Connery

Koffein-roadtrip: Her får du 5 af Danmarks bedste kopper kaffe

Klar på et kaffe-eventyr?

I nyere tid er en god kop kaffe nærmest blevet en helt videnskab - både for baristaerne såvel som forbrugerne, hvoraf sidstnævnte mere og mere har fået øjnene op for, at en kop kaffe ikke bare er kaffe.

Vi snakker temperatur på vandet, formalingsgraden af bønnerne, bønnetyperne, ristningsgraden, dryppeteknik og meget mere - og hvis det forvirrer dig mere, end det gavner, så har vi heldigvis en stakfuld talentfulde kaffetroldmænd rundt i de danske egne.

Herunder er 5 skarpe bud på en kop kaffe udover det sædvanlige!

ANNONCE

Stillers Coffee, Århus

Den ‘skjulte’ perle i gyden ved klostergade i det århusianske er et vaskeægte kaffe-laboratorium for kendere, hvor der bliver eksperimenteret for alle pengene med kolber, smage, bønnetyper og alt de finjusteringer og nuanceringer, der kan forvandle en velristet kaffebønne til en himmelsk kop kaffe - vi snakker nørderi ned til mindste detalje, og det er absolut noget, der sætter sig på smagen og oplevelsen. Foruden nøje håndudvalgte bønner og egen ristning, så går de meget op i at vise teknik og måden, hvorpå kaffens aroma kan komme frem på forskellige måder alt efter, hvilket udstyr du bruger til at udvinde smagen. Og manden bag det hele - Søren Stiller Magnussen - har selv vundet DM i Barista hele 7 gange. Kvalitetsstempel for alle pengene!

ANNONCE

Coffee Collective, Torvehallerne

Friskristede bønner hver dag, Bæredygtighed fra bønne til kop og en passion for at udvikle på smagen konstant - de har blandt andet vundet guld i Barista Verdensmesterskabet og VM i kaffesmagning. Så der bliver finpudset, leget og tilsmagt på kaffens potentiale!

ANNONCE

Behag din Smag, Aalborg

En kaffebar i hjertet af Aalborg, som nøje kvalitetstjekker og undersøger alle deres råvarer, bryggeteknikker og smagsnuancer på det store udvalg af kaffe på menukortet - konceptet startede som en lille vin og delikatesse-forretning, men grundet personales flammende passion for kaffe, gik de all-in på kaffenørderiet nogle få år efter deres åbning.

ANNONCE

Kaffesmeden, Esbjerg

Økologisk ind til benet med stor passion for de rigtige råvarer - hvad enten vi snakker kaffebønnerne eller måden, de bliver håndteret på. Indehaveren trækker på et utal af år som barista med et brændende ønske om at give hver enkelt gæst et indblik i, hvordan et økologisk produkt kan gøre en forskel på smagen og smagsoplevelsen.

ANNONCE

Kaffebanken, Fanø

Rendyrket hygge og højt til loftet på Kaffebanken, når man har taget færgen fra Esbjerg for at få en god kop kaffe på Fanø. Der er kræset for de forskellige smagsvarianter, hvad enten du er til en god, bitter espresso eller en velbrygget iskaffe. Det føles lidt som at blive inviteret på kaffe hjemme hos en sød familie, når man mødes af det velduftende bagværk og den smagfulde kaffe i den lille hyggelige biks.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce