Connery

Københavns bedste hotdogs

Der bliver længere og længere mellem pølsevognene

Tættere på Rundetårn kan man næsten ikke komme... - Københavns bedste hotdogs Tættere på Rundetårn kan man næsten ikke komme...

Pølsevognene har siden 1920erne været et almindeligt syn i det københavnske gadebillede, og da fænomenet toppede i 1950erne og 1960erne, var der over 400 i hovedstaden. Siden overtog grillbarer, pizzariaer, sandwichbarer og senest sushi markedet fra indianere i kano eller en Karl Stegger i sovepose.

Men måske er der en lille revival af pølsevognen på vej. Connery har testet tre anderledes pølsevogne.


 

ANNONCE
Menukortet - Den økologiske pølsevogn - Københavns bedste hotdogs Menukortet - Den økologiske pølsevogn

Den økologiske pølsevogn (v/ Rundetårn, Købmagergade)

Den økologiske pølsevogn er en moderne fortolkning af pølsevognen. Den er mobil, og kører hver aften i hi. Sikkert i en garage i nærheden.

Udover den traditionelle, ristede pølse af svinekød - men her i en økologisk udgave, serverer man også kyllinge-, vegetar- og oksekødsvarianter, samt medister med ramsløg.

Når vi på Connery tester, så gør vi det grundigt. Okse- og kyllingepølserne var blevet prøvesmagt ved tidligere lejligheder, men her til den fotodokumenterede anmeldelse valgte jeg den klassiske, ristede hotdog.

Pølsen var velstegt, sprød og velsmagende, og garnituren, der på klassisk vis bestod af ketchup, sennep, remoulade, ristede løg og agurkesalat, var alt sammen økologisk. Ketchuppen var ikke en traditionel pølseketchup, men mere en sød tomatketchup, hvilket ikke i sig selv vil trække ned, men sødmen var lidt for overdøvende. Brødet er en grovere end det velkendte pølsebrød, men var velsmagende og virkede nærmest friskbagt.

Ved tidligere, indledende testspisninger havde jeg fundet både kyllingepølsen og oksevarianten en smule skuffende, men den klassiske, ristede pølse var en positiv overraskelse.

ANNONCE
Den klassiske, ristede hotdog som Deres Udsendte foretrækker den! - Københavns bedste hotdogs Den klassiske, ristede hotdog som Deres Udsendte foretrækker den!
Grand Danois a la Andersen - Københavns bedste hotdogs Grand Danois a la Andersen

Andersen Hotdog (Nimb-bygningen, Tivoli)

Ikke bare burde beliggenheden være perfekt, men omgivelserne er så danske som de kan blive. Alligevel er Andersen gemt lidt anonymt væk. Jeg er overbevist om at masser af mennesker hver dag går lige forbi uden at opdage, at det er her man kan få nogle af Københavns allerypperste hotdogs.

Bag Andersen Bakery ligger historien om en japansk bager, der var i Danmark i 1959, og endte med en kæde af bagerier med dansk-inspirerede kager og brød i Japan, opkaldt efter eventyrdigteren. Siden 2008 har den japanske kæde haft filialer i Danmark, og en af dem serverer også hotdogs. Brødet er selvsagt bagt in-house, mens pølserne førhen kom fra selveste Løgismose, så kommer de nu fra en bornholmsk, økologisk producent.

Deres Udsendte har været ivrig gæst her siden åbningen, men selvom glæden ved at prisen for en gourmethotfog er faldet fra 89 kroner til en flad 50-kroneseddel, så er kvaliteten desværre også. Tidligere kunne man med englefryd eksempelvis nyde en pølse med kantarelremoulade på ryggen, mens det nu er af stadig god, men mere ordinær kvalitet.

Ved dagens prøvespisning blev der serveret en Grand Danois, der er en delikat pølse med bid i, serveret i et fremragende brød, med udmærket garniture, herunder fænomenalt lækre, sprøde og friskstegte løg.

ANNONCE
Andersen Hotdog - menukort - Københavns bedste hotdogs Andersen Hotdog - menukort
Den klassiske Steff-hotdog - Københavns bedste hotdogs Den klassiske Steff-hotdog

Steff's Place, ved bagagebånd 4, Kastrup lufthavn

Uanset om du returnerer efter 14 dage på Gran Canaria, et halvt år med rygsæk i Mellemamerika, eller bare et møde i London eller Stockholm, så er der ikke noget bedre end at slå ventetiden ihjel ved bagagebåndet, end lige at nappe en hotdog. Og hvad er så mere heldigt end at Steff's Place tilbyder denne service.

Priserne er lidt højere end den almindelige pølsevogn på fx. Rådhuspladsen, men det opvejes af at man ikke skal fryse om fødderne (den uvidende kan her oplyses om at den traditionelle pølsevogn i folkemunde kaldes "Restaurant Fodkold").

Udvalget inkluderer den klassiske, røde og kogte pølse, men også alm. ristede, pølse i svøb og frankfurtere. Mens jeg ved tidligere prøvespisninger i lufthavnen (Steff' har flere vogne i afgangshallen, bl.a. ved paskontrollen ved finger D), har jeg testet pølse i svøb, men ved en hurtig, visuel inspektion bemærkede jeg, at de ikke havde ligget længe nok på panden til at tilfredsstille Deres Udsendte's kræsne pølsegane.

Derfor valgte jeg klassikeren, den ristede hotdog med slam på ryggen, sårskorper og åkander (=stærk sennep, pølseketchup, remoulade, ristede løg og agurkesalat).

Der var som sådan ikke noget at klage over, men alligevel blegner den i sammenligning med Den Økologiske Pølsevogn og Andersen Hotdogs, når det kommer til gourmetfølelsen. Den klassiske hotdog, som her fra Steff', er udmærket på vej hjem fra byen fredag nat kl 03:45, eller som et hurtigt måltid på vejen, men vi er langt fra "den gode madoplevelse".

ANNONCE
Pølsevognen ved bagagebåndene i CPH. - Københavns bedste hotdogs Pølsevognen ved bagagebåndene i CPH.
Del

Seneste nyt