Lidt galde må man vel ha'?
Kender I det, man sidder og krummer tæer og må råbe: Hvorfor?
Kender I det...
- Man er inviteret hjem til familien, som gerne vil gøre lidt specielt ud af aftenen... De laver 3-4 retter mad - super lækkert!. Men så kommer vi til vinen og det er her, det går helt galt. De vil gerne gøre lidt ekstra og køber en fornuftig flaske vin: FINT NOK...
Nogle har læst i et dameblad, at rødvin skal serveres ved stuetemperatur og hvidvin lige fra køleskabet. Så da vinen er hjembragt fra vinhandleren, bliver den sat ved siden af ovnen, så den kan få lidt varme og hvidvinen ryger lige en halvtime i fryseren.
NEJ, nej og atter nej. Stuetemperatur var fint nok i 50'erne, hvor vi begyndte at drikke vin, men i dag, er der 25 grader i stuen og det er 6-7 grader for meget. Vinen smager lige så godt som at slikke sålen på en gummistøvle, og den nok så gode vin er blevet til en lunken kop urin.
De bliver fornærmede over, at man umiddelbart ikke finder nogen nydelse i at indtage den spolerede drue og af samme grund ikke drikker den samtidig med, at de selv kun stille sipper til den. De skifter emne, men da man i stedet gerne vil vejlede lidt, får man blikket "du er squ da også så klog".
Hvidvinen, som man venligt huskede dem på ligger i fryseren, er nu 3 grader varm. Det er meget for lidt, for den skal helst være 8-10 grader før man kan smage noget.
Vi når da endelig kaffen og vi kan da i det mindste blive enige om at den skal være varm.
- Man er inviteret hjem til familien, som gerne vil gøre lidt specielt ud af aftenen... De laver 3-4 retter mad - super lækkert!. Men så kommer vi til vinen og det er her, det går helt galt. De vil gerne gøre lidt ekstra og køber en fornuftig flaske vin: FINT NOK...
Nogle har læst i et dameblad, at rødvin skal serveres ved stuetemperatur og hvidvin lige fra køleskabet. Så da vinen er hjembragt fra vinhandleren, bliver den sat ved siden af ovnen, så den kan få lidt varme og hvidvinen ryger lige en halvtime i fryseren.
NEJ, nej og atter nej. Stuetemperatur var fint nok i 50'erne, hvor vi begyndte at drikke vin, men i dag, er der 25 grader i stuen og det er 6-7 grader for meget. Vinen smager lige så godt som at slikke sålen på en gummistøvle, og den nok så gode vin er blevet til en lunken kop urin.
De bliver fornærmede over, at man umiddelbart ikke finder nogen nydelse i at indtage den spolerede drue og af samme grund ikke drikker den samtidig med, at de selv kun stille sipper til den. De skifter emne, men da man i stedet gerne vil vejlede lidt, får man blikket "du er squ da også så klog".
Hvidvinen, som man venligt huskede dem på ligger i fryseren, er nu 3 grader varm. Det er meget for lidt, for den skal helst være 8-10 grader før man kan smage noget.
Vi når da endelig kaffen og vi kan da i det mindste blive enige om at den skal være varm.
- Pointen er: Det er synd at købe god vin og så ødelægge den på den måde. Jeg har utallige eksempler på det. Varm rødvin er ok med mandler og rosiner til jul. Det kaldes gløgg og bør kun konsumeres i juletiden.
På alle andre tider af året opfordrer jeg til følgende: - Drik rødvin ved 16-19 grader
- Drik hvidvin ved 8-10 grader