Andet gear
Lenovo Yoga 3 Pro [Test]
Er den fleksible ultrabook gal eller genial? Få svaret her
Efter Lenovos produktlanceringer tilbage i oktober, var vi ret fascinerede over de spændende nyheder. Derfor var vi også hurtige til at takke ja, til at teste den nye Yoga 3 Pro convertibook.
Lenovo præsenterede deres nye topmodel til den civile forbruger (ThinkPad er erhvervsminded) en Lenovo Yoga 3 Pro. Yoga 3 Pro kan være svær at kategorisere, men mest korrekt er det vel at kalde den en konvertibel ultrabook eller mere simpelt; hybrid-pc. Udstyrsstykket for Yoga modellerne, er at man kan vinkle skærmen akkurat i den position man ønsker. Det er her den fleksible yoga-disciplin kommer i spil.
Ikke så stærk som forgængeren
Maskinen har nogle ret fine specifikationer, og er blandt de første maskiner, til at køre med Intels nye Broadwell processor (Intel Core M 5Y70 2.6GHz) og det er en interessant størrelse. Jeg har været ved at teste den op mod forgængeren Yoga 2 Pro, med en I5 processor – og Broadwell-processoren performede marginalt dårligere, måske som følge af PCMark-softwaren ikke genkendte processoren.
Så hvad er det jeg siger, har de smidt en ringere chip i? Ja og nej.
Det der er virkeligt interessant ved Broadwell-processoren, er at den er bygget så en blæser ikke er nødvendig. Den er også ekstremt energibesparende, which is interesting. Broadwell-chippen har gjort det muligt at lave Yoga 3 Pro, ekstremt tynd og ekstremt lydløs. Og forholdsvis energibesparende. Alle gode kvaliteter.
Lille og vågen
Det er muligt at processoren ikke er helt så heftig som forgængeren, men til gengæld har Yoga 3 Pro et dejligt lager i den 256 GB store SSD Harddisk som sidder i entry-udgaven. SSD lageret gør maskinen dejlig og hurtig, og sammen med de 8 GB ram, er de fleste arbejdskrav opfyldt.
Lækkert design
En af hybridmaskinens bedste sider, dukker op når man kigger på konstruktionen. Maskinen er super tynd: 12,8 mm, den vejer kun 1,19 kilo, og så har den branchens vildeste skærmhængsel. Det vildeste blev der sagt!
Hængslet er et udstyrsstykke ud over det sædvanlige: Et hængsel inspireret af konstruktionen af urremme, det er stykket sammen af 813 dele stål og aluminium! Det giver perfekt støtte til skærmen, uanset hvilken position man placerer den i, og det muliggør at maskinen kan ligge helt plant udslået ved 180 grader. Hængslets design er ikke kun en gimmick, men var en nødvendighed der muliggjorde det ultraslimme design. Og det er flot.
Keyboardet er funktionelt og flot, det har individuelle knapper der er baggrundsoplyste, så man kan se hvad man skriver, selv i et mørkt soveværelse.
Performance
Lenovo lover en batteritid på op til 7.2 timer. Helt så længe har vi dog ikke fået den op på, men 6 timer og 3 kvarter kunne dog lade sig gøre, og har man så brug for mere tid væk fra stikkontakten? Jeg er i tvivl.
Ladestikket er for resten blevet forklædt som et USB. Det betyder at du har en ekstra USB-indgang når du ikke lader maskinen, og man kan aldrig få for mange USB-indgange.
Yogaen har et virkeligt lækker display, nemlig QHD+ der giver en opløsning på 3200×1800 smukke pixels, og det er mere end rigeligt til den lille 13,3" skærm. Skærmen kommer i den grad til rette når man ser film, og netop det, gøres godt i telt-mode.
Perfekt?
Det hele lyder næsten for godt til at være sandt. Det er det faktisk ikke, men men men. Sandheden kommer til at koste dig dyrt, og man må altså slippe næsten 12.000 kroner for basismodellen med 512GB SSD, inde på Lenovos hjemmeside.
Når det er sagt har jeg næsten ikke andet end ros til Yoga 3 Pro. Hvis man er typen der ikke bruger sin PC til krævende spil, er Yoga 3 Pro en af de bedste multimediemaskiner jeg har haft fingerene i. Dens 360 graders anvendelsesområde gør maskinen superb til skole-/arbejdsbrug, video-underholdning i sofaen, eller en omgang sofa-surfing. Den elegante størrelse og lette vægt, gør også sit for at man virkelig kan bruge den, i de fleste situationer.
Det bliver til 5 ud af 6 ninjas. -½ for den høje pris og -½ for ikke at få processoren til at yde bedre end Yoga 2 Pro.
Lenovo Yoga 3 Pro
Processor: Intel Core M 5Y70
Styresystem: Windows 8.1
Skærm: 13,3" QHD+ IPS Multi-touch, 3200×1800 px
Ram: 8 GB DDR3L 1600 MHz
Harddisk: 512 GB SSD
Bluetooth, WiFi, micro-HDMI, 3xUSB