Connery

Lagix

My Space: Lagix Det bedste fra Børkop

Som lovet i artiklen My Space fra 2 december, tager vi i år hul på den skattekiste af god musik, både dansk og udenlandsk som gemmer sig i My Space. Det første band som vi præsenterer er Lagix drengene fra den jydske muld og provinsbyen Børkop.

Jeg mødtes med Lagix, en kold januar aften i ungdommens hus i Fredericia. Helt nøjagtigt i selvsamme studie, som drengene havde lavet en stor del af deres musik i. En musik, som den 9 februar, bliver udsendt på deres debut album Versatile.
ANNONCE
Lagix
Lagix består af de to fyre som kalder sig Kakush og Maz1, som det sig hør og bør for en rigtig rapper, og som på dansk egentlig bare, er Mazen og Hadi. Og hip-hop/R&B drenge, det er der slet ingen tvivl om at de er. Selvom de har måtet lære teknikken, ved at se over skulderen, på de lokale rock bands, da de startede med at lave deres musik. Men det er en rap musik, som er anderledes end den man normalt hører. Det er en rap musik, som bortset fra at være god, også fortæller deres egen historie. Om hvordan man omplanter sine rødder, som en lille dreng fra mellemøsten, til den jydske muld i Børkop. Om kærligheden, dagligdagen og alt hvad der ellers rører sig, i ens liv, på godt og ondt. Og ligesom også Outlandish, gør de det på en blanding af både engelsk, arabisk og dansk.
Som Hadi sagde " Nogle gange føler man sig næsten helt nøgen, når man står på scenen, fordi vores tekster er så personlige".

Det er et af skæbnens luner, at de to skulle mødes, i en lille dansk provinsby og femten år senere, udgive et album sammen. Deres udgangspunkt var nemlig oprindeligt, et helt andet. Begge drenge er nemlig oprindeligt født i mellemøsten, og af forskellige årsager og på forskellig måde, undsluppet krigens rædsler, og endt i Danmark, omkring femårs alderen. Nu er Børkop jo ikke stor nok, til at nogen ville kunne gemme sig, så de lærte hurtigt, gennem skolen og fritidsfornøjelserne, hinanden at kende. Og hvad brugte en bette purk tiden på, de lange mørke vinteraftner, op igennem halvfemserne?.. de rappede. Hadi fortæller mig, at første gang han hørte Tupac, var han bare solgt. Og på ingen tid, lærte han sig alle teksterne udenad, faktisk så godt at vennerne, godmodigt drillede ham med det. Det var heller ikke særligt cool, når de som store teen-age drenge, sang og rappede om kærlighed, og vennerne var hurtige med drillerierne. Men det havde samme effekt som vand på en gås, Mazen og Hadi fortsatte, og det som dengang var drillerier, er i dag blevet til beundring. Musikken tog de med sig til Fredericia, da de begyndte at komme i Ungdommens Hus. Og selv om alle de andre bands derinde, spillede rock musik, var det ikke ensbetydende med, at de ikke kunne kigge dem over skulderen og lære noget. Og langsomt tog deres musik og deres egen stil form. Vejen hertil har bestemt ikke været uden huller og bump, men den har været det hele værd. Og det beviser de den 9 februar, når de holder release party i Vejle. Vi har selvfølgelig længe haft en drøm om at udgive vores eget, siger Mazen, men det er først nu, at vi er klare til det, og har den modenhed både musikalsk og menneskeligt, som er nødvendig.

Connery i kraft af undertegnede, har haft den store ære og fornøjelse, som en af meget få, at kunne smuglytte til deres album, og det har været en fornøjelse.Så vi vil selvfølgelig, være i Vejle, den 9 februar, og samtidig anmelde albummet Versatile

Deres My Space side er : www.myspace.com/lagixofficial
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce