Connery

Kobe Bryants omklædningsskab blev solgt på auktion for lige under 20 millioner kroner

Et ikonisk stykke sportshistorie.

Kobe Bryants personlige omklædningsskab fra Staples Center blev solgt på auktion for hele 2,9 millioner USD, hvilket svarer til lidt over 19 millioner kroner - et ikonisk 'redskab' i basketball-spillerens ikoniske karriere.

Og hvis du ikke lige er helt inde i, hvor dyre sportsskabe er i fan-industrien - så lander Bryants omklædningsskab på førstepladsen, hvilket gør det til det mest værdifulde sportsomklædningsskab solgt på auktion og det tredje dyreste Kobe Bryant-memorabilia nogensinde. Sotheby’s, der bekræftede salget, havde oprindeligt vurderet omklædningsskabet til mellem 1 og 1,5 millioner USD, men prisen steg markant efter en spændende 20-minutters budkrig mellem fire bydere. Ifølge Brahm Wachter, Sotheby’s Head of Modern Collectables, er skabet ikke blot et stykke memorabilia, men en dybt betydningsfuld genstand fra en af basketballens mest ikoniske figurer.

Omklædningsskabet, der fulgte med fotografisk dokumentation fra NBA-sæsonerne 2003-2004 til 2015-2016, blev reddet af en vedligeholdsarbejder under en renovering af Staples Center i 2018. Det blev efterfølgende solgt til en amerikansk samler, der også erhvervede sig Bryants originale navneskilt fra skabet. En del af indtægterne fra salget går til Los Angeles Lakers Youth Foundation, en organisation, der støtter unge i lokalområdet.

Kobe Bryant, også kendt som "Black Mamba," var en af de mest dominerende og karismatiske spillere i NBA's historie. Hans dygtighed på banen, kombineret med en utømmelig arbejdsmoral og lidenskab for spillet, gjorde ham til en global sportsstjerne og en inspiration for mange. Bryants tragiske død i 2020 rystede sportsverdenen og efterlod et dybt aftryk på både fans og spillere. Salget af hans omklædningsskab viser den vedvarende interesse og respekt, der omgiver hans arv, og skabet repræsenterer et håndgribeligt minde om en legendarisk karriere.

ANNONCE
Del

Seneste nyt