Connery

Larsen & Furious Jane, Tourist with a Typewriter

Talentfulde Larsen & Furious Jane er aktuelle med Tourist with a Typewriter. læs anmeldelsen her.

4 ud af 6 stjerner
Larsen & Furious Jane, Tourist with a Typewriter
Jeg sidder og lytter på Larsen & Furious Janes Tourist with a Typewriter. Bandets andet album, der udkom d. 17.10.05 - og det er effen lytning, kære læsere!

Tourist with a Typewriter er distributeret af det lille århusianske pladeselskab Morningside Records, i samarbejde med det større københavnsk/nordiske, Playground Music.

Morningside har, foruden Larsen & Furíous Jane, interessante, smalle bands som Figurines, Jomi Massage og i am bones under deres vinger.

i am bones hører I iøvrigt mere om her på siden, når jeg om kort tid anmelder deres debut fra 2005; Wrong Numbers Are Never Busy.

Men tilbage til Larsen & Furious Jane. Det 7 m/k store band, får på pladen hjælp af folk bag Under Byen, Tiger Tunes, i am bones og flere af vennerne fra musiklivet i Århus og omegn.

Sangene er let tilgængelige, store, melankolske og velproducerede, med en undertone af kant og ridser i lakken - af flere omgange. Og stor respekt for kanten og ridserne - behold dem, Larsen & Furious Jane, behold dem! Det evner storebrødre som Kashmir og Tim Christensen nemlig ikke.

Kender man københavnske Thau (den bedstbevarede hemmelighed i dansk alternativ rock) så genkender man meget af deres originale, melodistyrede og energibårende kantede kompositioner. Iøvrigt efter svensk opskrift.

Det fede ved Larsen & Furious Jane er, at de så tydeligt elsker at spille, eksperimentere og blande masser af mennesker ind i deres musikalske univers.

De leger med lyden, udtrykkene og kompositionerne, hvilket der kommer disse små, rustne lækre lydbidder ud af, som fx Its Your Universe, der jazzer ud i sprøde horns og pianospil, hvilket i dette tilfælde får bandet til at lyde lidt som britiske Ed Harcourt.

The Joy of Smoking, pladens første nummer, er et stemningsfyldt, stille velproportioneret stykke sang med en forløsende feedback-outro, helt efter førnævnte Thau's opskrift.

I Wish I Was A Mole In The Ground er et andet lækkert nummer med undertoner af amerikansk singer/songwriter tradition. Whiskers, steel-guitar, strings og Larsens uperfekte sangstemme komplimenterer fint hinanden.

Tourist with a Typewriter er helt sikkert en plade, der vokser med antallet af gennemlytninger. Her er ingen åbentlyse hits, kun små, uperfekte stemningsbilleder. (Det mener jeg positivt!).

Med Morningside Records har Århus fået et musikkollektiv, som København har det med Crunchy Frog. Medlemmerne spiller på kryds og tværs af orkestrene og optræder som producere, gæstemusikere og sparringspartnere i een stor pærevælling. Skægt, produktivt og en smule indspist.

Skynd jer ud og køb Tourist with a Typewriter og støt dansk alternativ musik på den fede måde.

Larsen & Furios Jane, Tourist with a Typewriter (Morningside Records/Playground Musik) udgivet 17.10.05
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce