Connery

Libratone Track+ (Test)

Støjreduktion og miminalistisk design.

4 ud af 6 stjerner

Det kan være en jungle at finde rundt høretelefoner, som skal bruges på den lidt mere aktive del af hverdagen. Hvis man sidder i et tog eller i et støjende miljø, så vil man gerne have nogle solide on-ear-løsninger, hvor man på løbeturen eller den hurtige bustur gerne vil have noget let, elegant og enkelt.

Libratone har givet deres bud på det sidstnævnte med deres Track+ Wireless Noise Cancelling-høretelefoner.

ANNONCE
Libratone Track+ (Test)

Design

Modellen har et meget stringent og simpelt udtryk, hvor man har valgt at fokusere på det enkelte og det praktiske frem for yderligt lir eller andet udsmykning. Høretelefonerne har et lækkert minimalistisk udtryk, som er simpelt at sætte igang på ingen tid og er utroligt let i sit materiale.

Funktionen med at have høretelefonens ledninger bundet op bag nakken er i sin grundidé ganske udmærket, da den på den måde stabiliseres under cykling, træning eller gang - hvis man derimod er ude på en løbetur eller lidt mere ‘hoppende’ aktiviteter, så hopper ledningen også og trækker lidt for meget i udstyret.

Det minimalistiske udtryk har dog også den effekt, at selve den nemme manøvrering af musikskift, volumen og tænd/sluk ikke har fået den mest optimale placering. Selve knapperne er placeret på den brede del af ledningen, så er placeret på nakkeområdet - derved kan man godt bøvle meget med at få hurtigt indstillet udstyret, da knapperne ikke er så let tilgængelige på farten.

Høretelefonens ear-buds er dog overraskende gode, da de er formet til at adaptere sig bedst muligt til øregangen - og så kan de tåle al slags vejr.

ANNONCE
Libratone Track+ (Test)

Lyd og specs

Det helt store modeord i forhold til alle slags høretelefoner for tiden er selvfølgelig Noise Cancelling. Vi har set mange forskellige versioner, men Track+ formår alligevel at overraske - der gemmer sig nemlig nogle ret vigtige funktioner bag det minimalistiske udtryk.

Foruden at være vandafvisende, som er en ret vigtig faktor - ikke blot i regnvejr, men også i forhold til sved under aktive sessioner - så har den nemlig en indbygget, regulerbar støjreduktion. Selve funktionen er ikke det nye guldæg, da man har set det på markedet før, men det gør det ikke mindre interessant.

Hos Libratone har det fået navnet Citymix Smart, og kan regulere ‘indtaget’ af støj i din hverdag. Det fungerer i al sin enkelthed på den måde, at du kan tune støj ud, når du eksempelvis ser film eller hører musik i et støjende område.

Men det mest interessante er, at man kan variere indtaget af støj. Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne høre, hvis nogen tager kontakt til dig på busturen eller blot vil forblive opmærksom på tingene omkring dig, så kan du indstille støjreduktionen til bedre orientering.

Det fungerede ret godt under testen, hvor jeg afprøvede det på en busrute - hvis jeg lukkede al støjen væk, så formåede min film at drukne den konstante støj fra busmotoren og jeg kunne desuden blot høre små indikationer om tale fra personen foran mig, som sad i en telefonsamtale.

ANNONCE
Libratone Track+ (Test)

Den har dog en vis radius, hvorfra du kan lade støjen trænge ind - hvis du ønsker at kunne høre, når højttaleren fortæller dig dit næste stop, så kan du ikke undgå at lade snak trænge ind omkring dig i den afstand, der er fra dig til højttaleren. Men det kan man lege meget mere med, hvis man downloader den app, som er designet til høretelefonen.

Men vigtigst af alt formår den at drukne størstedelen af unødvendig støj. Der lægger man især mærke til, at de simple høretelefoner har kælet ret meget for at få bas med i oplevelsen - der er en dejlig dyb og afstemt basfrekvens, mens de forskellige lydtoner er ganske velafbalancerede.

Batteriet er et af de punkter, hvor man måske mangler lidt mere power - men det er nærmest et problem for alle teknologiske produkter for tiden. Den har officielt en batterilevetid på 8 timer på en fuld opladning, men problemet bliver, at støjreduktionen trækker ret meget strøm ud af ligningen. Vi lander på de ca. 6 timer ved fuld brug og hyppig brug af støjreduktion, hvilket ligger lige på grænsen til, hvor meget strøm man har brug for på en dag.

Konklusion

Libratone er stadigvæk nyopstartet på høretelefonsfronten, men er kommet gevaldigt godt med fra start. Til almindelig dagligdags brug fungerer den Track+ ret godt - løbeturen kan dog være lidt besværet, det tager lidt tid af gennemskue en nem måde at styre musikken på farten og batteriet kunne bruge lidt mere power. Foruden dette er lyden imponerende, støjreduktionen fungerer overraskende godt og selve designet er simpelt og perfekt til den travle hverdag.

ANNONCE
Libratone Track+

Pris: 1500 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce