Connery

Loen slår dørene op til en 40 meter lang stige der lader dig indtage udsigten på spektakulær vis

De norske fjelde har fået endnu en attraktion der ikke er for dem med højdeskræk

I den norske landsby Loen i Nordfjord har sommerens måske mest betagende nye turistattraktion åbnet sine "døre". Det drejer sig om "Stigull", en imponerende 40 meter lang stige, som du finder 790 meter over fjordens overflade, med et tilbud om illusionen af at svæve i luften.

"Stigull" blev indviet den 31. maj som en ny tilføjelse til den allerede populære Via Ferrata Loen rute. For at nå til de 120 trin på stigen skal besøgende først bestige en del af den naturskønne rute mod toppen af Mount Hoven.

ANNONCE
Stigull Via Ferrata Loen - Foto: Lars Korvald - Loen slår dørene op til en 40 meter lang stige der lader dig indtage udsigten på spektakulær vis Stigull Via Ferrata Loen - Foto: Lars Korvald

"Stigull er konstrueret for at gøre Via Ferrata-anlægget i Loen mere komplet, og det er den første af sin slags i Norge. Med 120 trin og en hældning på 45 grader er det en lang himmelstige efter internationale standarder. Beliggenheden tilbyder en utrolig udsigt over fjordlandskabet," siger Per Helge Bø, initiativtageren bag projektet hos Loen Active.

Stigen er bygget af det velrenommerede østrigske firma HZI og er en del af Rute 2, lige øst for Loen Skylift kabelbanen. Via Ferrata-forbindelsen inkluderer også en zipline, en hængebro og klatreruter med forskellige sværhedsgrader.

ANNONCE
Via Ferrata Loen Stigull - Foto: Joachim Neumayr - Loen slår dørene op til en 40 meter lang stige der lader dig indtage udsigten på spektakulær vis Via Ferrata Loen Stigull - Foto: Joachim Neumayr

"Det er en eventyrfyldt oplevelse for alle klatreentusiaster. Stigen har et forholdsvis lavt sværhedsniveau, men føles meget luftig, så følelsen af præstation er stor, når man klatrer denne etape. Det ser faktisk ud som om, folk svæver i den tynde luft," fortsætter Bø.

Fra toppen af Mount Hoven venter en fantastisk udsigt samt en restaurant og en butik, der er forbundet til kabelvognen.

"Denne nye installation understreger vores løbende forpligtelse til at tilbyde unikke og spændende oplevelser i spektakulære omgivelser. Vi opfordrer alle eventyrlystne til at prøve Stigull og få en virkelig unik fjordoplevelse, " slutter Bø.

Du kan læse mere om Via Ferrata Loen-initiativet her.

Stigull-stigen er ikke særlig udfordrende, men den er helt sikkert ikke for alle, der lider af højdeskræk. 

ANNONCE
Via Ferrata Loen Zipline - Loen slår dørene op til en 40 meter lang stige der lader dig indtage udsigten på spektakulær vis Via Ferrata Loen Zipline
Via Ferrata Loen Hængebro - Loen slår dørene op til en 40 meter lang stige der lader dig indtage udsigten på spektakulær vis Via Ferrata Loen Hængebro
Del

Seneste nyt