Connery

Lille gamer-surroundbar overrasker

Vi har kigget nærmere på Razer Leviathan

4 ud af 6 stjerner

Leviathan er efterhånden blevet et synonym med havets store monstre; kæmpehvaler, kæmpeblæksprutter, og mere eksotiske fantasidyr af slagsen. I bibelske fortællinger er Leviathan en kæmpe modbydelig havslange/drage, lidt ala midgårdsormen. Altså et dyr der er stort nok til at omslutte et rum? Det lader ihvertfald til at være grunden til navngivningen af Razers kompakte 5.1 surroundsæt, der består af en fin lille surroundbar og en formvenlig subwoofer. 

ANNONCE
Lille gamer-surroundbar overrasker

Men er det stort nok?

Ved første øjekast virker Razers Leviathan surroundsæt en kende småt i det. Det er selvfølgelig dimensionerne taget i betragtning op mod en mere regulær soundbar, der typisk er noget større. Men, Leviathan er udviklet til at være anvendelig for gameren, af både PC og konsol-typen. Det betyder at sættets dimensioner er tilpasset efter at kunne spille op mod en større desktopmonitor, men samtidig kan håndtere fladskærme af varierende størrelser.

Tilpasselig

For at kunne passe til de mange forskellige setups, det unægteligt vil kunne blive udsat for, er det selvfølgelig på sin plads, at der er forskellige tilpasningsmuligheder. Det er blevet løst på en fin måde: To sæt medfølgende fødder giver mindst 4 setup - På billedet herover med et sæt lave fødder, vinklet op mod lytteren, drejer man fødderne får man en 90-graders lyttevinkel, og et sæt højere fødder giver en bedre løftehøjde, og mulighed for at hæve lyttevinklen en anelse mere, lige perfekt til en lav placering ved et tv-bord, til et konsol setup.

ANNONCE

Aldrig gå ned på udstyr!

Du kender sikkert det der, med at købe nyt grej, men så mangler der lige: batterier eller kabler! Leviathan kører ikke på batterier, men til gengæld kommer sættet komplet med både mini-jack kabel og optisk kabel, begge dele i en lækker kvalitet.

Derudover byder sættet også på Bluetooth 4.0 tilkobling, og Dolby Virtual, Dolby Digital og Dolby Pro-Logic II codecs, og det betyder altså, at både telefon og tilkoblede maskiner kan spytte en herlig lydkvalitet ud til monsteret. Ooog NFC, så du bare skal holde din tablet eller smartphone hen over, for at tilkoble.

ANNONCE
Lille gamer-surroundbar overrasker

Ond stemme

At surroundsættet er navngivet efter et ondst havuhyre, er ikke helt forkert. Lyden derfra er nemlig brølende som et monster. Man er ikke et sekund i tvivl om at sættet er udviklet med gameren for øje, på alle preset-lydfunktioner er subwooferen nemlig ganske gennemtrædende, og den bringer en dybde, du aldrig vil få med dit tv, eller et par PC-højttalere for den sags skyld. Men selvom bassen er fremtrædende, overtager den ikke showet totalt - Surroundbaren er nemlig perfekt til gaming, men den fungerer så sandelig også til film. Leviathan har ingen problemer med at spille en stor stue op, med masser af klang og surroundfeeling, på for eksempel Terminator film. (Testet med Terminator Salvation).

ANNONCE

Når alt kommer til alt...

Er Razer Leviathan et virkelig solidt gamer-lydsetup, Der er lyd for hele skillingen når der bliver sat strøm i slangen, og til prisen er det svært at se hvad man ellers skulle vælge. Det eneste lille men, er at man skal hen og trykke på baren, når der skal justeres ekstra, uden for bluetooth forbindelse. Her ville en app et Wi-Fi modul have været toppen, men på samme tid ville det nok også løfte prisen til et mere konkurrencepræget niveau. 

Leviathan får fire smaddertilfredse ninjaer.

ANNONCE
Razer Leviathan 5.1 Surroundsæt
  • Kompakt surroundbar-setup, der tilgodeser både PC- og konsolfolk
  • Tilslutninger: Optisk, analog og Bluetooth 4.0
  • Justerbart i op til 4 vinkler
  • Output: 30 WRMS + 30 WRMS Sub
  • Vægt: Soundbar: 2 kg. Subwoofer: 2.4 kg
  • Pris: ca. 1500,- kroner
  • Læs mere: Razerzone
Del

Seneste nyt