Connery

Kultfilm 5: Braindead

Hjernedødt blodbad og splattersjov. En absolut kultfilm for alle splatterelskere.

En af de mindre kendte Peter Jackson film. Men en af dem der grundlagde hans karriere, og opfølgeren til den næsten lige så blodige "Bad Taste".

Du er fan af splatter, du er fan af gys, du kan lide blod i litervis, du er ligeglad med platte scener, men kan more dig over 2 zombier, der knepper hinanden! Så er denne film lige noget for dig! Fyldt med platte tiltag men alligevel i en liga for sig selv. Verden blev aldrig den samme efter Peter Jackson lavede "Bad Taste" og "Braindead", og det er kun godt. For hvilke film! Hvilken herlig del af filmhistorien. Et must have!
ANNONCE
Kultfilm 5: Braindead
Historien: Lionels mor bliver bidt af en sjælden rotteabe, da hun spionerer på Lionel i den lokale zoologiske have. Der går ikke længe, inden hun forfalder og bliver til en zombie-agtig skabning. Lionel kan dog ikke unde at gøre det af med hende og beholder hende i huset. Stille og roligt udvikler og spreder virussen sig fra moderen, så Lionel til sidst har en helt lille zombiefamilie i kælderen - og det er inklusiv et rigtigt grimt, lille zombiebarn.

Hele vejen igennem filmen får man smidt hyle-sjove sekvenser i hovedet. Hvilket du bare ikke kan ignorere eller lade være med at trække på smilebåndet af. Dette dog med forudsætning af at du hører til i drengerøvsklassen.

Et af højdepunkterne er absolut, hvor et par af de halvdøde, halvspedalske og halvrådne zombielignende rotteabebidte mennesker har sex. Det ser så uophidsende og ulækkert ud, at det ikke kan være sjovere. Så skulle det da lige være resultatet, de får ud af knaldet. En lille grim unge, der virkelig kan holde til en omgang tæsk og mere end det. Dets grin er af en anden verden og hylende morsomt. Undertegnede flækker stadig sammen, når jeg hører den lille barnestemme.

Et af splatterhøjdepunkterne er der, hvor hovedpersonen Lionel med en græsslåmaskine i favnen nedlægger et utal af de udøde. Han gør dem ikke blot stille; han maltrakterer dem til ukendelighed, hvilket efterlader en bunke af afskårne legemsdele samt et hav af blod, endnu ikke kendt til mage. Det er en yderst medrivende scene, hvor man udelukkende higer efter mere blod, sved samt flænsede zombiekroppe.

Dette er en klar kultklassiker, der bør være inkluderet i alle drengerøves dvd-samling. Og det, der gør hele herligheden endnu bedre, er, at den kan anskaffes for den nette sum af 39 kr (tjek dvdpriser.dk). Det er da stort. Se den med kammeraterne efter et par grønne er hældt i svælget, eller når tømmermændene huserer i dit fordrukne hoved.

Der er kun et at sige: Køb den, se den!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce