Connery

LEGO Dimensions [Anmeldelse]

Lego dimensions er et spil i samme klasse, som Skylanders, Disney Infitity og Nintendo amiibo...

4 ud af 6 stjerner

Lego dimensions er et spil i samme klasse, som Skylanders, Disney Infitity og Nintendo amiibo, hvor målet er at sælge en masse fysisk merchandise til det samme spil i form af figurer med NFC-chips. Disse figurer interagerer således med en fysisk platform, hvorpå de stilles og figuren materialiseres inde i spillet. Det er alt sammen uhyggelig magi, der i sidste ende dræner bankbogen.

Da jeg hørte om Lego Dimensions første gang forestillede jeg mig, måske naivt, at jeg ville være i stand til at lave mine egne figurer, som jeg så kunne bruge inde i spillet. At Lego i deres visdom og godhed ville gøre det muligt for forbrugeren at bruge de store mængder Lego, som vi jo alle sammen har - ung som gammel.

Jeg blev selvfølgelig ikke knust, da det viste sig at være en feberdrøm fra min side. Inderst inde kunne jeg godt regne ud at den slags filantropi ikke hører hjemme i et firma som Lego. De vil, naturligvis, cashe ind på den succes som Skylanders og Disney Infinity nyder, selvom jeg havde håbet på at kunne bruge min AT-AT, Dødsstjerne og Sandcrawler.

For at gøre netop det ekstra trist, så er der intet Star Wars i Lego Dimensions. Eftersom Disney nu ejer Star Wars og har et konkurrerende produkt i Disney Infitity, så hænger det nok uløseligt sammen. Til gengæld er der indhold fra Ghostbusters, Lord of the Rings, Back to the Future, The Wizard of Oz, Scooby Doo, The Simpsons, Doctor Who, DC Comics, Midway Arcade, Portal 2, Jurassic World og egne produktioner.

ANNONCE
LEGO Dimensions trailer

Med i starter pakken er der 3 figurer og et køretøj foruden platformen, hvor figurerne stilles på - Gandalf the Grey, Batman, Graffititøsen og Batmobilen.

Historien kort; en slem skurk vil erobre alle lego universerne. Han skal bruge en masse ting til dette formål og du skal stoppe det. Ikke synderligt komplekst, men det skal det heller ikke være.

Først udforsker du de forskellige karakterer der medfølger, og deres evner, dernæst går det over stok og sten i forskellige verdener fra førnævnte titler.

Spillet er lavet som et typisk Travellers Tale Lego spil og det er egentlig ikke en dårlig formel at bygge efter. Du samler mønter, moser monstre for mønter, smadrer vegetation og konstruktioner for endnu flere mønter og nogle gange for at bygge en stige, et våben eller hvad der nu lige skal bruges i situationen. Modsat tidligere Lego spil, låser man ikke op for nye figurer, hvilket selvfølgelig ville underminere salg af diverse packs.

Dét der adskiller sig er interaktionen med platformen, hvor man eksempelvis skal flytte figurerne rundt for enten at komme fri af en situation eller bruge en anden slags magi. Der er mere interaktion med den platform end jeg havde regnet med og det kan man enten synes er en fed gimmick eller dybt irriterende.

Der er pop-culture referencer, som da vores team lander i Land of Oz og Batman siger, at det her ikke er Gotham med tydelig reference til Dorothys “..we're not in Kansas anymore”. Ikke alle fanger dem og det er heller ikke nødvendigt for at kunne spille det, men det giver lidt ekstra kolorit, når man fanger én.

Flere af figurerne i spillet bliver også voiced af de originale skuespillere/stemmeskuespillere, hvilket er lidt imponerende.

ANNONCE

PRO:

 • LEGO
 • Mange forskellige miljøer vævet ind.
 • Interaktionen med pladen.
 • Tilpasse og opgradere køretøjer - farver, form, hastighed etc.

CON:

 • Prisen fra ende til anden.
 • Længden af baner varierer.
 • Interaktionen med pladen.
Lego Dimensions

Spillet fås til PS4, PS3, XBox One, XBox 360 og WiiU

Dagspriser:

 • Starter pack - 799 kr.
 • Level packs - 249 kr.
 • Team packs - 199 kr.
 • Fun packs - 129 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt