Connery

lammeskank forklædt som voksen

Lammeskanker er den del af året hvor alt er godt!

Efteråret banker på døren, det er begyndt at blæse og blive koldt. Hvis du står og skal have gæster på sådan en dag, så brug din tid i køkkenet. Nyd den og lad dig indhylde og bortføre af smage, dufte og sanseindtryk. Denne ret er som skabt til efterår.
 
Til 4 personer.
4 Lammeskanke (spørg din slagter, de koster ikke en formue)
½ knoldselleri
4 gulerødder
4 bagekartofler
2 fed hvidløg
2 løg
En håndfuld tørrede abrikoser
2 dåser flåede tomater
1 dåse tomatpure
Salt og peber
Olivenolie
1 dusk bredbladet persille
 
4 conference pærer (det er de aflange af dem, de små buttede hedder Clara Friis)
1 mild blåskimmelost (lad nu være med at falde baglæns, det smager fantastisk)
1 citron
 
1 spidskål
25 gram smør
Salt
ANNONCE
lammeskank forklædt som voksen
Bed din slagter rense lammeskankerne ved benene så de bliver præsentable. Rodfrugter og løg skæres i mundrette tern. Svitses i olie til de begynder at tage farve. Dette foregår i husets absolut største gryde, er du ikke indehaver af en stor gryde, må du hjem til moar eller den lækre nabo og låne. Du kan evt. invitere naboen...

Når de har taget lidt farve tages de op og lammeskankerne brunes en af gangen. Til slut puttes alle de svitsede ting i gryden. Flåede tomater, hvidløg, tørrede abrikoser og tomapure hældes ved. Der hældes vand i til det dækker. Så står herligheden og skal simre under låg i godt 3 timer, måske kan du nøjes med 2 1/2, men 3 timer skader ikke retten.
 
Når der er 1 time tilbage begynder du at skrælle pærerne. De skal skæres i halve og kernehuset skal fjernes. Så skal de gnides med saften fra citronen. Dette lille trick skaber næsten ikke nogen smag, men det forhindrer pærerne i at blive brune og så fremstår de lækre ved servering. Hullet fra kernehuset fyldes med osten. De lægges i et ildfast fad og bages i ovnen ved 160 grader i 30 - 40 minutter.

Imens pærerne er i ovnen tages låget af gryden med lammeskankerne for at reducere sovsen. Spidskålen renses og skæres i tynde strimler. Det svitses i smørret og salt tilsættes når det begynder at blive blødt i kanten. Hvis det er svært at styre uden at det brænder på så giv panden en lille smule vand efter et lille minut.

Connery siger: God fornøjelse!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce