Connery

Kudu med estragon sauce og flødestuvede grønsager

Kudu, Official sponsor of Back Turd Spitting

Kudu med estragon sauce og flødestuvede grønsager

Eksotiske bøffer

Hvis du, ligesom mig, ikke ved, hvad en Kudu er, så kan jeg fortælle dig, at det er en antilope art, der lever i syd- og østafrika. Den kan veje helt op til 300 kilo, og det gør den til den næststørste antilopeart.

Jeg har den sidste uge virkelig anstrengt mig for at finde noget interessant om dyret, da det pludselig slår mig, at jeg faktisk har hørt om dyret før. I et afsnit af Wildboyz omtaler de en virkelig nasty sport der hedder "Back Turd Spitting." Sporten går i al sin enkelthed ud på at tage nogle Kudu Dodo pumler i munden, og så se hvor langt man kan spytte med dem. Hvis du vil se hvordan det foregår, og hvordan dyret ser ud i virkeligheden - så kan du se et klip her:

 

http://www.spike.com/episode/16925/st/2780206

Det er ikke anbefalelsesværdigt at se klippet i forbindelse med madlavning eller spisning, da der næsten indgår bræk i samtlige afsnit. Wildboyz er naturudgaven af Jackass, med Stevo-O og Chris Pontius i hovedrollerne.

ANNONCE
Kudu med estragon sauce og flødestuvede grønsager
Kudu med estragon sauce og flødestuvede grønsager

Butterdejsreder


4 plader butterdej

1 pisket Æg

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Rul de optøede pladerne ud til ca. dobbeltstørrelse.

3. Skær en firkant på ca. 10 x 10 cm.

4. Skær nogle strimler på 1 x 10 cm og læg dem i siderne af firkanterne.

5. Pensel imellem hvert lag med æg, der skal i alt ligge 3 strimler på hver af de 4 sider.

6. Klem hjørnerne sammen, og kontrollér at "rederne" lukker helt tæt i siderne.

7. Bag rederne i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader, indtil de er fine og gyldne.

8. Stil dem på en rist, indtil de skal varmes inden anretningen.
ANNONCE
Kudu med estragon sauce og flødestuvede grønsager
Flødestuvede grønsager

1 fint hakket løg

150 gram champignon i skiver

250 gram frisk spinat

1/4 l. vand

1/4 l. fløde

1 spsk. smør

Salt

Peber

1. Steg løgene i panden, indtil de er klare.

2. Tilsæt champignon og steg dem indtil de er møre.

3. Skyl spinaten og tilsæt den sammen med vandet og kog det  i ca. 5 minutter.

4. Tilsæt fløde og smør.

Sauce

25 g smør

2 spsk mel

4 dl hønse fond

2 dl fløde

En lille håndfuld estragon

Salt

Peber

En smule frisk citronsaft

1. Smelt smørret i en gryde.

2. Tilsæt mel og pisk blandingen jævn.

3. Tilsæt hønsefonden langsomt under kraftig omrøring, så saucen ikke klumper.

4. Kog jævningen igennem i ca. 5 minutter, rør jævnligt og tilsæt eventuelt ekstra fond hvis den bliver for tyk. 

5. Jævn saucen med fløde - lad den ikke koge, da sovsen ellers kan skille.

6. Tilsæt fint hakket estragon, og lad sovsen trække ved svag varme nogle minutter. Smag til med salt og peber og lidt citron.

Steaks

4 Kudu bøffer

1. Smelt smørret i en pande og læg bøfferne på, når det ikke bruser mere, uden at krydre dem.

2. Steg dem ca. 5-7 minutter på hver side og lad dem derefter hvile i ca. 5 minutter, pakket ind i to lag stanniol.

Tip: Det er meget vigtigt kun at medium stege bøfferne, da de ellers bliver tørre og seje.

Tip: Kødet krydres først ved anretningen. Dels for ikke at trække unødig væske ud af kødet, dels fordi det ser lækkert ud.

Anretning

1. Lun butterdejsrederne i ovnen, og fyld dem med de stuvede grøntsager.

2.Skær bøfferne i ca. 1 cm tykke skiver, på tværs af fibrerne, for at undgå at kødet bliver sejt.

3. Anret det hele på tallerkenen, med en skefuld sauce hen over kødet.
ANNONCE
Brampton Shiraz købte vi hos Sigurd Müller Vinhandel, www.smv.dk - Kudu med estragon sauce og flødestuvede grønsager Brampton Shiraz købte vi hos Sigurd Müller Vinhandel, www.smv.dk

Til at ledsage denne ret drak vi en '06 Brampton Shiraz fra vinhuset Rustenberg i Sydafrika. Smagen var dejlig frugtig, og de 15 måneders lagring på træfade havde givet vinen en god fylde. Til prisen på 95 kroner får den 4 ninjaer ud af 6.

Som nævnt tidligere, er denne artikel en del af en serie på 4. De to foregående artikler kan læses her:

http://connery.dk/artikler/mad-og-vin.9/hjorte-steak-med-troeffelsauce.5110.html

http://connery.dk/artikler/mad-og-vin.9/kaenguru-med-jordskokkemousse-og-chips.5125.html
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce