Forkølelse kommer og går, men nogle symptomer bør man ikke tage let på. Ifølge læge Dr. Shireen bør man straks søge lægehjælp, hvis man oplever et bestemt symptom i en længere periode.
Læs også: Post Malone bringer sin verdensomspændende tour til Danmark sammen med danske artister
Mange oplever hoste som en del af en almindelig forkølelse, men hvis den varer mere end tre uger, kan det være tegn på noget alvorligere.
Når en simpel hoste kan være et advarselssignal
Dr. Shireen forklarer, at en vedvarende hoste kan skyldes flere forskellige ting, herunder astma, reflux eller en luftvejsinfektion. Men den kan også være et tidligt tegn på alvorlige tilstande som lungekræft.
Hun råder derfor alle med en hoste, der ikke forsvinder efter tre uger, til at kontakte deres læge for en undersøgelse.
Hvornår bør man søge lægehjælp?
Ifølge Mayo Clinic kan en langvarig hoste være tegn på en tilstand, der kræver medicinsk opmærksomhed, især hvis den ledsages af:
- Uforklarligt vægttab
- Blod eller misfarvet slim
- Åndedrætsbesvær
- Langvarig feber
Den britiske sundhedstjeneste NHS understreger også, at personer med svækket immunforsvar, f.eks. grundet kemoterapi eller diabetes, bør tage en længerevarende hoste særligt alvorligt.
Hvad gør lægerne ved en vedvarende hoste?
Dr. Shireen forklarer, at det første skridt typisk vil være en grundig undersøgelse og en røntgenscanning af lungerne, hvilket hurtigt kan afsløre, om der er noget bekymrende.
Selvom en langvarig hoste ofte ikke er alvorlig, er det altid bedre at være på den sikre side. Hvis symptomerne fortsætter, kan det være et vigtigt signal fra kroppen, der ikke bør ignoreres.
Læs også: