Connery

Lidl sneakers udstiller den dødssyge drop-kultur

"Sælger de super-hypede Lidl sneaks - 2000 kroner"

Begrænset tilbud, limited edition, Yeezys, Kähler-vaser, you name it. 

Drop-culture er blevet så mainstream og i nogle tilfælde ligegyldigt, at man i sidste uge kunne skynde sig i Lidl, for at hente et sæt af dagligvarebutikkens egen-brandede gummisko, som i løbet af det seneste års tid har hærget diverse europæiske lande, hvor Lidl har butikker. Nu blev det Danmarks tur, og alt gik som forventet.

Drop-kulturen udspringer af sneakermarkedet, og har været eksisterende i en eller anden form siden 1980'erne - sikkert også før, og er en helt genial marketingdisciplin, hvor man skruer på produkts eftertragtethed, ved at styre mængden af produkter som er tilgængelige. Det er basal udbud og efterspørgsel, der omgåes ved at skrue lidt på adfærdspsykologi. 

I dette tilfælde sørgede Lidl for at skrue på efterspørgslen, ved at hype deres kondisko, gennem betalte samarbejder med en række danske influenter. Et træk der virkede så godt, at folk flokkedes til LIDL, som allerede inden for et døgn, var tørlagt for Lidl-brandede sneaks, klipklappere og sokker: Nu er produktet mere eller mindre udsolgt, men hvis man virkelig ønsker at være med på den populære bølge, kan man hoppe på brugtmarkedet og købe et sæt af de populære sko, til en gensalgspris et sted mellem 350 og 2000+ kroner.

ANNONCE
Lidl sneakers udstiller den dødssyge drop-kultur

Lige nu sidder der altså en masse sælgere rundt omkring i landet, som håber på at skumme fløden, på et par sko, som de har betalt 111,- kroner for. 

Et godt gæt er, at de fleste må se langt efter at score kassen, på deres opportunistiske indkøb. 

Men det virkede. Den tyske butikskæde har fået heftig omtale på store landsdækkende medier - så langt til at DR rapporterer på de vilde gensalgspriser, fra den hypede modekollektion. 

Indrømmet, jeg har selv mine små fald for hypekulturen, og spørger du min bedre halvdel, er jeg enormt fascineret af limited edition-drops... Men i øjeblikket jeg så andersemmingsendk reklamere for de farverige sneaks fra Lidl, følte jeg mig langt mere end mættet. 

Har du lyst til at eje et sæt Lidl-sneaks? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt