Connery

Lasse Kjær - Lever På Ny [Anmeldelse]

Et helt debutalbum i kronologisk rækkefølge - med mening!

4 ud af 6 stjerner
Lasse Kjær - Lever På Ny

Kunstner: Lasse Kjær
Titel: Lever På Ny
Release: 20/10-17
Label: Warner Music Denmark

Albumcover - Lasse Kjær - Lever På Ny [Anmeldelse] Albumcover

Det er efterhånden lang tid siden, at der er udgivet et album, hvor sangene i kronologisk orden udgør en længere og sammenhængende fortælling. Det være sig fiktion eller en mere personlig og ærlig vinkel. Ikke desto mindre er det, hvad Lasse Kjær har begået - endda af den personlige og ærlige karakter. 

En 12 skæringer lang fortælling om livet lige efter en skilsmisse. Fra de dybeste og mest melankolske tanker som følge af resignation, over overlevelsens kunst, til nyforelskelsens fantastiske vingesus og momentane sindssyge.

Man kunne godt frygte en klæbrig omgang følelsesporno, men den del undgår Lasse ganske flot med dette habile udspil af et popalbum med en lettere elektronisk kant. Heldigvis har elektronikken ikke overtaget vokaldelen. Lasses vokal fremstår ganske upoleret og rå, hvilket er et glædeligt modspil til den overdrevne mængde af autotune, som vi ellers er blevet vænnet til siden årtusindskiftet.

Alle numre er skrevet og komponeret af Lasse selv, hvilket jo kun understøtter ærligheden. Man kunne måske godt ønske et lidt mere mangfoldigt lydbillede, for på enkelte numre, virker det hele en smule flat og livløst, hvilket især "Dit Liv Mit Liv" er et eksempel på. Der mangler ligesom noget!

Albummets andet nummer "Døde Sammen", har den evigt smukke Anna David med på vokalen. Det klæder nummeret med den følelse og nerve, som Anna kan bidrage med, og når hun momentvis virkelig skruer op for sine vokale evner, så fremstår dette nok som det mest solide nummer på albummet. Ikke mindst fordi Lasses vokal virkelig står flot til Annas ditto. 

Til at lukke den dansksprogede pop-tur, er det et ægte "glad-i-låget-nummer" i form af "Højtbelagt Hverdagspoesi" med sin optimistiske tekst, der får smilene frem. En understregning af albummets rejse og en diametral modsætning til åbningsnummeret "Grib Tilbage".  

Alt i alt er det et flot soloudspil, som Lasse Kjær har smidt på gaden - og absolut en gennemlytning eller tre værd. Det er solidt håndværk, som dog lige mangler det sidste, for at snige en femte "ninja" hjem, men med Lasses egne ord: "Pyt med det, pyt med det, jeg er glad i dag".

Skulle du have lyst til at høre Lasse Kjær live, så er der mulighed allerede d. 28/10-17, hvor han kl. 20 indtager spillestedet RUST i København.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce