Connery

Kongernes Fald: Se traileren for dokumentaren om dansk speedways golden-age.

Mod, ungdom, rivalisering, helte, venskab og fjendskab. Det er et stykke Danmarkshistorie om tre jyske helte

Speedway er noget helt specielt i den danske sportsmentalitet. Ole Olsen er legendarisk, og vi har haft dygtige speedway-kørere siden - men tilbage i 70'erne og 80'erne, var det stort. 

Nu er der blevet skabt en dokumentarfilm om, hvad der egentlig skete for dansk speedway - og dets legender, back in the day. Instruktøren er danske Mads Kamp Thulstrup. 

Kongernes Fald har alt det en rigtig god historie skal indeholde: Mod, ungdom, rivalisering, helte, venskab og fjendskab. Det er et stykke Danmarkshistorie om tre jyske helte – fortalt af en jyde. Mads Kamp Thulstrups forældre voksede op i samme by som Ole Olsen. Hans bedsteforældres hus lå ikke langt fra Ole Olsens BMW forretning i Haderslev. For instruktøren har det været vigtigt at skabe en film både for de speedway-interesserede, men også for alle dem, der bare elsker en god historie. 

Filmen skildrer med lune og kærlighed Olsens, Nielsens og Gundersens jyske ungdomsår, rivaliseringerne på alverdens speedwaybaner og mødet med international berømmelse frem mod den skæbnesvangre dag i 1989, hvor alt forandres på et splitsekund.

Kongernes Fald har premiere i biografer landet over, den 6. juni 2019. 

ANNONCE
Kongernes Fald - Trailer
Del

Seneste nyt