Connery

Lillebælt rockede

Tilbageblik på Soundpolution.

Lillebælt rockede
Man har lyst til at skrige af sine lungers fulde kraft: Hvad sker der Middelfart!!!

Fire bands havde sat hinanden stævne i det nye spillested Walker i Middelfart. Et super godt tiltag og et lækkert spillested som andre byer kun kan drømme om. Det forstod man dog åbenbart ikke i den lille by ved bæltet, hvor Buddy Holly åbenbart vejede tungere, end noget af det fedeste live rockmusik byen længe har hørt. Og synd var det for alle dem som ikke fandt vejen derud den lørdag aften, for det var musik af høj format. Os som var der kan så til gengæld bryste os af at have haft en fed aften, og man må håbe at rygtet spreder sig så der næste gang er en lang kø ved kassen.  

Da jeg indtraf var andet band gået i gang. Det var Aevis fra Svendborg som var noget af en overraskelse og et band man nok burde holde øje med. Det grunge inspirerede band har da også allerede gjort sig bemærket ved blandt andet at vinde The Voice and Albani bandbattle i 2006, og det er absolut fortjent. Det er et band som ikke kun spiller lækker melodisk grungerock som går i mellemgulvet, men som også har en stærk vokal i Hans Skov, hvis stemme passer perfekt til musikformen. Numre som Lurking In The Dark og In The End har absolut potentiale til at nå ud til et større publikum. Stemningen og stilen var i hvertfald helt klart lagt med dette band.
Lillebælt rockede
De næste som gjorde sig klar var Sleipner, et Middelfart band som oprindeligt blev grundlagt selvsamme sted, og tog deres første små rockskridt ovenpå Walker i de tilstødende øvelokaler. I dag har Sleipner ikke bare lært at gå, men kan løbe fra de fleste. Sleipner er navnet på Odins ottebenede hest, og det siger lidt om den hastighed bandet skrider fremad med. Jeg har før associeret det med vores mytologi og det er der en grund til, det er nemlig vikingerock som kan vække selv de mest dvaske og søvndrukne aser til dåd igen. Det er en melodisk gude-rock som man sagtens kan høre meget mere af. Bandet har været præget en del af at de geografisk har været delt ud over hele landet og derfor har haft svært ved at få øvet det det kræver at være et fast sammentømret band. Men eftersom de nu så godt som alle er bosiddende indenfor en kort radius af Århus bliver der taget godt og grundigt revanche.

Det er desværre en konstatering at der ikke var ret mange til koncerten, men det er også en konstatering at det på ingen måde afholdt nogen af bandene fra at yde deres maksimale, og stod man med ryggen til salen og front mod scenen kunne der for den sags skyld ligeså godt have været tusind mennesker bagved. Det er ikke kun al ære værd men vidner også om den professionalisme med hvilken de tager opgaven alvorligt.

De to bands som spillede yderligere var henholdsvis Marie Antoinette fra Middelfart, og 7"Rockers fra København. De sidste får en seperat anmeldelse.

Fotos: Henrik Kongstad
Del