Connery

Kraken Black Spiced Rum [Anmeldelse]

Søuhyret Kraken er løs, denne gang som en rom. Men er den noget værd, eller er det blot et stort reklamestunt?

5 ud af 6 stjerner


The Kraken Black Spiced Rum (Anmeldelse)
Slip dit indre søuhyre løs.

Historien om Kraken er ikke ny, legenden om uhyret begynder i det 12. århundredes Norge, hvor søens folk beretter om et væsen så stort, at det ofte forveksles med en ø. Dette mytiske uhyre, der bl.a. ses i Pirates Of The Caribbean, lægger nu navn til en mørk rom. The Kraken Black Spiced Rum er navnet, og firmaet bag har virkelig gjort noget ud af indpakningen.

ANNONCE
Kraken Black Spiced Rum [Anmeldelse]

Branding

Det skinner virkelig igennem, at The Kraken har haft et godt markedsføringsbudget. Brandingen er enormt gennemført, og myten om søuhyret er omdrejningspunktet. Med til flaskens flotte og dog noget kommercielle design, hører der diverse tilbehør med. Et forseglet brev, hvori sømanden ”Thornton Cumberbatch” (Benedicts tipoldefar?) præsenterer os for historien om søuhyret, et gammelt beskidt postkort, en notesbog hvori der bl.a. står hvordan man overlever et angreb fra Kraken, shot glas samt blæk der angiveligt er indfanget fra uhyret. Det hele præsenteres i en stor flot æske. Pænt er det, men alle disse dingenoter og røver historier, gør også at jeg bliver en smule skeptisk overfor selve væsken, og det er nu engang den der er det vigtigste. Så testen skulle afsløre om rommen, som Britney Spears, er et dårlig produkt med god branding, eller om der rent faktisk er noget dybde i den.

ANNONCE

Test smagningen

Efter at have kæmpet mig igennem alt tilbehøret, skal der smages på sagerne. Ud af flasken strømmer en dejlig aroma af karamel og Bailey. Jeg er ikke normalt en Bruce Willis ”On the rocks” kinda guy, men smages rent skulle den selvfølgelig. Jeg får hældt mixturen op i mit fineste glas fra Ikea, rommen er som navnet indikerer helt sort, det ligner næsten en kop kaffe.

Smagen er overraskende god, den er dejlig rund og ligger godt i munden. Den er ikke specielt sprittet, men bare lækker. Chokolade, kaffe, kanel er nogle af ingredienser man fornemmer. Den smager dog ikke specielt meget som en rom, og har ikke den samme smag som en dyr Ron Zacapa f.eks. har, man kan sige den er noget mere lettilgængelig. Dette vil sikkert falde i god jord hos de unge, men da jeg fik en rom-kender til at smage var ordene ”Det er ikke en rom, men den smager sgu meget godt”.
 

Mixer-rom

Endnu et glas blev hældt op, men denne gang blev det toppet med Cola. De nævner også selv, at det er en god mixer-rom. Med Cola i smager den eminent. De to smage passer perfekt, og blev ikke på noget tidspunkt klamt at drikke – og der blev drukket meget.

Skal du imponere det kvindelige køn, er Kraken ikke noget dårligt bud. Flasken giver opmærksomhed, og flere kom og spurgte ind til den. Smagen faldt også i god jord hos pigerne, dog med Cola-mixen som en sikker vinder. Med denne flaske vil kvinderne altså klistre sig til dig, som havde de Krakens sugekopper (måske).

ANNONCE

Dagen derpå

Det syder og bobler i maven, jeg prøver at finde mig selv, men det er svært. Det er mørkt, jeg stiller spørgsmål til min eksistens, men jeg er her stadig. Det er klamt, væmmeligt og næsten ikke til at holde ud. Det er som om, en tryllekunstner trækker en kanin op af min mave i meget langsomt tempo. jeg kan mærke den i halsen. Den trykker og sparker, jeg prøver at holde det nede, men følelsen af ubehag bliver for stor. Med ét kommer det hele ud af i en stor stråle. Lyset vender langsomt tilbage, jeg kan mærke mig selv. Jeg lever, jeg ér.


Disse følelser gennemgik jeg, da jeg vågnede efter min hede nat med søuhyret, det var ikke rart. Men man siger jo også, at mørk alkohol giver større tømmermænd end lyse.

ANNONCE

Vurdering

Alt i alt, var det en rigtig god oplevelse at teste Kraken af. Designet var flot og smagen var dejlig. Jeg vil anbefale den til de ikke så inkarnerede rom-drikkere, da den ikke er så skrap i smagen. Den er lidt hen af en Black Captain Morgan, dog med en bedre smag. The Kraken er heller ikke helt billig, og ligger på ca. 250 kr, men skal man forkæle sig selv, og prøve noget andet en Rancado rommen til 60 kr, vil denne rom helt sikkert være en succes.

5 ud af 6 søuhyrer er hermed givet til The Kraken Black Spiced Rum 40%.

ANNONCE
Del

Seneste nyt