Connery

Krisehjælp: Iværksættere udvider p-pille leveringsservice til bred vifte af receptpligtig medicin

Coronakrisen har forvandlet nordjyske iværksætteres virksomhed fra convenience til nødvendighed

Iværksættervirksomheden MinRecept har de seneste tre år arbejdet på en løsning, der gør dør-til-dør levering af receptpligtig medicin mulig. 

Historien startede da co-founder Joakim Skak faldt over en efterspørgsel på levering af P-piller på det sociale medie Jodel, og fik hurtigt samlet et team, for at gå i gang med at levere. Den historie kan du blandt andet fange i podcast-format hos Iværksætterhistorier.

Virksomheden, der har rødder i Aalborg, har i løbet af det seneste år arbejdet på at få flere typer af receptmedicin med på den landsdækkende service, der i øvrigt foregår i samarbejde med et apotek. 

Egentlig var planen, at de de nye medicintyper skulle rulles ud i maj måned 2020, men da corona-krisen pludselig ramte landet, blev virksomhedens status praktisk talt ændret fra en convenience til en efterspurgt og nødvendig service, der kan hjælpe danskere landet over. 

ANNONCE
Fra venstre: Mads Schioldan, Alex Larsen, Michael Bendtsen og Joakim Skak - Krisehjælp: Iværksættere udvider p-pille leveringsservice til bred vifte af receptpligtig medicin Fra venstre: Mads Schioldan, Alex Larsen, Michael Bendtsen og Joakim Skak

Handlekraftig krisevending

Holdet har ifølge eget udsagn knoklet i døgndrift den seneste måned, og det har resulteret i, at de i dag kan tilbyde yderligere 6 medicintyper med automatisk apotek-til-dør levering. 

"Rigtig mange danskere oplever stort besvær med afhentning af medicin - specielt i denne corona-krise, og derfor var det vigtigt for os at blive klar, så vi kunne give en håndsrækning til de, der måtte have brug for det. Det er utrolig vigtigt for os at hjælpe, hvor vi kan”, fortæller Joakim Skak, direktør i MinRecept.


“Vi arbejder med medicin, og derfor er sikkerheden vores højeste prioritet. Løve-apoteket i Aalborg håndterer al medicinen, ligesom hvis man selv gik ned for at hente det. Vi har bare gjort det smartere, så man slipper for at møde op på sit apotek.  Vi havde ikke planlagt at skulle lancere i en krisetid, men vi har knoklet i døgndrift, for at gøre det muligt. 

Ingen kunne forudse, at verden skulle igennem sådan en krise, og vi er som alle andre dybt ulykkelige over, at mange danskere er udfordret, både i forhold til sygdom, smitterisiko og økonomi.”   

Iværksætterne håber at virksomhedens løsning for mange kan være en hjælp til at kunne blive hjemme, men alligevel få den nødvendige medicin.

ANNONCE
Minrecept.dk

- Virksomheden, beliggende i Aalborg, samarbejder med Aalborg Løve Apotek.
- Al medicin håndteres og af sundhedsfagligt personale.
- MinRecept er en abonnementsordning. Prisen er 15-29 kr. pr.md.
- Medicinen er ikke dyrere end på apoteket. Man betaler for levering.

- Medicintyper:

  • Blodtryksmedicin
  • Epilepsimedicin
  • Astmamedicin
  • Hormonpræparater
  • Diabetesmedicin
  • Kolesterolmedicin
  • P-piller, minipiller og p-plastre

- Ca. 2,8 millioner danskere bruger disse medicintyper
- PostNord og DAO håndterer leveringen
- Tjek løsningen på MinRecept.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt