Connery

Kristian Scharling [Ugens Profil]

Ugens profil er 20 år gammel, og har en virksomhed med 7 ansatte.

Kristian Scharling [Ugens Profil]

Denne uge har vi fat i en ung iværksætter. Kristian Scharling er 20 år og er fuldtidsiværksætter med sit tekstbureau, hvor han netop har ansat sin syvende medarbejder. Bureauet kører på 2. år, men Kristian har været i gang med iværksætteri allerede fra de tidlige teenageår.  

Jeg møder Kristian i hans nye kontorlokaler i hjertet af Aalborg. Her sidder et par folk dybt begravet i tastearbejdet på deres laptops, og stemningen virker ret produktiv. Manden er umiddelbart glad og super energisk, men de helt stor armbevægelser gemmer han til en af sine hobbyer - den kommer vi til!

ANNONCE

Hvad var din største drøm da du var barn?

Det er lidt forskelligt. Jeg havde mange drømme! Jeg har altid levet med det mål, at jeg skal have det sjovt. Nogle gange ville jeg være arkitekt, så ville jeg være kok, eller så ville jeg være journalist. Og så ville jeg være artist! Jeg er ganske ok til at jonglere, og jeg elsker at stå på en scene. Så det må nok siges at være den største drøm indtil engang midt i 3.G. Generelt kan jeg bare godt lide at have det sjovt..

Når du siger, at du er ganske ok til at jonglere - er det så ikke en meget jysk udtalelse?

Haha - det er jo lidt afhængigt af, hvad man holder det op mod!

Hvad holder du det op mod?

De bedste.

Det er ikke nogle navne, som folk kender. Men creme de la creme indenfor jonglering. Tilbage i 2013 blev jeg nævnt på en liste over verdens 20 dygtigste diabolo-jonglører. Så det er vel ok..

Siden da har jeg dog trappet meget ned på træning, og er slet ikke nærheden af det længere.

ANNONCE

Hvad er den seneste ting, du har købt til dig selv?

Et par nye fodboldstøvler, plus en trøje og et nyt headset. Det var dyrt at vente i lufthavnen. 

Jeg spiller bold med nogle gutter et par gange om ugen.

Hovedtelefonerne er et par støjreducerende Bose. Det skal være det bedste på markedet, og så det er ret praktisk, når man sidder på en arbejdsplads med en del snak. De er intet mindre end fantastisk. Kan sidde flere timer fokuseret nu, fordi jeg ikke bliver forstyrret

ANNONCE
Kristian Scharling [Ugens Profil]

Beskriv dine styrker

En af mine største styrker er, at jeg får tingene gjort. Jeg snakker ikke bare en masse. Sætter jeg mig op efter noget, så gør jeg det - og så gør jeg det ordentligt. Og jeg er ikke bange for at være ambitiøs.

Som de fleste, der arbejder sammen med mig ved, har jeg et mål om, at vi skal være den absolut største spiller i landet på tekstmarkedet. Og det siger jeg da gerne højt.

Sidst men ikke mindst er jeg ikke så pisse selvhøjtidelig. Jeg tager gerne pis på mig selv, og er der travlt på kontoret, er jeg bestemt heller ikke for fin til selv at sidde og give den gas med de produktbeskrivelser om rollatorer, der skal skrives..

Pt. er jeg ved at lære at spille guitar. Til dels fordi det er sjovt, og dels fordi der skulle være lidt damer i det..

ANNONCE

Hvad er så din største svaghed? Og man må ikke sige kryptonit...

Min største svaghed… Jeg er vanvittigt dårlig til at lægge arbejdet på hylden. Har vi en kunde, der ikke er tilfreds, kan jeg ikke bare sige "Fuck it - jeg tager mig af det i morgen". Det er sådan noget, der er med til at stresse mig til tider.

Skal det uddybes?

Ja, hvad gør du så i stedet for at sige fuck it? Arbejder du dig selv ihjel?

Ja..

Ser jeg eksempelvis en aften, at en kunde har skrevet, og der er noget, vedkommende ikke er tilfreds med. Så skynder jeg mig til computeren og finder ud af, hvordan satan jeg løser det. Velvidende om at jeg ligeså vel kunne tage den på kontoret dagen efter..

For mig og min virksomhed er vores brand alt, og det vil jeg for alt i verden ikke have ødelagt, fordi jeg havde travlt med at se Masterchef på TV3.

ANNONCE

Masterchef... Moving on. Hvem ser du op til?

Kanye West. Ikke så meget pis der.

Kristian Scharling [Ugens Profil]

Hvad er dit hovedfokus for tiden?

Vækst.

Jeg har netop ansat 3 nye tekstforfattere i mit firma Somera.dk. De skal køres i stilling, og så skal vi bare 'vækste'! Vores problem de seneste måneder har været, at vi ikke har kunnet følge med efterspørgslen.. Ved at ansætte 3 tekstforfattere kan vi følge med, og jeg kan skrue op for markedsføringen og tage endnu flere ordrer ind. Vi er også begyndt at lave content marketing, så det er også et fokusområde pt. 

ANNONCE

Hvis målet er at 'vækste', hvor står du så om tre år?

Det ved jeg ærligt talt ikke. Vi har kun lige været i gang i 2 år, så det er lige halvanden gange firmaets livstid ude i fremtiden!

Men som jeg ser det, er der 2 mulige scenarier:

  1. Enten er vi de absolut største markedsspillere her i DK, og har så småt fået et tag i det Nordiske marked.
  2. Jeg har solgt det, og jeg er i gang med et andet fedt projekt.

Personligt tror, og håber jeg, at det er scenarie nr. 1.

ANNONCE

Hvad er din allerstørste drøm?

Nu kommer der nok et svar, som de fleste finder vanvittigt kedeligt.. Men min allerstørste drøm er, at jeg er glad.

At jeg kan synes, at min hverdag er for nice - hver dag! For mig, er jeg slet ikke sikker på, at en stor forretningsmæssig succes er lig med et federe liv.

Med det sagt så har jeg dog et mål om, at jeg bliver økonomisk uafhængig. Ikke for at købe en lækker bil eller det fedeste hus. Men på grund af friheden.

Ej, jeg har faktisk en drøm!

Jeg har en drøm om, at når jeg engang sidder på plejehjemmet og er pænt oppe i alderen, så er jeg den, der har haft det sjovest.

ANNONCE

Kan du anbefale et sted, en oplevelse eller noget underholdning til dem, der læser med?

Jeg kan anbefale noget, der har hjulpet mig vanvittigt meget. Man skal tage kontakt til en person, man beundrer, og spørge om de kunne være friske på at spise en middag eller drikke en kop kaffe med én, og så finde ud af hvad det er, der gjorde, at de har nået dertil, hvor de er. De personer er oftest super flinke og som regel altid friske på en gratis frokost, og man får vanvittigt meget ud af det!

Og og og.. Lær nye ting! Jeg elsker at lære nye ting. Det kan være at jonglere, løse rubik's cubes, løbe langt, blive god til golf - et eller andet. Pt. er jeg ved at lære at spille guitar. Til dels fordi det er sjovt, og dels fordi der skulle være lidt damer i det..

ANNONCE
Kristian Scharling

Iværksætter, 20 år og bosat i Aalborg. Djævlespil-jonglør. 

Personlig hjemmeside: Kristianscharling.dk

Stifter af Somera.dk, tekstbureau.

.. Og så var der det der med en hobby med store armbevægelser:
Del

Seneste nyt