Connery

Lil Dickys unikke vej til rap-scenen

En 28-årig account manager fra den øvre middelklasse kan også gøre det stort

David Burd, Lil Dicky, er et af de mest opmærksomhedsvækkende upcoming navne på den internationale rapscene. Den 28-årige amerikanske jøde har haft en ganske anderledes opstigning til sin berømthed, og historien er ret fascinerende. 

Umiddelbart skulle man ikke tro, at der var meget street credit at hente, i en knægt der er opvokset i den øvre mellemklasse, i et jødisk kvarter i Pennsylvania. Og det er heller ikke så åbenlyst fra første færd. I de helt tidlige år af sit voksenliv tog Lil Dicky en uddannelse indenfor business, og opnåede resultater i de øverste 5% af årgangen, derefter tog han arbejde på et reklamebureau, hvor han startede ud med at arbejde som account manager. 

Men David havde en drøm om at blive komiker. Han valgte at indspille sin månedlige rapport til firmaet som musikvideoen, og det resulterede i, at han blev flyttet til bureauets kreative afdeling, hvor han blandt andet fik lov til at skrive tekster for kunder som NBA.

Det er selvfølgelig ikke enden for Lil Dicky. Sideløbende med jobbet indspillede han en række musikvideoer, hvor han rappede. Formålet var udelukkende at blive opdaget for sit komiske talent, men som tingene skred frem, blev han hele tiden dygtigere til at rappe, og i 2013 fik han sit første større gennembrud med tracket Ex-Boyfriend. Måske husker du den, den ramte et fornuftigt viralt niveau. 

ANNONCE
Ex-Boyfriend

Lil Dicky fortsatte med at rappe, og fokus mellem komikken og teknikken blev efterhånden ligeligt delt.

Sidste år smed Dicky så albummet 'Professional Rapper' på gaden. Et af debutnumrene var titelnummeret Professional Rapper, som har en prominent gæsteoptræden, i form af Snoop Dogg. 

ANNONCE
Professional Rapper
Lil Dickys unikke vej til rap-scenen

Fra efteråret 2015 og frem til i dag, har Lil Dicky for alvor fået sin internationale debut som "rigtig" rapper. Du har uden tvivl hørt nummeret $ave Dat Money, hvor Dicky blandt andet bliver hjulpet på vej af Fetty Wap og Rich Homie Quan. Musikvideoen i sig selv er også lidt af et mesterværk. Netop fordi Lil Dicky går op i at spare lidt på knasterne, er hele videoen optaget som en dokumentar, hvor Dicky forsøger at hustle sig til en gratis musikvideo. Og lortet virker: 

ANNONCE
$ave Dat Money

Og det kører fandme for Lil Dicky. I nat skrev han nemlig kontrakt med Scooter Braun, talent-manageren der blandt andet repræsenterer Justin Bieber, Psy, Carly Rae Jepsen og Martin Garrix. 

Vi tør godt spå at der er vilde ting i vente for Lil Dicky, og vi er fandme på. 

Shout out @scooterbraun for believing in me - I'm bout to work him like a dog

A photo posted by Lil Dicky (@lildickygram) on

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce