Connery

Koldhævede flûtes

Nemme og lækre!

Koldhævede flûtes

Ja, det er nemmere at hente brød ved bageren eller i supermarkedet - men det smager nu bedre friskbagt!

Brødet i denne opskrift skal hæve i 12 timer, så det skal selvfølgelig laves dagen inden du skal bruge det.

Jeg har valgt at tilføje hakkede sorte oliven i min variation, men det kan selvfølgelig undlades. Andre ting du kunne putte i kunne f.eks. være. hakkede soltørrede tomater, feta, valnødder osv.

Det er en virkelig nem opskrift, der ikke kræver nogen røremaskine eller håndmikser.

Til 4 brød skal du bruge

Ingredienser

10 g gær

en halv liter koldt vand

halvanden teskefuld salt

650 gram hvedemel (cirka)

1 glas fint hakkede sorte oliven

Tilberedning

Start med at opløse gæren i det kolde vand

Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen med en grydeske

Dejen skal nu hæve i 12 timer i køleskabet

Efter hævningen hælder du dejen ud på et mel drysset bord og deler den i 4 lige store stykker

Form stykkerne til 4 aflange flutes

Rids 4-5 revner i hvert brød med en kniv

Lad det efterhæve i 30 minutter ved stue temperatur

Tænd ovnen på 225 grader, og stil en skål med ca. 1/2 liter vand i bunden af den

Bag brødet ved 225 grader i 20 til 25 minutter

Info: Skålen med vand sikrer at brødet får en lækker sprød skorpe, har du ikke en skål, der er egnet kan du også pensle brødet 3 gange med vand under bagningen.

Tip: Jeg lavede 3 dobbelt portion for at fryse nogle af brødene ned. Desuden lavede jeg forskellige variationer, jeg smurte nogle af brødene med rød pesto, nogle af dem med grøn pesto og de sidste med frisk revet parmesan og oregano. Desuden dryssede jeg dem alle med flage salt.



Bon Appetit!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce