Connery

Lagix

Har udgivet deres første album, Versatile

2 ud af 6 stjerner
For et stykke tid siden havde vi her på Connery en artikel om to unge fyre fra det jydske Brørup, som kalder sig Lagix. De lavede noget lækker musik og var på vej med deres første album, der netop er udkommet.
Lagix
Det var den 9. februar, Vejle var byen og Domus var stedet hvor Lagix' release party skulle finde sted. Jeg havde været en af de få som havde fået lov til at smuglytte til deres nye album, så jeg glædede mig enormt til at komme derover og være med når sløret blev løftet. Lad mig sige med det samme at det var et meget anderledes releaseparty end jeg er vandt til. Ikke nogle fadølshaner, ingen kolde drinks på bordet og ingen halvfulde mennesker noget sted. Men borde der bugnede af frisk frugt, dejlige softdrinks og mennesker i alle aldre. anderledes ja, men også super hyggeligt nærmest som en stor familiefest hvor alle er glade og opstemte fordi der sker noget man har glædet sig til. Efter en del småsnakken kom første mand på scenen. Vinderen af DM i børnerap 2006, lille Musse MC fra Århus, med det store ego fyrede den bare så meget af. Efter ham kom en fyr som beatboxede på en måde, så alle stod med åben mund og polypper. Zaki bid mærke i det navn, for det vil du høre mange gange igen hvis du kan li hip-hop. Han er selv på vej med et album og han er en vi slet ikke vil kunne komme udenom, heldigvis...for wauv den mand er da for fed.

Lagix var selvfølgelig de sidste til at bestige scenen, og det gjorde de med nummeret Bounce 2 The Beat. Folk var helt oppe at køre med det samme og der var ikke mange millimeter mellem scenen og folk. Numrene I'm feeling U, Habibti (som en sød lille fyr fortalte mig betød min elskede) og True Luv blev spillet. Som ekstra gav de Bounce 2 The Beat sammen med Zaki. Det var rigtig fedt at se dem fyre den af på scenen og de gjorde smaddergodt.

Versatile er navnet på deres album, og versatile betyder forskellighed. Og forskellighed er der masser af, både i deres baggrund og deres musik. På et tidspunkt hvor dansk rap er oppe i tiden vælger de at synge på en blanding af engelsk, dansk og arabisk. De har lavet et album hvor samtlige numre bliver hængende i hovedet på en længe efter at batterierne er døde på afspilleren. Frem for alt har de lavet et album som er tro mod dem selv og tro mod deres rødder. Og det er helt bestemt noget som jeg har savnet på den danske musikscene længe. de gør det med en sjælden inderlighed og på en så ærlig måde at det går ind og rammer hvor det skal, nemlig lige midt i hjertekulen. Teksterne handler om det som er vigtigt i livet og om det som sker i verden lige her og nu og især i vores lille land.
ANNONCE
Lagix
Versatile er et dejligt album lavet af to dejlige palæstinensiske jyder, og bestemt anbefalelsesværdigt. Jeg har svært ved at forstå, at ingen fra vores pladeindustri endnu har taget dem under kontrakt, og fået deres album ud i samtlige butikker landet over.
Så indtil det sker kan albummet købes fra følgende steder:

Århus
Happy Family, Bazar Vest
Edwin Rahrsvej 32
8220 Århus

Vejle
Skatehouse
Sønderbrogade 16
7100 Vejle

Fredericia
Lydsport
Gothersgade 28B
7000 Fredericia

Kingpin
Vendersgade 12 st
7000 Fredericia

Ellers hold øje med deres hjemmeside, Lagix
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce