Connery

LG udfordrer OLED med ny LED-teknologi

Mon mini-LED virkelig er bedre OLED?

Starten af et nyt år markerer som regel en række nyheder på elektronikfronten - på ryggen af elektronikmessen CES, der i år afholdes som en ren online en af slagsen, er alverdens af techvirksomheder klar til at afsløre deres bud på, hvordan den nære fremtid kommer til at se ud i forhold til vores gadgets. 

LG har netop præsenteret deres bud på, hvad vi skal kigge efter i kommende TV-modeller. Hos dem er det en ny skærmteknologi, der har været undervejs et par år 'Mini LED'.

Mini LED kører som lyskilden i LG's nye NanoCell skærme, og fordelen er egentlig ret simpel: Ved at benytte mange mange tusinde små individuelle lysdioder, kan tv'ets lysstyrke styres mere præcis - og som OLED; vise helt sorte niveauer - men modsat OLED også vise meget skarpere lys. Det skulle efter sigende give meget større kontrastforhold - og i udgangspunktet: Et bedre billede. 

Under alle omstændigheder repræsenterer den nye teknologi betydelig bedre forhold, end traditionelle LED-modeller, der i dag stadig er fremherskende i de mere prisbillige lag af tilgængelige TV-skærme.

LG præsenterer deres første forbruger-tv med teknologien, som de kalder QNED. Det sker i et 86" tv i første omgang - men kommer til at dække ti nye 4K og 8K modeller, med opdateringshastighed op til 120 Hz. 

TV'et præsenteres online for verden den 11. januar 2021 - men vi må vente med førstehåndsindtryk, da hverken vi eller mange andre journalister har mulighed for at se det i levende live i et godt stykke tid.

Flere producenter på vej med lignende teknologi

Det forventes at flere producenter er på vej med deres variationer af teknologien - deriblandt Samsung, der de seneste år har fremvist deres egen Micro-LED teknologi - der indtil nu har figureret i absurd dyre B2B-versioner kendt som 'The Wall'.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce