Connery

Kvinder er bedre til at parkere lovligt end mænd

Ifølge EasyPark, er mændene mere tilbøjelige til at falde i parkeringsgebyr

Vi mænd er generelt ret gode til at klappe hinanden på ryggen, og være indforståede med, at vi parkerer bedre end kvinder. Men kan det nu også passe?

Det er nok en illusion med brister, for ifølge parkerings-app-selskabet EasyPark, er kvinder bedre til at parkere lovligt, end mænd

Undersøgelsen der er foretaget af Opeepl på vegne af virksomheden, afslører nemlig en række sandheder om bilister, og deres parkeringsvaner. 

I den indledende undersøgelse, der var baseret på folk der kører bil mindst en gang om måneden, og derfor forespurgte vi på data fra folk der kørte bil mindst en gang ugentligt. Men det ændrede ikke billedet nævneværdigt. 

Undersøgelsen konkluderer, at kun 48.2% af kvinderne har parkeret ulovligt inden for de seneste to år, mens det samme gælder for 55.1% af mændene. 

Og mens man godt kan pege på, at det ikke er en kæmpe forskel, ses der nogle interessante mønstre, i deltagernes begrundelser for de dårlige parkeringer. 

Hos mændene vægter begrundelsen 'Det var for dyrt' med 36% af besvarelserne mod knapt 25% af kvinderne, ligesom 'Jeg havde for travlt' også trækkes af mændene - og kvinderne der falder i, oftest giver skylden til omkringliggende faktorer som ugennemskuelig skiltning eller slet og ret 'et uheld'. 

Midtjylland fører an med flest ulovlige parkeringer

Med mængden af forfærdelige parkeringsmuligheder i København, kunne man fristes til at tro, at hovedstadsområdet ville toppe den regionelle øv-score, men her 'nøjes' 54% af mændene med at bryde reglerne fra tid til anden. 

Til gengæld ligger de midtjyske mænd sig forrest i felten med hele 62% - en skarp kontrast til de nordjyske mænd, der med den laveste overtrædelseslyst på 51,1%, stadig repræsenterer ulovlige parkeringer hos halvdelen af kønnet. Om den nordjyske velvillighed til at parkere lovligt, er en afspejling af den evige stereotyp om at nordjyder holder bedre på pengene, må være op til dig selv at vurdere. 

En ting er sikkert, danskerne betaler alt for mange penge i kontrolafgifter og parkeringsbøder - alene i København blev der forrige år udskrevet 310.000 bøder - dumt og irriterende. 

Under alle omstændigheder, skal der lyde en opfordring, til at huske at sætte parkeringsskiven - eller som afsenderen af undersøgelsen nok ville anbefale: At bruge en parkeringsapp. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce