Connery

Køkken Tips & Nyheder

Nyt smør fra lurpak - Underground er tilbage - Nyhed fra Karolines køkken -

Køkken Tips & Nyheder
VAKUUM-tilberedning

En af de interessante tilberedningsformer inden for molekylærgastronomien er emballering i vakuum, så den pågældende fødevare kan bearbejdes i lufttæt form. Maxima Magic Vac er en vakuummaskine, der er beregnet til professionelt brug i mindre målestok samt til almindelige husholdninger. Den kan pakke fødevarer i poser af forskellig størrelse (de dyre poser kan oven i købet genbruges), i vakuumplast i lange baner og ved hjælp af en lille anordning, også likke specielle glas og boxe, der er beregnet til vakuumering. Vakuumerede fødevarer har meget længere holdbarhed, hvad enten det gælder køl eller frost. Lyst kød fx. der typisk kan holde sig 2-3 dage på køl, kan i vakuum på køl holde 6-9 dage. Og det samme gælder stort set for grøntsager. På frost kan produkterne ligeledes fordoble deres holdbarhed, hvilket der reelt ikke er nogen grund til, men man kan især hæfte sig ved, at vakuumerede produkter ikke får fx. uappetitlige frostmærker, fordi de er meget bedre emballerede end i almindelige plasticposer. Vakuumerede fødevarer kan tilberedes i ovn og mikroovn eller ved stegning og kogning. Maxima Magic Vac kan erhverves for ca. 2.000 kroner hos:

ExpoDan Products

Skotvej 4, 3 th

2920 Charlottenlund

Tlf.: 39 90 11 00

Fax: 39 90 11 08
ANNONCE
Køkken Tips & Nyheder
SMØR der knaser

Læsøsalt har længe været populært, og nu har Lurpak også taget succesen til sig.

De har fremstillet en ny smørvariant tilsat 2 % groft læsøsalt med synlige grove saltkorn. Saltet er mildere i smagen end kemisk salt, og smøret bør anvendes på brød, boller og bagværk, når smagen skal være salt. Også til de første spæde, nye grøntsager smager det saltede smør vidunderligt. 13,50kr. Arla
ANNONCE
Køkken Tips & Nyheder
Fra CURRY til KARRY

Navnet Karry er en fordanskning af det engelske curry, der er afledt af det tamilske kari.Oprindeligt var det saucen eller retten, som regel en sammenkogt ret, der blev kaldt en curry. Karry er en blandingskrydderi, der optræder i utallige variationer. Normalt er der tale om en blanding af bukkehorn, cayennepeber, gurkemeje, ingefær, kanel, kardemomme, koriander, kommen, muskat og neliker. Der findes stærke, skarpe, aromatiske, brændende, milde og søde karryblandinger. Karry kan andvendes i vegetar, ris og kødretter og i forretter, supper og saucer.

En karryblanding kan indeholde op til 20 forskellige krydderier.

Det var Englænderne der opfandt karryén

Og det er mængden af peber der gør karryén stærk

Samt det er det Indiske køkken der bruger mest karry
ANNONCE
Køkken Tips & Nyheder
Varm eller kold

Arla har lanceret en syrnet fløde 13%, der er smagt til med 7,95 kr. Arla
Køkken Tips & Nyheder
Moderne istid

Den populære is fra Underground er nu på markedet igen. Isen fås i fem smagsvarianter:

Chokolade

Jordbær

Karamel

Vanilje

Og ikke mindst Banana chip, som har været udgået, men som nu genopstår på utallige opfordringer. 850 ml. 39,95 kr. Premier Is.
ANNONCE
Køkken Tips & Nyheder
Del

Seneste nyt

Annonce