Koldhævede flûtes
Nemme og lækre!
Ja, det er nemmere at hente brød ved bageren eller i supermarkedet - men det smager nu bedre friskbagt!
Brødet i denne opskrift skal hæve i 12 timer, så det skal selvfølgelig laves dagen inden du skal bruge det.
Jeg har valgt at tilføje hakkede sorte oliven i min variation, men det kan selvfølgelig undlades. Andre ting du kunne putte i kunne f.eks. være. hakkede soltørrede tomater, feta, valnødder osv.
Det er en virkelig nem opskrift, der ikke kræver nogen røremaskine eller håndmikser.
Til 4 brød skal du bruge
Ingredienser
10 g gær
en halv liter koldt vand
halvanden teskefuld salt
650 gram hvedemel (cirka)
1 glas fint hakkede sorte oliven
Tilberedning
Start med at opløse gæren i det kolde vand
Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen med en grydeske
Dejen skal nu hæve i 12 timer i køleskabet
Efter hævningen hælder du dejen ud på et mel drysset bord og deler den i 4 lige store stykker
Form stykkerne til 4 aflange flutes
Rids 4-5 revner i hvert brød med en kniv
Lad det efterhæve i 30 minutter ved stue temperatur
Tænd ovnen på 225 grader, og stil en skål med ca. 1/2 liter vand i bunden af den
Bag brødet ved 225 grader i 20 til 25 minutter
Info: Skålen med vand sikrer at brødet får en lækker sprød skorpe, har du ikke en skål, der er egnet kan du også pensle brødet 3 gange med vand under bagningen.
Tip: Jeg lavede 3 dobbelt portion for at fryse nogle af brødene ned. Desuden lavede jeg forskellige variationer, jeg smurte nogle af brødene med rød pesto, nogle af dem med grøn pesto og de sidste med frisk revet parmesan og oregano. Desuden dryssede jeg dem alle med flage salt.
Bon Appetit!