Connery

Land Rover Defender fylder 70 år

Det er ikke mange bilmodeller i dag, der bærer på en så lang og ikonisk historie som Land Rover Defender. 

Defender-modellen kan i dag fejre 70-års jubilæum, siden den første gang blev præsenteret på Amsterdam Motor Show i 1948. Bilen er en kommerciel videreudvikling af Rovers militære køretøjer gennem 2. verdenskrig, og det i sig selv er en ret flot arv at bære på. 

For at fejre Defender, har Land Rover blandt andet skabt et kunstværk i samarbejde med snekunsteren Simon Beck. "Kunstværket" er en 250 meter bred signatur af en Defender, der er blevet trasket ned i sneen på 2700 meters højde på en bjergside i franske La Palgue. 

Figuren består af intet mindre end 20894 skridt, eller i alt 16.5 kilometers spor i sneen. Så man skal altså ret langt væk, for at se mening i galskaben. 

ANNONCE
Den 250 meter brede snetegning.  - Land Rover Defender fylder 70 år Den 250 meter brede snetegning.

Det unikke Defender kunstværk er en hyldest til netop det øjeblik, da engineering director fra Rover, Maurice Wilks, første gang lavede en tegning i sandet på Warf Bay i Whales og foreslog sin bror Spencer - Rovers administrerende direktør, en bil med dette design. Designet blev kaldt Land Rover, og var begyndelsen til den model vi i dag kender som Defender.

”Land Rover er et ikonisk mærke i hele verden og konturen af en Defender er umiddelbart genkendelig. Det er i den grad specielt at kunne fejre 70 års jubilæum og vi vil fejre året med en række begivenheder og fejringer der repræsenterer Land Rovers –Above and Beyond ånden og som hylder menneskerne bag verdens favorit SUV”, siger Prof Dr Ralf Speth.

Land Rover inviterer sine fans til at deltage i fejringen af World Land Rover Day online. For at se udsendelsen og tage del i fejringen kan man den 30. april kl. gå til www.youtube.com/landrover kl. 19.00

ANNONCE

Land Rover 

Del

Seneste nyt

Annonce