Connery

Le Tour de France

- Jeg forstår det ikke

Det passer alligevel ikke helt. Jeg forstår reglerne, passionen og fascinationen, men hvad er det, der gør det verdenskendte cykelløb så interessant i forhold til andre sportsgrene? Måske har det noget at gøre med, at alle - ung som gammel, tyk som tynd, høj som lav, mand som kvinde - kan sætte sig i de professionelle cyklisters sted.
ANNONCE
Le Tour de France
Jeg er en af dem, der aldrig har haft den store interesse for fodbold. Så er det sagt. Jeg har aldrig dyrket denne danske nationalsport, så jeg har svært ved at sætte mig i fodboldspillernes sted.

Med cykling er det anderledes: Alle og enhver har en idé om, hvor hårdt det må være at tæske 200 kilometer igennem op og ned ad bakke med en gennemsnitsfart på 45 kilometer i timen.

Alle har et forhold til det at cykle, mens en meget mindre skare kan sætte sig ind i sportsgrene som fodbold, håndbold, basket, motocross, tennis og så videre.

Fodbold og håndbold er de største sportsgrene i Danmark, men håndbolden må nok se sig slået af fodbolden som nationalsport.

Fodbold er for mig en fælles ting, der skal ses på et stadion eller foran fjernsynet med en øl i hånden blandt venner. Jovist, jeg har da spillet fodbold i idrætstimerne i folkeskolen, men jeg har ingen idé om, hvad det kræver af ens fysik at spille en fodboldkamp på højere niveau. Derimod ved jeg, at det kan være fantastisk hårdt at cykle 25 kilometer, hvis man tramper i pedalerne - og modvind gør det da ikke nemmere.
ANNONCE
Le Tour de France
Man skal aldrig sige aldrig, men på trods af det vil jeg alligevel vove at påstå, at samtlige danskere kan betjene en cykel (på nær enkelte personer).

Vi har det i blodet, om man så må sige, og det har resten af dem, der ejer et TV i resten af verden og dermed kan se Tour de France, også.

I modsætning til jernhestens lette tilgang er der ikke nær så mange, der kan lave mere end tre finter og jonglere med fodbolden mere end to gange.

En konklusion? Cykling er lige så udbredt som at pille næse, mens andre sportsgrene kræver mere indsigt og træning. Derfor er cykling universelt, og alle ved lidt om, hvad det handler om.

Min kæreste havde aldrig set Tour de France indtil for nylig, og hun sagde efter få minutters iagttagelse: 'Man bliver jo helt bidt af det'. Det taler for sig selv. 

Det var lidt cykling- og Tour de France-ræsonnement herfra. Hvis du i disse våde sommerdage ser Tour de France, hvad vil du så sige, der gør det specielt interessant?

Fortsat god sommer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce