Connery

Land Of The Dead

Zombieflick-specialisten Romeros fantastiske fjerde udspil om de levende dødes hærgen i et post-apokalyptisk fremtidsmareridt

6 ud af 6 stjerner
LAND OF THE DEAD, regionskode 2
USA 2005
Manuskript/Instruktør: George A. Romero
Medv: Simon Baker, John Leguizamo, Dennis Hopper, Asia Argento
Genre: Horror
Billedformat:2.35:1 (Anamorphic Widescreen)
Lyd: 5.1 Surround
Længde: 93 min.
Distributør: UNIVERSAL
Releasedato: Iz on da street dawg!!....
ANNONCE
Land Of The Dead
George A. Romero - straight outta Pittsburgh!!! Zombie-man hvis der nogensinde har været nogen. I 1968 revolutionerede han filmverdenen med den sort/hvide, super stemningsfulde og stærkt creepy NIGHT OF THE LIVING DEAD, som satte nye standarder for effektiv chok-value og low-budget filmmaking. Filmen er en klippefast klassiker i dag, der bl.a. for nyligt har kunnet ses på TV 2 Film. Denne milepæl i horror-filmens historie markerede en tilbagevenden til zombie-temalogien, levende døde walk the earth, flænser, skambider og voldæder menneskekød, og kan kun stoppes på én måde: Hovedet, med den kannibal-inficerede instinktbase skal skamskydes - eller hugges af...

10 F*****' år måtte verden vente, før det passede Mr. Romero at servere fortsættelsen, DAWN OF THE DEAD, hvor han teamede op med special-effects guruen Tom Savini og igen bragte de stavrende, kødædende kadavere øverst på (exploitation)filmenes dagsorden. Filmen spawnede et væld af rip offs, især den afdøde italienske instruktør-legende Lucio Fulci så lyset fra Helvedes flammer, og supplerede med skønne sager som ZOMBI 2, THE BEYOND & CITY OF THE LIVING DEAD.

I 1985 ramte DAY OF THE DEAD så biograflærreder verden over - og IGEN rasede zombie-feberen... Siden da har der imidlertid været enddog særdeles langt mellem godbidderne fra denne betændte byld på filmindustriens barkede røv. Det forholdsvist nylige remake af DAWN OF THE DEAD var en rimelig hæderlig effort, men rigtig godt er det først blevet nu, hvor gode gamle George har fået skrabt mega-bucks sammen til at skyde denne spektakulære, morbide og herligt makabre mareridts-vision om de levende ligs amokgang og belejring af en by omkranset af tårnhøje mure og avancerede overvågnings- og beskyttelsesmekanismer. Byen bebos af velhavende overlevende fra zombiernes opstigen og nådesløse jagt på frisk menneskekød, og manus bygger på idéer, der ikke kunne realiseres, da Romero i 1985 filmede DAY OF THE DEAD, men NU er der sateme kommet penge i raslebøssen - og kassevis af hjernemasse og sønderrevne vener og væv på på dit plasma (Hva' si'r du?! Har du LCD, dit rige s***??!)

Dennis 'Easy Rider' Hopper, den herlige, aldrende, uberegnelige gavtyv, spiller luxus-asylets leder, der kommer svært i klemme, da et oprør indefra lurer. Det er imidlertid ikke hans eneste problem; zombierne er ikke længere sløve, omend savlende sultne imbeciler, de har gennemgået deres egen lille 'evolution', og har udviklet tendenser der gør dem langt farligere end i de tre tidligere Dead-flicks. En kæmpemæssig motherf***** af en armeret truck er en væsentlig del af de overlevendes forsvarsforanstaltninger, men da den falder i de forkerte hænder, sendes et lille håndplukket team ud for at jacke den tilbage. Kampene bølger frem og tilbage - hvem slipper afsted med monstertrucken - lykkes det de dødsensangste rich citizens bag de mure, hvor de troede sig så sikre, at bevare skindet på næsen??! (Yes, I know, I know...)

En del af disse spørgsmål besvares - andre står åbne ved filmens slutning, men ét er sikkert: Er du til hard core horroraction, hvor sværtkalibrede håndvåben fræser håndstore huller i hjerneskaller, dybsort humor, hvor respekten for de døde og gravfreden brydes ca. 12 gange i minuttet, og har du maven og nerverne til PÆNT splattede optrin - ja så er denne totaltjekkede tonser af en halvanden time lang omgang testosteron-terror et ABSULUTE MUST SEE!!! Sidste års KLART fedeste udspil på horror-fronten, og et personligt triumftog for Romero, der er forblevet tro mod sine idealer, mens så mange andre genre-directors, der også lagde ud med små genistreger, har solgt totalt ud, og i disse dage, hvis de da i det hele taget er aktive, spytter pseudo-gys ud på samlebånd, latterlige klichéfræsere designet udelukkende til at lukke teens i biffen, og få deres tyggegummibobler til at briste. Ikke ét ondt ord om teens - men und jer selv at tjekke denne velkomponerede hard core visuelle Party-Knüller ud (HVAD?! Har du aldrig set coveret til en tysk techno-CD????!)

Land of the motherf****** Dead - what can I say??! Georgie, you saved my decade. 'CAUSE WHEN THERE IS NO MORE ROOM IN HELL - THE DEAD WILL WALK THE EARTH!!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce