Connery

Kony 2012. Videoen alle taler om

Siden offentliggørelsen i mandags af en kort og kontroversiel dokumentar om en afrikansk krigsforbryder blevet set næsten 50 millioner gange, alene på Youtube.

Kony 2012. Videoen alle taler om
I den forgangne uge er de sociale netværk blevet bombarderet med links til en video med titlen ”Kony 2012”. Intet mindre end 49 millioner, alene på Youtube har set den officielle video siden den så dagens lys i mandags, mens videoen også er uploadet på mange andre videotjenester hvor antallet af ”views” heller ikke er få.
ANNONCE
Men hvad er Kony så…?

For at få svaret skal vi helt tilbage til omkring år 2000 hvor amerikaneren Jason Russell under en tur til Afrika støder på drengen Jacob og begrebet ”Invisible Children”. Jacob er et af de mange tusinde ofre for krigsforbryderen Joseph Kony’s umenneskelige handlinger mod børn i Uganda.

Kidnapning af mere end 30.000 børn, sexslaveri og dræb eller bliv dræbt. Det er kun få af de ting der kan kobles til ham, men underligt nok ved kun de færreste hvem han er.

Mødet med Jacob får Russell til at handle i stedet for kun at tænke og gennem de mange kommende år forsøger han at sprede budskabet gennem hans organisation ”Invisible Children”. Han prøver alt fra Kongresmedlemmer og celebrities til nødhjælpsorganisationer, men ingen vil hjælpe, for hvad hjælper det at jagte en mand som ingen kender.

Først i 2012 lykkes det, og det bliver til den omdiskuterede video ”Kony 2012”. Pludselig er alle interesserede i at støtte op omkring projektet, og det er altså det der har skabt det store hype omkring videoen, der åbenbart gør at så mange se videoen.

Udover at se videoen kan man også besøge organisationens hjemmeside hvor plakater, merchandise og andet stads kan købes, hvor du selvfølgelig også kan læse mere om organisationen. Så kan du være klar til den verdensomspændende ”Show-the-world-day” der foregår d. 20 marts.
ANNONCE

Fup eller faktisk


Oven i det store hype er skeptikerne nu begyndt at pible frem. Kan det virkelig passe, at det er så slemt som det lyder, går pengene nu også til det formål og hvad er formålet med organisationen egentlig.

Andre mener også, at den eneste grund til at USA har valgt at støtte op omkring projektet er fordi, der er olie i det kriseramte Uganda, hvilket har afholdt mange fra at donere.
ANNONCE

Hvad mener du?


Er det her noget man bør støtte? Går pengene til Afrika eller ender de lige i lommerne på en grådig Amerikaner, og er det virkelig så svært at finde budskabet i videoen.

Deltag i debatten og hvis du er blandt de få der endnu ikke har set hele eller dele af videoen så kan den ses her
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce