på bunden af musen. Batteritiden lyder på op til 40 dage, udregnet ved et dagligt brug på 6 timer. Den har darkfield-lasertekonologi, der gør den brugbar på praktisk talt alle overflader - også glas. 

ANNONCE
Logitech MX Master [Test]

Lever den op til de fine specifikationer? 

Kort sagt: Ja. 

En rundspørge på kontoret viser et enkelt udfald: Logitechs Unifying teknologi fungerer upåklageligt - man mærker ingen forsinkelser eller udfald, men bluetooth forbindelsen er ikke helt så fejlfri. Når musen er koblet op på vores udvikler oplevet enkelte udfald i forbindelsen, men ikke noget han vil beskrive som ødelæggende for oplevelsen, for han fortsætter faktisk med at sige, at "Det er den bedste mus jeg nogensinde har brugt."

Batteritiden: Logitech lover op til 40 dages batteritid på en opladning. Det er et flot løfte. Siden den 15 oktober har vi i gennemsnit opladet musene 3 gange. Det svarer til omkring 20 dage på en opladning - men vi arbejder også mindst 8 timer om dagen, og et par af opladningerne har været 15 minutters her og nu-opladning. Det er en godkendt holdbarhed, der ikke kan rivaliseres af ret mange andre mus. 

Smart Switch teknologien der gør det muligt at parre musen med tre devices fungerer som den skal, og ydermere er det en fantastisk funktion til lidt kontorpranks. En aften hvor de andre var taget hjem, parrede jeg min mus med de andres sendere, og dagen efter havde jeg god sjov med lige at overtage de andre mus, bare ti sekunder af gangen gennem hele dagen. Det tog lidt tid inden de forstod hvad der skete. 

Musen har en god størrelse og tyngde. Den passer perfekt i en voksen mands hånd, og man skal ikke kæmpe for at nå nogle af knapperne. Ved tommelfingeren har man et scrollhjul og frem- tilbageknapper, og et let tryk ned har men en femte knap, der fylder det meste af tommelstøtten. 

Scrollhjulet kan ved et let tryk skifte mellem frigang og magnetisk modstand. Det er et lynhurtigt skift, og det er lækkert at frihjule den, hvis man befinder sig på en side der har endless scroll. 

ANNONCE

Logitech MX Master scorer topkarakteren på 6 ninjaer. Den fungerer upåklageligt, og Unfying-forbindelsen er fortrinlig. Hvis man bruger mus i forbindelse med arbejde er den høje pris en investering der sagtens kan forsvares. Hvis man blot bruger mus lidt casual et par timer om ugen derhjemme, kan man nok klare sig med mindre - men tilgengæld er designet og kvaliteten også helt i top, og den ser hverken nørdet eller grim ud på skrivebordet. 

ANNONCE
Logitech MX Master

MX Masters features:

  • Anvendelig på alle overflader, så den er nem at have med og bruge over alt
  • Designet til at yde bedre komfort for hånden
  • Trådløs
  • Op til 40 dages levetid på én opladning (alt efter brugen)
  • Hastighedsregulerende scrolle, der kan gå fra normalt klik-scrolle til turbo-scrolle
  • Thumbscrolle – en scrollefunktion der sidder på siden og som bruges til at scrolle horisontalt på en skærm
  • Kan tilkobles til op til 3 computere/ipads, med skift på en enkelt knap.

Det kan vi li':

Musen ligger perfekt i hånden, og batteritiden er fantastisk. 

Det kan blive bedre: 

Bluetooth-forbindelsen er en anelse svag, men kan nemt skyldes signalforstyrrelser.

Mere info: Logitech.com

Vejledende udsalgspris: 899,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce