Connery

Kodak PlaySport ZX3 - Review

En handy lille fætter..

4 ud af 6 stjerner
Kodak PlaySport ZX3 - Review
Kameraet er lille og ligner egentlig mere en telefon end et videokamera. Det vejer næsten ingenting og er nemt at holde. En lille strop du kan fastgøre til kameraet og have om håndleddet medfølger.

Det er udstyret med en 2” LCD skærm, som har Glare Shield funktion. Det gør det let at se displayet tydeligt i sollys. En anden teknik, der er værd at nævne, er Smartface funktionen, som genkender ansigter og indstiller fokus efter det. Trods kameraet har en utrolig fornuftig pris, kan det faktisk også optage i HD.

”On the go” er kameraet utrolig handy at have med. Da det ikke fylder så meget. Det er nemt at have lommen eller tasken. Batteriet har en god levetid og kameraet sluger ikke meget strøm, heller ikke hvis du tænder, og slukker det et utal af gange. Får du brug for at lade det op eller overføre videoer på din tur, skal du blot have to ting mere med: USB overførselskabel og en omformer til en stikkontakt. Her bør nok nævnes at begge dele følger med kameraet.

Når du stikker kameraet i en computer, er dine videoer allerede klar til at blive gemt, hvor du nu må ønske dig det. Nemmere og hurtigere bliver det ikke!

Kameraet er utrolig robust og kan tåle både stød og slag. Der er også vandtæt helt ned til 3 meters dybde. I det hele taget er modellen utrolig praktisk og lever godt op til navnet PlaySport.

Et plus der gjorde mig positivt overrasket, var den fantastiske lyd kameraet har. Noget jeg erfarede (især til redaktionens julefrokost!) var, at selv med en herlig masse baggrundsstøj, får mikrofonen tydeligt fat i, hvad der bliver sagt. En anden erfaring jeg gjorde mig ved julefrokosten var, at kameraet optager hæderligt i mørke og dårlig belysning, samt udenfor i natten.

Hvis man kigger på brugermenuen, man finder på den lille LCD skærm, går der ikke lang tid, før det er barnemad at finde rundt. Det er et meget simpelt system, men tilgengæld er det heller ikke alverdens funktioner, du har at lege med.

Designet til at være robust, med afrundede hjørner og gummiflader, er ”sport” helt klart førstehåndsindtrykket. Desværre har jeg ikke meget mere tilovers for kameraets design. Det klodsede telefonagtige look fanger mig bare ikke.

At de tre skruer, der holder forsiden af coveret på plad,s er synlige, føles heller ikke så lækkert.

Kodak PlaySport er ikke den smukke tynde (og dyre) blondine. Et bedre billede af PlaySport vil være friluftsmennesket - den kraftige moster Gyda med gummistøvlerne og regntøjet.

Efter denne lange flotte salgstale, må der selvfølgelig også et par negative ting på bordet:Kameraet er stort set ubrugeligt, hvis du ikke køber, eller allerede ejer et SD kort. Uden kortet, kunne jeg cirka optage 15 sekunder på kameraet. Manualen der medfølger, hjælper dig kun i gang med at samle kameraet, derefter er du overladt til dine egne tekniske evner. Heldigvis er menuerne (som tidligere nævnt) dog utroligt nemme at finde rundt i.

Det der irriterede mig allermest under mine optagelser var, at kameraet på ingen måde kan stå af sig selv. Der medfølger heller ingen holder, og derfor kan man til tider blive nødt til, at kreere et stabilt ståsted, af gud-ved-hvilke genstande, der er indenfor ens rækkevidde.

Til gengæld gør et hul i bunden, at der kan fastgøres en tripod.

Kodak PlaySport ZX3 er et brugervenligt, sjovt og robust kamera, som du kan få til små penge. Jeg kan klart anbefale kameraet til dem, som altid er på farten, til sportsmennesket og til alle andre, der finder kameraets funktion og fysik interessant.

Spørgsmålet til dig er:  Hvad filmede vi i en spand vand i vores vandtest?
ANNONCE
Kodak PlaySport ZX3
Videokvaliteten
Rating
Det var Bad: Udseende, kan ikke stå af sig selv, eksklusiv SD kortDet var Badass:
Robust, handy, HD billede, brugervenlig, billig, vandtæt, god i mørke, super lyd

Overall Rating: 4/6
Læserservice:
Vi fik Kodak PlaySport ZX3 fra Coolstuff.dk, hvor det koster 1195 kr.
Del

Seneste nyt

Annonce